Glamping met een handicap? Echt wel!

 28 September 2016   Femke

Zit je in een rolstoel of loop je op krukken, dan is kamperen wellicht niet het eerste waar je aan denkt. Maak je er luxe kamperen van en kies je een geschikte glamping accommodatie, dan is een kampeervakantie juist een ideale manier van vakantie vieren. Ook als je een handicap hebt! Wij gingen in gesprek met Heidi, MS-patiënte en moeder van twee kinderen van 11 en 9 jaar.

“Een tijdje terug had ik je nog voor gek verklaard, als je zou zeggen dat we twee weken in een tent op een camping zouden zitten”, vertelt Heidi. “Aan de kust nog wel! Door mijn MS kan ik hooguit 20 meter achter elkaar lopen, en dan bij voorkeur op een verharde ondergrond. Een val ligt altijd op de loer, mijn krukken en rolstoel gaan dus overal mee naartoe. Zo ook afgelopen zomer naar Ardoer camping De Pekelinge in Oost-Kapelle. En het was zó fijn, dat we overwegen volgend jaar terug te gaan.”

DeltaTent op Ardoer camping De Pekelinge


De accommodatie: een ruime, super-de-luxe deltatent

“Natuurlijk hebben we vooraf goed gekeken of de zogeheten deltatent aan onze eisen voldoet. Vorig jaar waren we hier op bezoek bij vrienden en toen ontstond het gevoel ‘dit is eigenlijk geen kamperen meer, misschien is het ook wel iets voor ons’. We zagen het verharde en overdekte terras. De comfortabele boxspring op redelijke hoogte. De eigen badkamer. De afwasmachine en de lekkere loungeset … Afijn, je snapt vast wel dat we getriggerd werden door zoveel luxe! Met mijn klachten zijn zaken als slapen op een luchtbedje of ploegen door het gras niet te doen, en de jaren hiervoor vierden we vooral vakantie in kindproof hotels en handicapvriendelijke appartementen. De deltatent op deze camping in Zeeland opende onze ogen. Zo konden we de kinderen toch de gezelligheid van een camping bieden! Ook handig was dat er veel ruimte in de tent was. Mijn rolstoel hoefde niet steeds ingeklapt te worden en ik kon prima vooruit met mijn krukken.”

Deltatent op Ardoer Camping de Pekelinge


De camping: verharde paden en veel te doen

“De kinderen konden hun hartje ophalen op de camping. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes, zelfstandig naar het zwembad en de speeltuin. En dit alles terwijl wij lekker ons boekje zaten te lezen bij de tent! Ideaal.
Wat er mooi uitzag maar in de praktijk ietsje lastiger was, was dat er tussen de veranda en onze picknicktafel én tussen de twee veldjes met deltatenten boomschors op de grond lag. Iets om volgend jaar op te letten, want schors en krukken zijn niet de ideale combi, haha. Gelukkig kon ik ook via een verhard pad op het andere veldje komen en was het verder prima begaanbaar op de camping. Een praatje met de buren? Lang leve de krukken. Even kijken bij de kinderen in het zwembad of een ijsje halen? Dan pakken we de rolstoel. Op de camping lagen veel verharde paden en ik kon praktisch overal komen.”

GenietenDe Nederlandse kust: niet te heet en veel strandtenten

“De reden dat we het liefst voor een camping in Nederland kiezen, is simpel. De temperatuur. Tropische sferen en MS gaan niet goed samen in mijn geval, dus een fris windje en de nodige schaduw zijn meer dan welkom. Als we naar het strand gingen, kozen we voor Domburg. Lekker dichtbij en met een voor mij belangrijke USP: een lang verhard pad langs het strand. Ik werd dus zó de strandtent in geduwd, van waaruit ik een prima uitzicht had. Wijntje erbij, prima lunchkaart … Er zijn ergere plekken om je vakantiedagen door te brengen!”


Heb jij net als Heidi lichamelijke klachten en dacht je dat een kampeervakantie niet voor jou weggelegd was? Think again & go glamping! Er is meer mogelijk dan je denkt.Anderen lazen ook onze blogs over  2017accommodatiehandicapbelevingcampingglampingkamperenkinderenNederlandstrandtentvakantievakantie boekenvoorbereidingZeeland