Op een Boerderij met de kinderen in een Safaritent

 18 Maart 2014   Virginie

Wat vond ik het leuk om toen ik kind was bij mijn nichtje in Luyksgestel (bij Valkenswaard in Noord Brabant) te mogen logeren. Ik woonde destijds in de grote stad (Eindhoven) en had geen idee hoe dat nu werkte met die melk?

Wat een feest als ik 's morgens naar de buren moest om daar een kan melk te gaan halen, nog een beetje warm. Of die keer dat wij de bevalling van een koe mochten meemaken en het kalf met hooi moesten droog wrijven. Weet je hoe stoer het is om de koeien naar binnen te halen. Of het hooi aan te harken. Of de koeien te voeren. De kippen te voeren.

Ondanks het feit dat ons gezin nu ook in een dorp woont, hebben onze kinderen dit niet van zo dichtbij kunnen meemaken.

Maar wat is er nu leuker dan het leven op de boerderij van heel dichtbij te beleven? 's Morgens wakker worden met die typische boerderijgeluiden. Hoe leuk moet het zijn om met de boer een rondje op de tractor te maken of gewoon de dieren van heel dichtbij mee te maken. Misschien mag je zelfs wat dieren verzorgen en voeren? Wel super spannend zo oog in oog met een koe. Wat dacht je van ravotten in het hooi, of gewoon van top tot teen het hooi in.

Hoe leuk is het om te zien dat er hard gewerkt moet worden voordat je die bloemkool op tafel hebt. En dat die appels niet vanzelf in dat kistje komen? En dat de kippen hun eitjes niet zelf in dat doosje mikken.

Er zijn meerder organisaties in Nederland die het mogelijk maken om te kamperen bij de boer. Dit is vaak in luxe safaritenten met fijne bedden, een keukenuitrusting en fijne meubels. Deze organisaties richten zich vaak op gezinnen met kinderen tot een jaar of 12.

Een hele belevenis zal het zijn voor deze gezinnen om spelenderwijs het boerenbedrijf ontdekken en beleven.

Zoek eens bij alle echte boerderijcampings.






Anderen lazen ook onze blogs over  belevingverslagkamperencampingglampingvakantiehuisdierenmeivakantiekinderen