Nieuwe zwembaden en meer op campings in Europa 2024

 29 Februari 2024   Huurtent

Er zijn dit jaar en het afgelopen jaar nogal wat vernieuwingen gemeld op diverse campings in Europa. Hieronder vind je een lijst met campings waar nieuwe zwembaden of andere vernieuwingen aangekondigd of gerealiseerd zijn.

Een oase van rust en luxe ontdekken op topcamping Zaton in Dalmatië?

Wanneer je even echt wilt relaxen op deze fantastische camping bezoek je het nieuwe Ventula Relax Oasis gebouw (vanaf 12 jaar). Een klein volwassen paradijsje bestaande uit twee verdiepingen. Hier verblijf je tegen betaling. Geniet van de aangeboden specialiteiten in het restaurant op de begane grond. Daarna wordt het weer ontspannen op het dakterras met groot zonnedek, de loungebanken en de twee zwembaden.

entula Relax Oasis gebouw (vanaf 12 jaar)



De Kleine Wolf is uitgeroepen door de ANWB als camping van het jaar 2024

Super, echt verdiend een topcamping voor een gezinsvakantie in Nederland. Ook in 2024 zijn er veel vernieuwingen op de Kleine Wolf om je verblijf nog leuker te maken. Op diverse kampeervelden komen leuke nieuwe speeltoestellen. Verder is het douchen voortaan inclusief. En bij het buitenzwembad komt een gezellige kiosk voor een hapje en drankje.
En mocht je het nog niet weten: sinds 2023 heeft de Kleine Wolf een supersnelle overdekte duo glijbaan die uitkomt in het binnenbad. Behalve de duobaan is er ook een supersnelle nieuwe glijbaan met lichtringen. Verder is het peuterzwembad semi-overdekt, dus ook leuk bij minder mooi weer.

 sinds 2023 heeft de Kleine Wolf een supersnelle overdekte duo glijbaan



Les Charmilles is een geweldige gezinscamping in de Ardèche

Op camping Les Charmilles in de Ardèche kun je vanaf seizoen 2024 van 3 mooie waterglijbanen afglijden, nog meer waterpret voor de kinderen dus. En heb je trouwens de waterplayground al gezien, dit is toch wat je wilt tijdens je luxe kampeervakantie in Frankrijk. Een kleine charmante camping, met uitzicht op de rotsen van Aubenas en op nog geen uurtje rijden van de Vallon Pont d'Arc en dat alles in een zonnig klimaat.

3 nieuwe waterglijbanen en wat dacht je van de waterspeeltuin op Les Charmilles



In de regio Les Landes, direct aan het meer van Biscarosse, ligt vijfsterrencamping Mayotte Vacances

Het zwembad is top met binnenbad en buitenbaden en per 2024 zijn er diverse vernieuwingen: Het solarium is uitgebreid, dus nog meer ruimte om te ontspannen. Verder een nieuwe waterglijbaan met twee banen, wie is het eerste beneden? En voor de jongste bezoekers is er een nieuw peuterbad buiten.

Diverse vernieuwingen op Mayotte Vacances aan de westkust van Frankrijk



Domaine la Yole is een fijne grote Franse camping in Zuid-Frankrijk op 10 minuutjes van de stranden

Vijfsterrencamping Domaine la Yole ligt op 500 meter van de stranden bij Valras Plage, maar heeft ook een geweldig zwembadcomplex van meer dan 4000m². Behalve een groot binnenbad en het mooie buitenbad met aparte glijbanen is er ook een leuke waterspeeltuin, zowel binnen als buiten, voor de jongste gasten. En de waterpret wordt nog leuker in 2024 want er komt een tropisch lagunebad met zandstrand bij.

een tropisch lagunebad met zandstrand op Domaine La Yole in 2024



Aan de Middellandse Zee ligt vijfsterrencamping Les Dunes

Voor een onbezorgde vakantie kies je voor Les Dunes. Deze Franse vijfsterrencamping heeft alles in huis voor een fantastische vakantie aan zee. Het grote zwembadcomplex wordt in 2024 helemaal vernieuwd. Naast de glijbanen die uitkomen in het zwembad, heeft de camping 3 nieuwe glijbanen toegevoegd, waaronder een kronkelglijbaan en een snelle spaceracer van 2 glijbanen naast elkaar, en nu kijken wie het eerst beneden is. Verder zijn er voor de jongste gasten twee leuke nieuwe waterspeeltuinen.

Het grote zwembadcomplex wordt in 2024 helemaal vernieuwd.



Camping Les Gorges de Provence heeft een toplocatie in de Provence-Alpes

Op camping Les Gorges de Provence vind je een nieuw zwembadcomplex met peuterbadje en apart een leuke waterglijbaan. Dat wordt nog meer genieten op deze gezellige Franse camping. Je viert hier vakantie in een geweldige regio met volop lavendelvelden, de rivier de Verdon, het meer van Sainte Croix op ca. 15 kilometer en volop rust en ruimte.

Op camping Les Gorges de Provence vind je een nieuw zwembadcomplex met peuterbadje en apart een leuke waterglijbaan



Camping Bijela Uvala ligt langs de prachtige kustlijn van het schiereiland Istrië

Je vakantie op Camping Bijela Uvala zul je niet snel vergeten, de camping is van alle gemakken voorzien. Wat dacht je van de 3 zoetwaterzwembaden, diverse restaurants en meerdere winkels, waaronder een grote supermarkt. De kinderen kunnen zich volop uitleven in de ondiepe kinderbaden en met de leuke watertoestellen. Door vernieuwing en uitbreiding (waarschijnlijk opening april 2024) van het hoofdzwembad ontstaat op Bijela Uvala nog meer waterpret! Er zal een nieuw zwembadgedeelte bij komen met een vernieuwd zonnedek, maar liefst 4 leuke glijbanen en sproei-attributen voor de jongste bezoekers van deze kindvriendelijke camping. Ook wordt het sanitair volledig gerenoveerd in 2024

uitbreiding van zwembaden, glijbanen en peuterbaden op Bijela Uvala 2024



Camping Domaine de la Breche een kindvriendelijke camping aan de Loire

Deze fijne Franse camping is landelijk gelegen en op korte afstand van de Loire en de stad Saumur. Voor nog meer zwemplezier wordt er in 2024 een nieuw zwembadcomplex gerealiseerd. Je vindt op deze vijfsterrencamping dit jaar een overdekt zwembad en een mooi buitenzwembad. Dus bij minder weer zit je op deze camping ook goed. Verder is er een waterspeeltuin waar de kleintjes heerlijk kunnen spelen en spetteren en zelfs een eigen glijbaantje hebben.

Voor nog meer zwemplezier wordt er in 2024 een nieuw zwembadcomplex op Domaine de la Breche aan de Loire



Camping Het Genieten is een geweldige Brabantse camping op korte afstand van de Efteling

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke familiecamping in Noord-Brabant? Het Genieten ligt bij het mooie plaatsje Kaatsheuvel en grenst aan het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. En om het nog mooier te maken komt er op deze kindvriendelijke camping in juli 2024 een mooi zwembad dat overdekt kan worden met waterspeeltuin binnen en buiten.

juli 2024 een mooi zwembad dat overdekt kan worden met waterspeeltuin binnen en buiten op camping Het Genieten



Voor een vakantie in de Belgische Ardennen zouden wij kiezen voor Parc la Clusure

Voor diegene die het even gemist hebben toch maar even vermelden: Parc la Clusure in de Ardennen heeft al sinds 2022 een vernieuwd waterpark. Op Parc la Clusure kun je gebruik maken van 2 verwarmde zwembaden waarvan één overdekt is. En voor liefhebbers van een bubbelbad kun je ook op deze camping terecht. Verder is er op de camping een lagunebad, glijbanen en een waterspeeltuin. Voor ouders is er een Zenzone met een verwarmd buitenbad en zonneterras.

Parc la Clusure in de Ardennen heeft al sinds 2022 een vernieuwd waterpark






Anderen lazen ook onze blogs over  2024nieuwscampingcamping onder de zonzwemparadijszwemparkzwembadnieuw