Voorpret in de keuken!

 11 April 2017   Huurtent

Je camping uitgezocht en misschien ook al geboekt? Dit jaar misschien wel een glamping vakantie omdat je dat nu eenmaal ook een keer wilt beleven? Dat betekent in de meeste gevallen een complete keuken en barbecue op je vakantieadres. Koken op de camping is voor de glamper een eitje. Genoeg gaspitten, een barbecue of bakplaat, grote koelkast en de waterkoker bij de hand. Dus aan de attributen zal het niet liggen, maar misschien wel minder inspiratie na een dag zon, zee en strand.

Dus keukenprinsen en prinsesjes zorg dat je wat recepten bij de hand hebt.

Wij starten met een Italiaans recept, zit je in Frankrijk dan hoeft dit geen probleem te zijn. Alle Franse supermarkten hebben zo'n uitgebreid assortiment aan producten dat dit recept zeker bij elkaar te sprokkelen is in Frankrijk maar ook in Spanje, Duitsland of Nederland.


Koken op de camping


Dus hier een mooi en snel Italiaans recept:

Tortellini met pesto 4 personen


( voor de vegetarische kampeerder: laat de kip weg en gebruik wat meer kaas of pijnboompitjes)
400-500 gram Verse tortellini (in elke Italiaanse of Franse supermarkt overvloedig te krijgen)
Gerookte kip of verse kip (verse kip in stukjes snijden en bakken)
Flesje kookroom (in Italië Panna in Frankrijk Creme in Duitsland Sahne)
Potje groene pesto
2 teentjes knoflook
Verse tomaatjes of zontomaatjes in olie
Pijnboompitjes
Rucola
Geschaafde Italiaanse kaas (Grana Padano, Pecorino of Parmigiano)


Snel en makkelijk:
Snij de gerookte kip in reepjes. Knijp de knoflookteentjes fijn. Kook te tortellini in een pan (niet te lang, verse pasta vaak max. 4 minuten) Bak de knoflook in wat olijfolie, voeg de tomaatjes toe bak kort mee, blus af met flesje room en voeg 5 grote eetlepels pesto en de kip toe. De tortellini door de pestosaus en in schaal. Afmaken met handje pijnboompitten en 2 handjes rucola en kaas.

Smakelijk eten.




Anderen lazen ook onze blogs over  etenvakantie boekenvakantievoorpretrecepten