Glampen in de natuur, huur een safaritent of lodgetent

 9 Februari 2023   Huurtent

Glampen op Landal Glamping Neufchateau iets voor jou?


Glamping
Kampeerders en campingliefhebbers die over deze manier van luxe kamperen nog nooit iets gelezen of gezien hebben willen wij hierbij even bijpraten.

18 jaar geleden konden de kampeerders, die wat meer luxe wilden, maar toch dicht bij het basic kamperen wilden blijven, kiezen uit diverse modellen bungalowtenten. Tot er kleinere organisaties op het idee kwamen, dit kan nog comfortabeler en ruimer. Organisaties als Greencamp, Farmcamps, Tendi en Villatent kwamen met een unieke vakantietent op de proppen. Bij die grote ruime safaritent, met een mooie en comfortabele inrichting, hoorde dan ook een wat kleinere camping met goede voorzieningen en het liefst midden in een mooie natuurlijke omgeving

Het begrip "glamping" is in de loop van de jaren wel veranderd. De grotere organisaties volgden met nieuwe glampmodellen, niet alleen tenten, maar ook zeer luxe vakantiewoningen, en plaatste deze accommodaties op vier- en vijfsterrencampings zodat een grotere groep toeristen konden genieten van een glampingvakantie.

Wij van huurtent hebben deze trend vanaf het begin kunnen volgen en hebben er dan ook voor gezorgd dat onze bezoekers kunnen filteren op het soort glampingaccommodaties en het soort camping zodat zij de perfect passende glampingvakantie kunnen kiezen.

Onze filter voor deze blog:
Safaritent met en zonder eigen sanitair, dicht bij huis
Extra kleine camping, groen, kindvriendelijk


Hieronder enkele campings van dit filterresultaat die wij graag eens in het zonnetje zetten:

Laten we in België beginnen

Landal Glamping Neufchâteau

Een vakantie in de Ardennen op een echte glampingcamping? Dan zouden wij kiezen voor de nieuwe camping van Landal: Landal Glamping Neufchâteau in de Belgische Ardennen. Glampen zoals het bedoeld is. Luxe kamperen in Safarilodgetenten met eigen sanitair (4 tot wel 8 personen) midden in de natuur. En dan ’s morgens warme broodjes halen en een bistro voor een hapje en een drankje. Een voorjaarsvakantie in de Ardennen om de smaak te pakken te krijgen? Dan zouden wij beginnen op deze vakantieplek. Ook voor waterratjes, met het meer van Neufchâteau op loopafstand, een topplek.

Camping Landal GlampingNeufchateau in de Belgische Ardennen


Camping Sy

Nog een ander klein kampeerparadijsje is Camping Sy in het hart van de Belgische Ardennen waar Vodatent haar safaritenten (geen privésanitair) voor 6 personen heeft geplaatst. En mocht je voor basic glampen kiezen dan huur je een leuke Tipi tent van Geardropper. Deze camping ligt in de Belgische Ardennen aan de rivier de Ourthe. Van hieruit kun je een fijne actieve vakantie plannen, wandelen, fietsen, mountainbiken of het water op, kies maar.

Camping Sy, Ardennen een klein glampingparadijsje


Of toch maar in Nederland blijven

Boerenbed camping de Zeekraal

Op camping de Zeekraal, op het prachtige Waddeneiland Terschelling, staan behalve melkschapen ook 8 prachtige Safaritenten opgesteld in een grote wei. Een paar van die tenthuisjes hebben een privédouche en bij andere tenten maak je gebruik van het comfortabele sanitair bij de boer. Logeren bij de boer met kinderen, dat is wat de organisatie BoerenBed zo speciaal maakt.

Kindvriendelijk glampen op een boerderij met Boerenbed, de Zeekraal


Poort van Maastricht

Europarcs Poort van Maastricht Dit kleinschalige vakantiepark ligt in het Limburgs heuvellandschap en is vrij nieuw aangelegd. De Papillio safaritenten met badkamer en gezellige vide (6 personen) staan op een eigen veld en vormen zo een klein glampingdorp. De auto’s staan elders geparkeerd waardoor de kinderen vrij kunnen spelen. En waterratjes kunnen hier in de zomer lekker afkoelen in het zwembad. En leuk voor een dagje uit, Maastricht ligt om de hoek.

Glampingdorp op Europarcs Poort van Maastricht, glampen met kinderen


Farmcamps Stolkse Weide

En wat dacht je van een minicamping in Zuid-Holland? Farmcamps Stolkse Weide is een kleine, kindvriendelijke boerderijcamping waar Farmcamps haar compleet ingerichte lodgetenten met sanitair hebben geplaatst. In een oer-Hollands landschap ligt deze melkveehouderij, vanuit je tent kijk je uit over weilanden, grazende koeien, schapen en word je gewekt door de weidevogels. Dat wordt knuffelen met konijntjes en kijken hoe je een koe melkt. Glampen op de boerderij met kinderen, geweldig.

Farmcamps Stolkse Weide in Zuid-Holland, glampen met kinderen







Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatieFarmcampsboerderijcampingglampingglampingdorpenBelgiëNederlandlodgetentsafaritenthuurtentengroene campingsKleinschaligkleine campings