Chaos op de camping

 2 Augustus 2016   Ruud

Na jaren van vakanties in gehuurde tent en caravans waren we dolgelukkig met onze eigen caravan. De kinderen zijn het huis uit en wij hebben met z’n tweetjes niet veel nodig, dus de familievakantie ingeruild voor een bedaardere kampeervakantie in onze eigen kleine Adria.
Naar het zuiden over de snelweg gaat aanzienlijk langzamer, maar daardoor is de reis ook veel relaxter. We rekenen gewoon meer reistijd en nemen de extra tolkosten op de koop toe.

Op de camping zelf kiezen we een staanplaats die ons bevalt, en zo kiezen we voor een ruim, groen en rustig plekje. Het is vrijdag vóór het begin van de schoolvakantie en er is ruimte zat.

We verkennen de omgeving, eten een hapje aan het strand en ’s avonds maken we een flesje wijn leeg. De volgende ochtend gaan we op fietstocht, de receptie had een paar mooie routes, en wij brengen de dag uiterst aangenaam door.

Maar bij terugkomst op de camping moeten we even slikken... In de loop van de dag zijn er naar ons gevoel honderden nieuwe campinggasten neergestreken, met caravans, de een nog groter dan de andere, compleet met compleet ingerichte voortenten en andere uitbouw, gehuurde koelkasten, bijzettentjes, achtpersoons campingtafels en bijpassende stoelen, partytenten en opslagboxen, bijna iedere vierkante meter van de staanplaatsen in gebruik en de autos geparkeerd op de krappe resterende ruimte. Kortom, ons rustige mooie straatje was veranderd in een optische chaos.


Chaos op de camping


Uiterst sympathieke en behulpzame buren aan twee kanten, dat wel. Maar we voelden ons wel ingesloten tussen de haringen van de naastgelegen tenten en op ons bord gekeken door het voltallige gezin van die aardige buren.

Dit kenden we niet van onze eerdere vakanties. De meeste gehuurde stacaravans en tenten stonden op ruime plekken met genoeg privacy en zelfs vaak in leuke straatjes of groepjes met een speciaal plekje voor de auto. In ieder geval is alles stukken netter en overzichtelijker geplaatst dan welke drukke camping dan ook met z’n willekeurig verspreide eigen tenten, caravans en campers met allerlei op-, aan- en uitbouw.

Voor ons zijn rust, ruimte en ontspanning essentiële elementen van een geslaagde vakantie. En genoeg privacy en een prettig uitzicht vanaf de campingstoel helpen daar enorm bij. Een gehuurde tent of stacaravan zorgt daar beter voor dan de kampeerplaatsenchaos in het hoogseizoen.

Rust en privacy op de camping




Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiecampingbelevingkamperencaravanverslagstacaravan