Yes. We zijn weer thuis!

 21 September 2015   Femke

Vaarwel mooie zomer

Zoals aan alles, komt ook aan de vakantie een eind. Niks geen vrije dagen meer. Geen pizza’s op een pleintje. Geen vogels meer als wekker en geen tijd meer voor eindeloze wandelingen door het bos. Dit klinkt allemaal heel triest, en dat is het natuurlijk ook, maar is het echt alleen maar jammer dat de vakantie voorbij is? Moeten we nu op de bank gaan zitten huilen en wachten tot volgend jaar zomer is aangebroken?

Welkom structuur en ritme

Nee, dat gaan we niet doen. We zouden het onszelf onnodig moeilijk maken. Beter is het om het eens van de andere kant te bekijken. We zijn weer helemaal relaxed en uitgerust. Klaar voor een serie nieuwe werkweken. Zeg eens eerlijk: geniet jij ook weer van het ritme, de structuur en zelfs de drukte van het dagelijkse leven? Meer dan je vóór de vakantie deed, toen je juist toe was aan een portie rust en vrijheid? Voor mij geldt dat in elk geval wel. Juist door er even tussenuit te zijn geweest, waardeer ik mijn normale leven weer enorm. De vroege zaterdagochtenden langs de lijn. De fietstochtjes van en naar school met mijn kinderen en mijn drukke agenda vol met werkafspraken. Diner dates met vriendinnen worden weer ingepland, want iedereen is weer thuis. Met een bruin kleurtje en zonder wallen onder onze ogen genieten we van elkaars verhalen. De batterij is opgeladen en we zitten vol frisse, nieuwe energie! Heerlijk. We zijn weer thuis.

Vakantie = thuiskomen. En andersom

Zo bekeken, moet ik dit eigenlijk veel vaker doen. Hoe vaker ik op vakantie ga, hoe vaker ik kan genieten van het thuiskomen. Het schijnt hierbij niet uit te maken of ik drie weken wegga of slechts een weekendje. Of ik ga kamperen op de hei of kies voor een city trip. Elk tripje heeft hetzelfde effect. Ik ben even weg van de normale gang van zaken. En dat werkt verfrissend, verhelderd en inspirerend.

Op naar de herfstvakantie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ga gewoon mijn volgende uitje plannen. Misschien ga ik wel een paar dagen weg met de kinderen in de herfstvakantie. Of gewoon een paar dagen ertussenuit met een vriendin. Lekker shoppen, uit eten, een boek lezen… Met een vakantie in het vooruitzicht, en dus ook het relaxte thuiskomen wat erna komt, geniet ik optimaal van het leven. Op naar een gezellig familieweekend, ontspannen vriendinnenuitje of fijn weekje me-time.






Anderen lazen ook onze blogs over  tipsvakantienagenieten