PICARDIE
Picardie, Frankrijk
1 camping gevonden Zoeken met filters ▷

Stacaravans, tenten en glamping in Picardie

Ooit favoriet bij de Franse adel

Op zoek naar een camping in Picardie? Hier vind je een overzicht van kampeervakanties op campings met verhuur van stacaravans, bungalowtenten, safaritenten en kampeerplaatsen in Picardië in Noord-Frankrijk. In Picardië vind je talloze kastelen, abdijen en versterkte kerken, die herinneren aan de tijd dat deze regio favoriet was bij de Franse adel. In het oosten is het landschap soms vlak dan weer heuvelachtig. De Picardische kust is een strook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen, zandstranden en ruige kliffen.

Picardië heeft van alles te bieden: strand en zee, mooie fiets- en wandelroutes, uitgestrekte rivieren, bos en heuvels, de langste scheepvaarttunnel van Frankrijk, vennen en vijvers, prachtige karakteristieke steden, groene parken en tuinen met afwisselende flora en fauna en meer. Maar er is meer dan een mooie natuur in Picardië. Het barst in Picardië van de monumenten en bezienswaardigheden, en je vindt hier prachtige kerken en kathedralen. Dus zowel de natuurliefhebber als de cultuurfanaat komt hier aan zijn trekken. Kortom je zult jezelf niet vervelen wanneer je kiest voor een kampeervakantie op een camping in Picardie.

Ligging

Picardie is na de herindeling van 2016 geen zelfstandige regio meer, maar een onderdeel van de samengevoegde regio Hauts-de-France. Maar bijna overal vind je de 'oude' benaming nog. Lees onze blog over de herindeling.
Onder de regio Pas-de-Calais en boven Parijs / Ile de France ligt de regio Picardië. In het noorden van Frankrijk liggen de drie departementen waaruit Picardië bestaat: Somme, Oise en Aisne, genoemd naar hun belangrijkste rivieren. De regio is ideaal voor een weekend of midweek weg doordat hij dichtbij Nederland ligt en ook tijdens een langer verblijf is het geen probleem om hier bezig te blijven!

Omgeving

In Picardië vind je talloze kastelen, abdijen en versterkte kerken, die herinneren aan de tijd dat deze regio favoriet was bij de Franse adel. In het oosten is het landschap soms vlak dan weer heuvelachtig. Er zijn plateaus en valleien met riviertjes. Moeras kom je er ook tegen en er zijn genoeg gebieden waar water een belangrijke rol speelt. De Picardische kust is een strook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen, zandstranden en ruige kliffen.

Wat is er te doen?

Picardië heeft van alles te bieden: strand en zee, mooie fiets- en wandelroutes, uitgestrekte rivieren, bos en heuvels, de langste scheepvaarttunnel van Frankrijk, vennen en vijvers, prachtige karakteristieke steden, groene parken en tuinen met afwisselende flora en fauna en ga zo maar door. Zowel de natuurliefhebber als de cultuurfanaat komt hier aan zijn trekken.

De bekendste bestemming in Picardië is de prachtige baai van de Somme met meer dan 6000 hectare natuur bij Saint-Valery-sur Somme en Le Crotoy. Ga hier eens met een gids de baai in om zeehonden te spotten, leuk voor jong en oud! Je bent ruim 3 uur onderweg in één van de mooiste natuurgebieden van de Franse kust. Het natuurreservaat van het Parc de la Marquenterre is met haar duinen, bossen en moerassen de thuishaven van wel 320 vogelsoorten. Het is een uniek gebied waar je kunt wandelen en fietsen over rustige (fiets)paden. Het bos van Compiègne is één van de bekendste bossen van Europa en strekt zich uit over 15000 hectare en het bos van Saint-Gobin is met 9000 hectare een uitgelezen plek voor wandelaars en fietsers die hier op ontdekkingstocht kunnen gaan.

Maar er is meer dan een mooie natuur in Picardië. Denk eens aan een bezoek aan een historische stad zoals Amiens of Abbeville. Je vindt hier prachtige kerken en kathedralen, zoals de Kathedraal van Amiens. Arras is ook een heel mooi stadje met 2 unieke pleinen, misschien wel de mooiste van Frankrijk. Het barst in Picardië van de monumenten en bezienswaardigheden.

Gezinsvakantie

In Picardië liggen twee grote pretparken: Parc Astérix en Mer des Sables. Leuk om met de kinderen heen te gaan! Je kunt ook het avontuur opzoeken hoog tussen de bomen in een boomklimpark of met het hele gezin naar een prehistorisch dorp gaan... een geweldig dagje uit voor jong en oud.

Ben je op zoek naar een uniek uitje? Breng eens een bezoek aan de traditionele markt op het water van de drijvende tuinen van Amiens. De markt is elke zaterdagochtend op Place Parmantier. Maak kennis met de lokale streekproducten zoals heerlijke escargots oftewel slakken, verschillende zeevruchten, appelcider en producten die recht van het Franse platteland komen.

Picardië: het beste van Frankrijk op een paar uur rijden van Nederland!

1 camping gevonden in Picardie

 
Op korte afstand van Nederland, glampen
Tenthuisjes op de boerderij
Boerderijwinkel
Schaduwrijke plekjes
Op slechts 4,5 uur rijden van het centrum van Utrecht in de Picardie ligt BoerenBed boerderijcamping La Ferme de Fontenille. Delphine en Grégoire heten hun gasten van harte welkom en nemen de tijd om hun passie van hun boerderij met je te delen.Glampen op een echte boerderij in de Picardie. Op deze boerderij vind je 6 ruime tenthuisjes met uitzicht op de Sa...
Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs
dubbelklik op camping-icon voor campinginfo
Op korte afstand van Nederland, glampen
Tenthuisjes op de boerderij
Boerderijwinkel
Schaduwrijke plekjes
Op slechts 4,5 uur rijden van het centrum van Utrecht in de Picardie ligt BoerenBed boerderijcamping La Ferme de Fontenille. Delphine en Grégoire heten hun gasten van harte welkom en nemen de tijd om hun passie van hun boerderij met je te delen.Glampen op een echte boerderij in de Picardie. Op deze boerderij vind je 6 ruime tenthuisjes met uitzicht op de Sa...
Benieuwd naar de prijzen?
Bekijk Prijs
Bekijk Prijs