Op luxe kampeervakantie met een baby, waar let je op?

 2 Augustus 2022   Anique

Dit jaar betekende voor ons voor het eerst vakantie met ons dochtertje van 10 maanden, dus 3 keer per dag zorgen voor een fles, elke dag een fruit- en groentehapje en het liefst 2 keer overdag een slaapmoment.

Wij hebben bewust gekozen voor een camping omdat je met een baby toch vaker bij je vakantiewoning bent. Op een camping is dit ideaal omdat je de meeste voorzieningen bij de hand hebt: een zwembad (peuterbad), klein winkeltje, restaurant op korte afstand en een fijne terras bij je accommodatie waar je 's avonds lekker buiten zit als de kleine dreumes slaapt. En niet onbelangrijk, ons meisje is nogal nieuwsgierig aangelegd en op de camping was voor haar genoeg te zien. Zelfs met 10 maanden is de muziek van de animatie een reden om vrolijk te zijn.

Dit was dus voor ons de eerste keer en het was best spannend om met een klein poepmonster op pad te gaan. Een baby gedijt nu eenmaal het best bij rust, regelmaat en reinheid en op vakantie gaan betekent toch regelmatig aanpassen aan de situatie.

Uiteindelijk verliep onze vakantie aan het Gardameer geweldig en zijn wij ouders lekker uitgerust en hebben volop genoten.

Dit was uiteindelijk onze paklijst en to do dingetjes om de reis goed te laten verlopen:

1. Reinheid: Biotex en Detoxdoekjes

Net als thuis zullen er soms ontplofte luiers, spaghettishirtjes en zweterige rompers zijn. Die wil je wel snel kunnen wassen. Een handwasje gaat snel en goed met Biotex. Ook fijn als je zelf iets te enthousiast de pizza naar binnen werkt. Speelgoed en stoeltjes maak je snel schoon met snel-voor-de-pak-wegwerp-doekjes, zeker makkelijk onderweg bij afwezigheid van een kraan.

2. Rust: een goed bedje én een klamboe.

We hebben ons eigen reisbedje meegenomen, want dat is het bedje dat onze dochter kent. Dan blijft er toch een beetje voorspelbaarheid tijdens het reizen. Daarnaast hebben we de klamboe, tegen de Italiaanse muggen, van Deryan ingepakt: welke makkelijk open te ritsen is en nog steeds bruikbaar is als de kleine met het hoofdje boven het bed uit kan komen.

3. Regelmaat

Wij hebben altijd dit ritme aangehouden: slapen, eten, spelen. Dat maakt de dag voorspelbaar, ook al is de omgeving anders. Voor het spelen hadden we een fijn kleed van de Ikea met een waterafstotende onderkant. Dit kleed hebben we tijdens de hele reis naar alle verblijfsplekjes meegenomen. Van wegrestaurant naar zwembad, van vakantiewoning naar restaurantje: het kleed ging overal mee. Samen met een nettas (ideale tas voor afwijkende vormen) met haar favoriete speelgoedjes. Zo ingepakt en altijd klaar om gebruikt te worden.

speelkleed van Ikea


4. Weer en wind: Zonnebrand, een parasolletje en anti-muggen/steekweg voor Baby's

Zonnebrand in het buitenland is duur én je kan niet altijd controleren of er geen ingrediënten inzitten die je liever niet op je kind smeert. Daarom is het fijn om wat extra in te slaan. Verder wil je een baby lekker in de schaduw laten zitten en spelen en dat kan natuurlijk het beste met een parasol.

5. Zwemmen: zwemluiers, zwemband, UV-zonnepakje en mutsje

Voor ons waterratje (bleek al snel) hebben wij de swimtrainer ingepakt, een bandje waar Baby's vanaf 3 maanden al in kunnen (tót 3 jaar). Door het speciale hesje liggen ze automatisch in een zwemhouding, waardoor ze later (zoals ze zeggen) makkelijk leren zwemmen. Of dat nu waar is of niet, het is wel een fijn bandje waar je baby lekker in ligt te dobberen. Daarbij hebben we een UV-zwempakje met mutsje gekocht, zodat we niet bang hoefden te zijn dat ze verbrandde én lekker lang bij het zwembad kon zijn.

zwemtrainer


6. Eten: koeltas, thermoskan, extra flesje, flessenborstel, eigen afwasmiddel, genoeg melkpoeder, potjes met eten en fruit, staafmixer

Bij een lange reis kun je moeilijk vers eten maken, of je bent op een onmogelijke plek (bv. in de file) wanneer je eten moet geven. Met een koeltas, thermoskan, poedertoren en genoeg potjes met eten én fruit voorkom je vervelende situaties en heb je altijd eten voor de smulpaap. Om op locatie toch zelf te kunnen koken voor de kleine dame hadden we wel de staafmixer en eigen flessenborstel ingepakt.

7. Een schone baby: knoeidoekjes, billendoekjes, washand en douchegel

Op veel campings of hotels heb je geen bad bij de hand. Maar met al die zonnebrandsmeersels, anti-muggenspul en soms gewoon tegen de warmte, wil je heel erg graag met je baby in de douche. Wij hebben daarvoor deze babywashand, zodat die kleine glibberworm niet uit je hand glijdt. En we hadden de huidvriendelijke zeep van Naif mee, die kan zowel voor haar als huid en kun je prima elke dag gebruiken omdat hij zo zacht is.

8. Gezondheid: basismedicatie

Verder wil je alles bij je hebben qua simpele medicatie. In het buitenland is medicatie vaak veel sterker dan in Nederland, dus wij wilden voorkomen dat onze dochter iets moest nemen wat voor ons niet goed voelde. Aangezien overal veel airco is, hadden we alles bij wat hoort bij een simpele verkoudheid, keel/oorpijn en doorkomende tandjes: baby ORS, zetpilletjes, oordruppels, neusspray, nagelschaartje en omdat haar tandjes doorkomen, wat verzachting tegen de pijn.




Anderen lazen ook onze blogs over  babykindvriendelijkkinderenkindercampingonderwegvakantietips