#TeamGlampingNL: De Start

 2 November 2016   Robert

Inmiddels is het alweer een tijdje geleden dat mijn vriendin en ik (25) samen op vakantie zijn geweest. Terwijl het buiten donkerder en kouder wordt is er geen beter moment om terug te denken aan je vakantie, toch!

Begin September zijn wij naar Italië vertrokken om uiteindelijk aan te komen op Camping Orlando in Chianti.
Deze camping ligt, zoals de naam al zegt, in de Chiantistreek, in het hart van Toscane en niet ver van Florence, Siena en Arezzo. Bekend door zijn rode wijnen en het glooiend “heuvel”landschap. De komende Blogs laten wij jullie kennis maken met; de camping, de omgeving en onze ervaringen. Voor degene die Huurtent ook op Instagram volgen, wij hebben hier ook een fotorapportage gemaakt onder de hashtag #TeamGlampingNL. Voor degene die dat nog niet doen, dit is zeker de moeite waard!


Glamping op camping Orlando in Chianti


Met de auto naar Toscane

Wij reden vanuit Utrecht richting Italië en deze bijna 1400 kilometer, met een leuke tussenstop in een fijn hotelletje in Saronno net boven Milaan, waren het begin van een fijne vakantie. Wij hadden gekozen voor een hotel direct aan de snelweg zodat we snel verder richting camping konden. Met wat goede CD’s (de laatste cd van Twentyonepilots is zeker een aanrader!) en genoeg eten en drinken is die reis zo voorbij. Ondertussen genietend van de omgeving. Natuurlijk is het ook mogelijk om het vliegtuig te nemen naar Pisa en vanuit hier verder te reizen in een huurauto!

Met de auto naar Toscane


Kijk uit voor de racende Nonna's

Toen wij eenmaal van de snelweg af waren in de Chianti-streek gaf de TomTom nog maar 20 kilometer aan. Maar neem je tijd want dit laatste stuk is een leuke en soms spannende uitdaging. Met steile kronkelwegen, overstekende dieren en Italiaanse omaatjes die je op de bergweggetjes inhalen met 70 km/h en dat terwijl ze nét niet de bocht uitvliegen.

Gelukkig wen je hier tijdens de vakantie snel aan, de eerste keer is het even slikken maar daarna kun je steeds vaker rustig ademhalen en genieten van de omgeving. Want mooi dat die is!

De Chiantistreek


Geniet van je rit door de Chiantistreek!

Deze laatste 20 kilometer rijd je nagenoeg helemaal door de wijnvelden en door kleine Italiaanse charmante dorpjes waar de nonno’s en de nonna’s op bankjes langs de weg zitten. Rijden door de Chiantistreek is opzich al een feest. Maar deze Italiaanse streek biedt nog zoveel meer. De Chianti staat bekend om de “gallo nero” ofwel de zwarte haan, die elke officiële fles Chianti wijn versiert. Deze haan zullen wij nog veel tegenkomen, want de wijnvelden tussen Pisa en Arezzo reiken tot ver voorbij de horizon. In de volgende blog nemen wij jullie mee naar “Camping Orlando in Chianti” en zullen we meer informatie over de camping zelf en onze lodge-accommodatie geven. In een latere blog zullen wij ook zeker nog terugkomen op de “gallo nero” en hoe je de bergweggetjes ook nog op een andere manier kunt verslaan!




Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiebelevingcampingFlorenceglampingItaliëonderwegtipsToscanevoorpretreizen