Glamping, Bamping of Pamping?

 5 Augustus 2016   Ruud

Glamping is hot, we zien meer en meer aanbieders met superluxe ingerichte safari- en lodgetenten en veel campings plaatsen en verhuren zelf dit type accommodatie. Wij vinden het een absolute aanbeveling nu we zelf een aantal glamping-vakanties achter de rug hebben.

Veel vakantiegangers kiezen in deze tijd echter voor een andere kampeervakantie, juist veel meer basic en luxe-loos, terug naar de oorsprong van het kamperen. De nieuwe term hiervoor is Bamping, een acroniem voor Basic Camping.

Wij hebben naast Glamping en Bamping een nieuwe trend ontdekt, Pamping. Veel campings hebben behalve het enorme zwemparadijs, de luxe restaurants en het superdeluxe sanitair een nieuwe bezoekersmagneet gevonden. Je vindt op de grote campings steeds vaker wellnessvoorzieningen, sauna's, spa's, jacuzzi's, thalasso's, hammam, massagesalons en relaxstudio's die vooral bij de dames in trek zijn. Voor ons een reden om de term Pamping te lanceren, jezelf lekker laten verwennen tijdens de vakantie. Natuurlijk kan Pamping ook uitstekend op een Agriturismo camping met een exclusief restaurant.


Pamping - de nieuwe trend


Enkele voorbeelden van campings met Pamping



* 5-sterren camping Union Lido aan de Adriatische kust, met het Marino Spa & Wellness, met uitzicht op zee.

* De Balnéo met hydromassage en massagespecialisten voor Ayurvéda, Thaï en Shiatsu op camping village Le Serignan Plage in Languedoc-Rousiillon.

* Solaris Beach Resort in Dalmatië met een compleet wellnesspark met o.a. finse sauna onder de sterren, chromotherapy en ijsfontein.

* Camping Bella Austria in Oostenrijk met sauna en massages (Wellness tegen betaling)











Anderen lazen ook onze blogs over  glampingpampingbampingbelevingagriturismonieuwvakantiewellness