Kleinschalige glamping in Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe

 17 April 2024   Typisch Fem

Het Midden-Oosten van Nederland heeft van alles te bieden, zeker als je houdt van natuur, rust en ruimte. In dit blog vertellen we waarom een vakantie in de provincie Overijssel, Gelderland, Flevoland of Drenthe zo’n goed idee is. Ideeën voor kleine, groene campings met glampingaccommodaties? Die hebben we ook voor je. Hoe lang nog voordat het zomer is?

Glamping in Overijssel

Zeg je Overijssel, dan noem je charmante steden als Zwolle, Deventer en Kampen. Hier kun je dwalen door middeleeuwse straatjes, historische gebouwen bewonderen en neerstrijken op gezellige terrasjes. Overijssel staat ook bekend om zijn natuurschoon. Nationale Parken zoals de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden bieden volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Ook als je houdt van festivals, markten, waterrecreatie en ruimte om je heen zit je goed in deze provincie.

1 Camping Mölke, Zuna
Glamping aan de rivier is in een panorama lodge, river dome of haventent al bijzonder op zich. Maar wil je echt avontuur in de natuur? Dan boek je hier een boomhut! In het dorpje Zuna vind je meer koeien dan inwoners. In het kleine vakantiepark meer bomen dan gasten. De ideale plek om te onthaasten en te ervaren wat de locals verstaan onder slow living dus!

Glamping op camping Mölke


2 Buitenplaats Gerner, Dalfsen
Op dit kleine vakantiepark vind je diverse soorten vakantiewoningen en chalets, waaronder mooie safaritenten in diverse maten en met privé sanitair. Er is zelfs een lodgetent met vier slaapkamers, waar je met z’n achten kunt verblijven. En wat denk je van een lodge met eigen hottub?

Buitenplaats Gerner, Dalfsen


3 Vakantiepark Sallandshoeve, Nieuw Heeten
Naast de rangerhut, cottage met airco en nomad tent van de camping zelf, verhuurt Villatent hier haar safaritenten met badkamer. Genoeg keuze dus qua accommodatie, wat ook geldt voor het vermaak hier. Van speeltuin met klimkasteel tot zwemplas, binnenbad en bowlingbaan. Hier vermaken je kinderen zich wel!

vakantiepark Sallandshoeve in Nieuw Heeten weet wat glamping is


Glamping in Gelderland

In Gelderland vind je gevarieerde landschappen, waaronder uitgestrekte bossen, heidevelden, rivieren en stuwwallen. Nationale Parken zoals de Veluwe en de Hoge Veluwe zijn in trek bij wandelaars, fietsers en wildspotters. Ook Paleis Het Loo en andere kastelen zijn hotspots voor een culturele en groene dagtrip. Verder kun je in Gelderland gezellig shoppen, lekker eten en in het historische Arnhem, Nijmegen en Zutphen vind je een rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Ook als je houdt van actievere sporten als paardrijden, kanoën, survivallen en klimmen moet je in Gelderland zijn.

1 Buitenplaats Beekhuizen, Veluwe
Kies je voor glampen in de bossen, dan wil je natuurlijk overnachten. Dat doe je hier in een luxe pod, forest cabin of een van de vele lodgetenten. Overdag kunnen je kinderen overal spelen met water, zand en andere natuurlijke elementen. Misschien wel terwijl jij in de hottub zit of geniet van streekproducten in het restaurant?

Buitenplaats Beekhuizen op de Veluwe, lente, zomer, winter en herfst


2 Camping Ruysbos, Veluwe
Deze camping is met haar zeven huuraccommodaties echt heel klein. Het ligt aan het water, in het bos en voor de kinderen vind je er avontuurlijk vermaak als een boomhut, glijbaan, kabelbaan en kano’s. Ga jij glampen in een Glamphuys, Boshuys of Natuurhuys?

Camping Ruysbos, kleine luxe glampinglocatie


Glamping in Flevoland

Jongste provincie van Nederland of niet, Flevoland heeft jou als vakantieganger veel te bieden. Een door ingenieurs gecreëerd polderlandschap bijvoorbeeld, waarin vlaktes, dijken, polders en wateren elkaar afwisselen. Flevoland is the place to be voor zeilers, surfers, vissers en andere watersporters. Op dat nu op het IJsselmeer of het Veluwemeer is. Ook liefhebbers van moderne architectuur komen hier aan hun trekken. Bezoek bijvoorbeeld de Batavia Haven in Lelystad of het landschapskunstwerk De Groene Kathedraal. Tot slot vind je hier volop rust en ruimte. Precies wat je zoekt op vakantie.

1 Resort De Parel, Zeewolde
Op dit glampingpark met twaalf plaatsen en een eigen strandje staan safaritenten met badkamer. Ook vind je er een hacienda met hottub, Arriba tent en originele accommodaties die ze ‘La Vida Aqua’ en ‘La Gran Vida’ genoemd hebben. Dat maakt nieuwsgierig toch?

Resort de Parel in Zeewolde een glampingpark met bijzondere accommodaties


2 Boerderijcamping De Hinde, Dronten
Als je een ruime negen scoort, doe je wel iets goed bij je gasten. Je kunt hier kleinschalig glampen in een safaritent van Vodatent, waarin je alle comfort vindt die je zoekt. Maar de belangrijkste reden om voor deze minicamping te kiezen: de kinderen kunnen heerlijk buiten spelen met de kippen, pony’s, paarden en konijnen of verstoppertje doen in de strohal. Leuk!

Boerderijcamping De Hinde, Dronten


3 Vakantiepark RCN Zeewolde, Zeewolde
Je bevindt je hier direct aan het Veluwemeer en kampeert recht aan het water, waarin het heerlijk zwemmen is. Ook voor de kinderen, want ze hebben er hier een heus waterspeelparadijs van gemaakt. Je hebt keuze uit safaritenten zonder eigen sanitair en lodgetenten met eigen sanitair. Wat wordt het?

Vakantiepark RCN Zeewolde, Zeewolde


Glamping in Drenthe

Hunebedden, dat is natuurlijk trekpleister nummer één van Drenthe. Deze indrukwekkende prehistorische grafkamers moet je gewoon gezien hebben als je hier op vakantie bent. Verder neem je als je slim bent je fietsen mee op vakantie, want Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Door uitgestrekte bossen, langs heidevelden of langs schilderachtige landschappen; aan afwisseling geen gebrek. Ook je culturele en historische hart wordt gevoed hier, met oude dorpen en interessante musea als het Drents Museum in Assen. Even ontspannen aan de drukte van je dagelijkse leven? In Drenthe moet je zijn.

1 TinyParcs The Forest Cabins, Hoogersmilde
Altijd al eens willen leven in een tiny house? Op dit vakantiepark midden in het bos vind je er 16. Alle ingrediënten voor een topvakantie zijn aanwezig dankzij de bomen als buren en het recreatiemeer en buitenbad op korte afstand. Nog een tip voor gezinnen met kinderen: het TinyParcs Family diner. Gezelligheid gegarandeerd!

TinyParcs The Forest Cabins


2 Camping De Berenkuil, Grolloo
Overnachten in een Hans en Grietje Huisje? Doen! Al kun je natuurlijk ook een podge, lodge of staanplaats met eigen sanitair huren. Voor de kinderen zijn de 23 speelplekken, het berenspeelbos, het buitenbad, de speelvijver, het natuurontdekkingspad, de binnenspeeltuin en het multi-sportveld vast de favoriete plekken. En voor jou? Jij zit te genieten van de rust en ruimte midden in de natuur. Fijne vakantie!


Camping De Berenkuil, Grolloo







Anderen lazen ook onze blogs over  NederlandoverijsselGelderlandFlevolandDrentheglampingdorpenglampingbijzondertips