Fijne eenoudervakantie in Europa

 31 Januari 2017   Femke

Als traditioneel gezin heb je volop keus in kampeervakanties. Papa, mama en twee kinderen kunnen zo’n beetje overal terecht. Hoe zit dat als alleenstaande ouder of modern gezin? Wat zijn de voordelen van kamperen ten opzichte van een ander soort vakantie en welke campings zijn het leukst voor eenoudergezinnen? We zochten het voor je uit.

Kamperen als alleenstaande ouder

Aangezien tegenwoordig zo’n 25% van de gezinnen een eenoudergezin is, kun je wel stellen dat er een flinke markt is voor eenoudervakanties. Stel, je vrienden gaan met hun eigen gezin op vakantie. Ze willen zich niet vastleggen voor komende zomer of hebben geen geld. Dan kun je natuurlijk thuis blijven. Of kiezen voor een dure vliegvakantie voor jou en je kinderen. Staan deze opties je niet zo aan en wil je tóch graag weg? Denk dan eens aan kamperen. Want dankzij aanbieders als Estivant en Cirkel is relaxed kamperen ook te realiseren voor jou en al die honderdduizenden andere single mama’s en papa’s!

Voordelen van kamperen als single mama of papa
-Sociale contacten leggen is nergens zo makkelijk als op een camping. Zowel voor jou als je kinderen.

-Vertier in de vorm van een speeltuin of zwembad is wel zo fijn. Zeker als je er als vader of moeder alleen voor staat, is het fijn als er vermaak is op de plek van bestemming.

-Hulp nodig bij het opzetten van de tent of het uitklappen van de iets te ingewikkelde strandstoel? De buurman is slechts een paar meter bij je vandaan.

-Zou een uurtje oppas voor de jongste wel handig zijn? Wil jouw kind een vriendje meenemen naar dat pretpark? Op een camping spelen kinderen over en weer en daar kun je als ouders je voordeel mee doen. Zo heeft iedereen een zorgeloze vakantie!

-Een kampeerveldje met speelvriendjes en speeltoestellen voor je kinderen is ideaal als jij even rustig naar het toilet toe wilt. Alleen. Op een camping heb je als ouder stukken meer privacy dan elders.

-Een kampeervakantie is over het algemeen hartstikke betaalbaar.

Campings speciaal ingericht voor alleenstaande ouders

Goed. Kamperen it is. Maar wist je ook al dat er campings zijn speciaal voor eenoudergezinnen? Met kampeerveldjes waarop je samen met andere alleenstaande ouders en hun kinderen bij elkaar staat? Gezellig! Op de camping worden activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zodat jullie als ouders eens achterover kunnen leunen. De organisatie regelt veel voor je, omdat ze snappen dat jij je leesboek niet voor niets hebt meegenomen. Bovendien zit iedereen op het veldje in hetzelfde schuitje, wat socializen wel zo makkelijk maakt. Wijntje buurman?

Campings voor eenoudergezinnen in Europa

Estivant focust zich sinds jaar en dag op de verhuur van accommodaties voor eenoudergezinnen. Op tientallen campings in Europa vind je hun luxe bungalowtenten, chalets en stacaravans. Ook Cirkel Vakanties is een aanbieder die zich richt op singles en alleenstaande ouders. Individuele vrijheid, een gezellige sfeer en het gemak van een groepsreis; daar draait het om. Cirkel verhuurt ingerichte tenten en safaritenten op campings in diverse landen. Zo zijn er bijvoorbeeld geschikte campings voor eenoudervakanties in België, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland en Spanje. Wat denk je bijvoorbeeld van onderstaande campings voor de zomer?

-

Eenoudercamping in Nederland

Lekker dichtbij! Op camping Het Stoetenslagh in Overijssel huur je een ingerichte bungalowtent van Estivant voor jou en je gezin. Jullie staan op een veldje bij andere 1-oudergezinnen. De kinderen spelen op het eigen indoor strand op de camping en er worden veel activiteiten georganiseerd voor tieners. Een goede optie als je niet te ver wilt rijden en op zoek bent naar een grote, levendige camping volop vermaak.

Eenoudercamping Het Stoetenslagh, Overijssel-

Eenoudercampings in Frankrijk

Welkom in Frankrijk, het land van glamping. Cirkel Vakanties verhuurt zowel tenten als luxe safaritenten voor eenoudergezinnen op camping Soulac Plage in Les Landes. De camping is groot, heeft zowel een buiten- als binnenbad en ligt direct aan het strand. Hier gaan je kinderen zich geen minuut vervelen!


Eenoudercamping Soulac Plage, Aquitaine


Zoek je een kleinere camping in Frankrijk? Dan is deze mini-camping, of beter gezegd dit landgoed van een herenhuis, een goed idee. Hier kun je als alleenstaande-oudergezin een volledig ingerichte chalet of tunneltent huren. De tenten en chalets staan gezellig samen in de groene tuin van Maison Courbarien, gelegen in een pittoresk Frans dorpje. Dat wordt gezellig croissantjes eten met de buren.

Eenoudercamping Maison Courbarien in de Limousin


-

Eenoudercampings in Italië

Ook in Italië kunnen single ouders die van glamping houden terecht. Cirkel Vakanties verhuurt safaritenten bij het Gardameer op Camping Sirmione. Lekker centraal gelegen, plaats voor vier personen, een zwembad en volop vermaak voor de kinderen. Is het al bijna zomer?


Eenoudercamping SirmioneOok Estivant is aanwezig in Italië. Camping Italia, een echte Italiaanse camping met een restaurant waar de lekkerste Italiaanse maaltijden op het menu staan. Op deze kleinere camping aan de kust in Toscane, huur je een tent of bungalow tussen de andere eenoudergezinnen. Dat wordt genieten van zon, zee en gezelligheid! En ijsjes en pizza's eten natuurlijk.


Eenoudercamping Italia, Viareggio-

Eenoudercamping in België

Zoek je een grote, gezellige camping voor komende zomervakantie? Camping Floreal La Roche in de Ardennen is bijzonder geschikt voor actieve ouders en hun kinderen! Je huurt hier een tent van Estivant, zodat je verzekerd bent van aanspraak, vriendjes en vriendinnetjes en geschikte activiteiten. Bovendien is de camping niet ver rijden. Ook fijn als je geen mede-chauffeur bij de hand hebt.

Eenoudercamping Floreal La Roche, Belgische Ardennen

Anderen lazen ook onze blogs over  eenoudervakantieseenoudercampingFrankrijkItaliëBelgiëNederlandSpanjeDuitslandToscane