Kamperen, glamperen is hot en sexy

 10 Juli 2017   Huurtent

Kamperen hot? Zeker niet voor iedereen, maar wij van Huurtent zien dat de animo voor een vakantie op de camping elk jaar groter wordt. Het aantal bezoekers op onze kampeerwebsite www.huurtent.nl is ook dit jaar weer gegroeid.

Kamperen, glamping, bamping (back to basic)

Er zijn steeds meer vakantievierders die toch voor dat ultieme vrijheidsgevoel van een kampeervakantie gaan. Het is best wel jaloersmakend en sexy om te kunnen zeggen dat je een glamping vakantie geboekt hebt.

kamperen is hotZeker jonge ondernemende gezinnen kiezen voor een vakantie in de natuur, voor rust en ruimte, maar ook actie. Heerlijk ’s morgens genieten van de eerste zonnestralen met dat eerste kopje koffie voor je eigen tent of op het mooie houten terras van een safaritent. En, niet onbelangrijk, het hoeft niet persé ver weg te zijn. De geluiden achteraf zijn meestal zeer positief, glamping is een geliefd vakantieproduct al jaren.


Glamping met VillatentComfortabel en gepimpt

De kampeerders met hun eigen caravans en tenten maken van hun verblijf op de camping ook steeds vaker een feestje. Zij zorgen ervoor dat ze er comfortabel bijzitten. Er staat een luxe thermo-elektrische koelbox of compressor koelbox in de tent, geen gehannes meer met koelelementen. Ze hebben de beschikking over stevige campinggaz kooktoestellen of fijne gasbarbecue ’s. De tenten en caravans worden gepimpt met gezellige kleedjes en leuk gekleurd serviesgoed.

Voor ’s avond doen de lichtslingers van de Action of Ikea het ook altijd goed. En slapen op de camping is ook geen probleem meer. Je kunt voortaan heel comfortabel en compact slapen door de luxe slaapmatten en comfortluchtbedden en fijne slaapzakken o.a. van Human Comfort en Coleman.

Pimpen en kamperen


En dat eerste kopje koffie ’s morgens op de camping kan ook zonder gehannes, koop in Italië een percolator, laat de koffie voor 2 ’s morgens lekker borrelen en geniet van de echte koffiegeur door je caravan.

Groeit de kampeermarkt in heel Europa?

Jazeker! Op huurtent zien wij een groei van boekingen zowel wat betreft accommodaties als kampeerplaatsen. Onze buren in Duitsland laten zelfs op onze Duitse website een nog grotere groei zien, daar is de kampeermarkt met name de afgelopen 2 jaren fors aangetrokken.

Je zou zeggen, dat nu het economisch weer beter gaat, men op andere continenten en verre bestemmingen vakantie gaat vieren. Niets is minder waar, vakantie in Europa blijft onverminderd populair.

Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen zijn erg geliefd dit jaar ten opzichte van vorige jaren. Verder zijn de campingvakanties dichter bij huis sowieso de afgelopen 3 jaar erg gewild. De groei naar interesse in de vakantieparken van b.v. Roompot en Landal in Nederland is ook aanzienlijk.

Over de hele lijn staat Italië nummer 1 als het over verhuur van accommodaties gaat, gevolgd door Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland. Dit alles komt waarschijnlijk door de onrust in de wereld, maar ook omdat een camping makkelijker te bereiken is met allerlei makkelijke tools voor onderweg, zoals navigatie en mobiel internet. En de Euro werkt ook lekker mee. En dan ook nog eens de grote diversiteit in campingaanbod. Wat dacht je van de keuze uit Luxe grote campings, ideaal voor tienergezinnen, of juist een kleine groene camping met veel activiteiten zoals kajakken, raften, MTB-routes etc.
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiealgemeenbampingbelevingNederlandnieuwstipstop 10trendskamperenglamping