De tien mooiste stranden van Kroatië

 6 Maart 2020   Typisch Fem

Kroatië is een heerlijke vakantiebestemming gelegen aan de Adriatische zee. De 6000 kilometer (!) aan kust biedt een overweldigende natuur met kliffen, veel groen, prachtige kiezel- én zandstranden en schoon, helderblauw zeewater. En daar komen de stranden op de honderden eilanden langs de kust nog bij. Gecombineerd met het lekkere klimaat en de vele watersportmogelijkheden die overal aangeboden worden, is de Kroatische kust vast ook een ideale vakantiebestemming voor jouw gezin!

We zetten 10 van de mooiste stranden van Kroatië voor je op een rij. Aan jou om er een fijne camping bij te zoeken. Op Huurtent.nl vind je tal van mooie vakantieparken, met altijd een glampingaccommodatie die perfect bij jou past.

De landtong Slatni Rat in Kroatië


1 Zlatni Rat

Op het eiland Brac, voor de kust van Split, ligt een van de mooiste stranden van Europa; Zlatni Rat. Bijzonder aan dit strand is dat het zo’n 500 meter de zee in loopt. Omringd door groen en robuuste kliffen trekt Zlatni Rat veel bezoekers, die genieten van zon, zee, watersporten en de uitgebreide faciliteiten. Even te druk naar je zin? Dan zijn er in de omgeving ook kleinere, meer rustige strandjes die zeker weten onder de noemer idyllisch vallen.

Op dit moment worden op huurtent 2 campings aangeboden op het eiland Brac: Camping Nono Ban en Camping Waterman Beach Village

De kiezelstranden van Kroatie op het eiland Rab


2 Rajska Plaža (Paradise beach)

Op het eiland Rab vind je verschillende soorten stranden: rotsachtige stranden, kiezelstranden en zandstranden. Rajska Plaža, vlakbij het dorpje Lopar, is volgens kenners het mooiste zandstrand. Met fijn zand en aangenaam warm, helder en ondiep water. Fijn als je jongere kinderen hebt! Ook voor oudere kinderen en volwassenen is hier genoeg te doen. Er zijn verschillende watersportfaciliteiten, speeltuinen, een sportcentrum en gezellige horeca. Een topstrand voor jong en oud.

Op dit moment worden op huurtent 2 campings aangeboden op het eiland Rab: San Marino Camping Resort, welke direct naast Paradise Beach ligt, en Padova Camping Resort


3 Dubovica

Op zo’n acht kilometer van de stad Hvar, op het gelijknamige eiland, ligt Dubovica. Een schilderachtige baai omringd door bomen en heuvels en kristalhelder water. Ideaal om te snorkelen en te duiken. Dubovica is een wat rustiger strand, fijn als je even wilt ontsnappen aan de drukte. Er is een klein dorpje met een kerkje en enkele huizen en een restaurantje met heerlijke verse vis. Die mag je niet missen!

Op het eiland Hvar wordt op huurtent Camping Mlaska aangeboden.

De haven van Hvar, met daarachter de Pakleni eilanden


4 Pakleni eilanden

Tegenover de stad Hvar liggen de Pakleni eilanden, bekend om hun parelwitte zandstranden en helderblauwe zeewater. Je vindt er talrijke badplaatsen en kleine strandjes. Een echt bountyparadijs dat je eenvoudig bereikt met een van de taxiboten vanuit de haven van Hvar. Maak er een dagtrip van door een rondtocht langs de eilandjes te boeken, en vergeet je zwembroek niet!

5 Plaža Punta Rata

Aan de Makarska Rivièra in Zuid-Dalmatië vind je heel veel kleine, gezellige badplaatsen met mooie witte kiezelstranden, zoals Brela. Een van de populairste stranden daar is het uitgestrekte Plaža Punta Rata, omringd door vijgenbomen, olijvenstruiken en pijnbomen zodat je veel natuurlijke schaduwplekjes hebt. Je kunt natuurlijk ook een lekkere strandstoel met parasol huren voor de dag. Hoef je alleen maar vanaf te komen voor een hapje eten in een van de vele eetgelegenheden of als je, meer sportief, een stukje gaat waterfietsen. Een perfecte plek voor een heerlijke familievakantie.

Dichtbij het Plaža Punta Rata wordt via huurtent Camping Basko Polje aangeboden.

6 De stranden van Nin

Op zoek naar een fijn zandstrand? Dan ben je in Nin aan het juiste adres. Hier vind je 10 kilometer aan zandstranden met ondiepe zee, zoals Ninska Laguna en Kraljicina Plaža. Ideaal voor kinderen. Dit gebied staat ook bekend om de behandelingen met geneeskrachtige modder, die gebruikt wordt sinds de Romeinse tijd voor onder andere het verlichten van reumatische en huidklachten.

Dichtbij de stranden van Nin vindt je onder andere Zaton Holiday Village en Camping Peros

Het strand van camping Ljutic bij Biograd


7 Beach Dražica

Het gezellige stadje Biograd, in het midden van Kroatië aan de Adriatische kust, ligt op een schiereiland met moderne jachthavens en een geweldig uitzicht op de omliggende kleine eilandjes. De stranden hier zijn omgeven door dicht dennenbos, wat zorgt voor veel natuurlijke schaduwplekken. Een van de meest populaire stranden hier is Beach Dražica. Net als op veel andere stranden loopt de zee hier licht glooiend af, kun je ligstoelen en parasols huren, zijn er veel watersportmogelijkheden en ligt het dichtbij het gezellige centrum van Biograd. Maar het grootste pluspunt? Dat is toch wel de toffe glijbaan bij de duikclub!

Bij Biograd zitten diverse campings, zoals het grote Camping Soline of het kleine Mediteran Kamp Ljutic.

8 Bacvice

Bacvice is het bekendste strand van de badplaats Split en ligt dichtbij het centrum. Dit zandstrand heeft een heerlijk relaxte sfeer. De zee is ondiep, het water helderblauw en smekend om een verkoelende duik en er zijn veel gezellige bars en cafés voor een drankje. Een leuke plek dus voor gezinnen, stellen en jeugd. Naast lekker spelen in de zee, kunnen je kinderen zich de hele dag vermaken op de trampolines, glijbanen en het springkasteel. Ook ’s avonds is er genoeg te doen rond Bacvice, volgens kenners een van de beste plekken van Split om uit te gaan.

Één van de campings die erg dicht bij Split ligt is Camping Stobrec Split.

9 Plaža Banje

Wil je een dagje flaneren? Zien en gezien worden? Dan is Banje the place to be. Dit mooie strand is het populairste strand van Dubrovnik. Niet zo vreemd. Vanaf het strand heb je een adembenemend uitzicht op het schitterende oude centrum van de stad én op de rich and famous, die hier regelmatig komen genieten van de zon. Relaxen doen ze bij voorkeur bij de chique East West Beach Club, maar ook elders op het strand is het goed toeven op een relaxte strandstoel onder je parasol. Actief het water op? Je kunt waterskiën, jetskiën, een speedbootje huren of paragliden. ’s Avonds is het ook gezellig naast het strand, in een van de vele gezellige barretjes of restaurants. Dat wordt een latertje!

Een van de stranden op het eiland Krk, in de buurt van het stadje Baska


10 Baška

Het eiland Krk is het grootste eiland van Kroatië en heel geschikt voor een fijne vakantie met je gezin. Langs de zuidelijke kust liggen schitterende stranden, zoals de stranden van Baška, die bijna twee kilometer lang zijn. Een van de mooiste is Vela Plaža met een combinatie van kiezels en zand. De zee is hier ondiep en doordat dit grote strand midden in het centrum van Baška ligt, zijn de restaurants en bars op slechts een paar minuten lopen. Je kunt hier heerlijk zonnen op je comfortabele ligstoel of je vermaken op het water, op een waterfiets of surfplank bijvoorbeeld.

Dichtbij Baška vindt je onder andere Baška Beach Camping Resort en Naturisten Bunculuka Camping Resort

Naar Kroatië komende zomer? Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn aanwezig. Kies dus snel je favoriete strand(en) en boek meteen een fijne camping in de buurt. Dan kan de voorpret beginnen!




Anderen lazen ook onze blogs over  2020Kroatiësplitstrandtop 10glamping