ZOEK UW KAMPEERVAKANTIE
HONGARIJE
Kies een regio Zoeken met filters ▷

Kampeervakantie in Hongarije

Er is meer dan het Balatonmeer

Hongarije als vakantieland is vooral bekend door de aantrekkingskracht van het grootste binnenmeer van Europa, het Balatonmeer, met zijn mooie stranden en pittoreske stadjes. Daar vind je ook de meeste campings. Maar ook de hoofdstad Boedapest is meer dan de moeite waard, en daar in de buurt kun je ook een kampeervakantie boeken.

Een vakantie in Hongarije betekent ongerepte natuur, goede wijn, pittige gerechten met worst en paprika’s, opzwepende muziek en paarden. Het is er veilig, de mensen zijn vriendelijk en het klimaat is in het voorjaar en in de zomer vergelijkbaar met Italië of Kroatië.

Ook een belangrijk voordeel van Hongarije: het leven in hier zeer betaalbaar, ook de terrasjes en de restaurants.

Populaire regios

De regios voor de zomervakantie vind je hieronder. Klik op de regio voor een lijst met alle campings met verhuur van stacaravans en/of bungalowtenten in die regio.
 - West Hongarije/Balatonmeer
 - Noord Hongarije

Kamperen

Het is makkelijk om een stacaravan of tent/bungalowtent te huren via een van de vele organisaties, omdat die de afspraken met de camping al gemaakt hebben, en je voor vragen dan meestal in je eigen taal terecht kan.

Klimaat

Hongarije heeft in het algemeen een landklimaat. Bij Pécs en omgeving men spreekt over een submediterraan klimaat die veroorzaakt wordt door de extra bescherming van de omliggende bergen. Hongarije kent koude winters met veel sneeuw en warme zomers met temperaturen tot meer dan 35 graden Celsius.
De temperatuur aan het Balatonmeer loopt in de zomer op tot circa 25 graden Celsius. Hongarije heeft in vergelijking met andere Europese landen relatief veel zonne-uren, maar liefst 2000 per jaar. De mooiste perioden om door Hongarije te reizen zijn het late voorjaar en het vroege najaar.

Verkeer

De meeste steden en dorpen zijn met elkaar verbonden via verharde tweebaanswegen. De eerste prioriteit voor de centrale regering is het capaciteitsprobleem op bestaande wegen op te lossen.

Er is dan ook in het Nationale ontwikkelingsplan geld vrij gemaakt voor de aanleg en uitbreiding van snelwegen. Bij de bouw van nieuwe snelwegen wordt voorrang gegeven aan wegvakken die aansluiten op het Europese wegennet en het binnenlandse wegennet versterken.

De snelheden in Hongarije zijn binnen de bebouwde kom 50 km/uur, buiten de bebouwde kom 90 of 110 km/uur en op de snelweg 130 km/uur.

Eten en Drinken

Hongaren houden van lekker eten en dat zult u tijdens de vakantie wel merken. Vooral in de grote steden als Boedapest vindt u prachtige, gerestaureerde etablissementen met een barok of fin de siécle interieur. Minstens even geliefd zijn de Hongaarse zoetigheden: de Hongaar is een zoetekauw, en in de cukrászda, de patisserie is meer dan genoeg zoets te vinden.

De basis van de Hongaarse keuken is eenvoudig. Een soepmaaltijd moest voldoende energie geven voor de herders op de poesta, en hun “Puli”, hun herdershond. De typisch Hongaarse goulash soep is stevig, gebaseerd op rundvlees of schapenvlees en word op open vuur klaargemaakt.

Belangrijke Vakantie Links

 Met de auto naar Hongarije-informatie van de ANWB
 Wikitravel over Hongarije

Noord Hongarije, grenzend aan Slowakije, is de meest bergachtige streek van het land. Aanrader: een tocht door het Màtra-gebergte met zijn vele wandelroutes, grotcomplexen, meren, wijngaarden en watervallen. Naar het oosten toe het Bükkgebergte met watervallen, bergtoppen, landhuizen en tuinen. Bezoek de cultuurstad Boedapest ( hoofdstad) met ten noorden van deze stad de prachtige Donau-bocht.
  Vakantietips
 • Druipsteengrot Baradla
 • Kleinste dorpje Hollòkô
 • Watervallen in Lillafured
 • Bukk Nemzeti Park
 • Hoofdstad Boedapest
 • Grotten Aggtelek 26 km.
West Hongarije met ongerepte bossen, glooiende heuvels, koninklijke steden, wijngebieden, schone lucht en een aangenaam klimaat. De toeristische trekker is het Balatonmeer (luchthaven) met zijn vele aangelegde stranden waar je kunt zwemmen, surfen of zeilen. Op 30 km. hiervan ligt het Velencemeer met Velence gebergte, met wandel- en fietsgelegenheden langs rivieren, oude ruines en meren.
  Vakantietips
 • Pannonhalma/Abdij
 • National Park Örség
 • Rivierenstad Gyor
 • Watertoren Siòfok
 • Talpolca ondergronds meer
 • Aquapark Annagora Balatonfured