Nieuw op Norcenni Girasole - ooit onze eerste kampeervakantie!

 1 Mei 2015   Virginie

18 jaar geleden, trokken wij als Francofielen voor het eerst naar Italië, aangemoedigd door onze Italiaanse vriendin Manuela.

Het werd uiteindelijk Toscane, en de keuze viel op camping Norcenni Girasole Club in Figline Valdarno. Toen kon je nog niet via internet je kampeervakantie boeken. Dus boekten wij via een reisbureau een stacaravan van Eurocamp. In die tijd stonden er ook al diverse kampeerorganisaties op deze camping, maar wij konden via het reisbureau slechts kiezen tussen 2 organisaties! Wat zijn de tijden veranderd, lang leve internet en www.huurtent.nl!

Entree Norcenni

Begin juli vertrokken wij richting Italië. Na een lange reis kom je dan aan op een voor ons toch wel megacamping. Het gezicht van mijn partner stond op onweer!
Dit trok gelukkig snel bij nadat wij ons hadden geïnstalleerd in onze luxe stacaravan met uitzicht over een veld zonnebloemen. Ja, de camping is groot, ja je moet een flink stuk lopen naar het grote lagune-zwembad, ja er staan heel veel Nederlanders (vonden onze kinderen echt niet erg).

Maar ook, ja alles is verder perfect, de ligging t.o.v. alle bezienswaardigheden zoals Florence, Siena, Chianti-route etc, de restaurants op de camping, het gezellige centrum, de supermarkt, de zwembaden en alle voorzieningen. Onze kinderen? Die hebben wij die 14 dagen alleen gezien als ze moe waren en toe aan hun bed.

zwembad camping Norcenni

Wij zijn 4 jaar geleden nog een keer, maar nu met zijn tweetjes, in het voorjaar op camping Norcenni geweest. En weer hebben wij erg genoten van de camping en van Toscane. In het voorjaar is dit een echte aanrader voor stellen of jonge gezinnen. Heerlijk rustig en toch alle voorzieningen op de camping tot je beschikking. De camping was wel weer gegroeid (geen velden met zonnebloemen meer), knap hoeveel stacaravans, bungalowtenten en safaritenten er kunnen staan op zo’n oppervlak. Het blijft wat ons betreft een topcamping met fijne restaurants, fijne zwembaden, aardig personeel en de perfecte ligging om Toscane te ontdekken.

Op camping Norcenni hebben ze sindsdien niet stilgestaan. Er is hard gewerkt en 2015 is het jaar van vernieuwingen.
Het begint bij de entree. Je waant je in een luxe aankomsthal, als het gaat werken zoals het er uitziet!

Nieuwe entree camping Norcenni

Inchecken camping Norcenni


Wat nog leuker is, voor een verblijf met kinderen op camping Norcenni, is het fantastische grote Adventure park met klimmuur, boomparcours en diverse springkussens en andere speelattributen. De kinderen zullen het moeilijk krijgen op deze camping. Wordt het ’s morgens het fantastische lagune zwembad of gaan ze spelen in het grote zwembad niet ver van het centrum? Of wordt het toch klimmen, klauteren en vriendjes ontdekken bij het grote Adventurenpark van camping Norcenni Girasole?

 Adventure park van camping Norcenni

14 dagen zijn sowieso te kort op deze grote kindvriendelijke fijne Toscaanse camping!



Anderen lazen ook onze blogs over  italiëbelevingcampingtipsvakantiekinderen