Trendsetters in glamping

 28 November 2016   Femke

Glamping.

Het lijkt wel alsof elke aanbieder van kampeervakanties gespecialiseerd is in deze comfortabele vorm van kamperen. Maar wie is er ooit mee begonnen? Welke aanbieders van glampingvakanties hebben jaren terug een trend gezet, die menig kampeerorganisatie inmiddels overgenomen heeft? Wij zetten de trendsetters in glamping op een rij.

Glamping op kleine, groene campings

Het begon allemaal ruim tien jaar geleden. De eerste organisaties die online glampingvakanties aanbieden, dienen zich aan voor onze Glampinggids.

Wat bieden ze precies aan? Luxe safaritenten en lodgetenten. Op kleine, avontuurlijke en groene campings. Kijkende naar deze omschrijving van de accommodaties en campings, zijn Greencamp en Tendi voor ons dé voorlopers van het hedendaagse glamping. Ook Tentocamp biedt al jaren luxe kampeervakanties aan op kleinschalige gezinscampings in Zuid-Europa. Tot slot noemen we Glamping4all, die glamping sinds kort toegankelijk maakt voor een nóg bredere doelgroep.


Glamping-Trendsetters


Greencamp

Groots kamperen op kleine campings. Dat is de slogan van Greencamp en deze geeft meteen prijs waar Greencamp al sinds 2005 voor staat. Greencamp is een van de eerste organisaties die kleine campings en agriturismo’s verbindt met luxe kamperen. Alle Greencamp campings zijn gemoedelijk en hebben een hoog groengehalte. De tenten zijn volledig ingericht en je hebt keuze uit luxe kampeertenten en safaritenten in verschillende groottes. Greencamp is te vinden op meer dan 45 rustieke en sfeervolle campings in Nederland, Frankrijk en Italië.

Een paar topcampings van Greencamp zijn wat ons betreft:
Camping Delle Rose aan de Bloemenriviera, Italië.
Camping Le Gorges du Chambon in de Charente, Frankrijk.
Camping Luna del Monte, Umbrië, Italië.


Camping Luna del Monte



Tendi

Tendi is kamperen maar dan ánders, zeggen ze zelf. Wij van Huurtent kunnen niet anders dan dit bevestigen. Je vindt de ingerichte safari- en lodgetenten van Tendi op zo’n vijfentwintig rustige campings en bijzondere locaties in Europa. Ligt de plek midden in een wijngaard? Bij een kasteel, boerderij of aan een meer? Dan zou het zomaar eens een Tendi locatie kunnen zijn! Alle tenten van Tendi hebben een veranda, complete keuken en boxspring bedden.

En Nieuw in 2017! De Tendi lodgetent. Een unieke glampingtent met loft, kookeiland en loungeset op de veranda. Je vindt deze lodgetenten op camping Weekend en Monti del Sole in Italië! Er zijn 6 slaapplaatsen in de tent!

Nieuw Glampingtent met Loft van Tendi


Bij Tendi kun je op diverse campings kiezen voor een safaritent met of zonder eigen badkamer. Glamping op plaatsen in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Onze Tendi favoriet is camping Tenuta delle Ripalte bij Capoliveri op Elba, Italië.

Camping Tenuta delle Ripalte


Tentocamp

De safaritenten en kampeertenten van Tentocamp vind je op kindvriendelijke, kleine gezinscampings in Spanje, Frankrijk en Italië. De campings worden geselecteerd op hun rustige, landelijke ligging. Ook zaken als kwaliteit, goed sanitair en sfeer worden uitgebreid en persoonlijk gecontroleerd voordat de camping Tentocamp huurtenten mag plaatsen.
Wil je graag kleinschalig kamperen op een rustige plek? Waar ook je kinderen het heerlijk naar hun zin zullen hebben? Kijk dan eens op Huurtent/Tentocamp

Glamping4all

De naam zegt het al. Glamping4all biedt glamping aan voor een brede doelgroep, namelijk iedereen. Hun product is duidelijk: glamoureuze kampeervakanties. Ze bieden hun tenten aan op zo’n 22 campings in Europa, en dit aantal is groeiende. Je vindt de safaritenten op campings in Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië en Portugal. Glamping4all is winnaar van de Zoover Award 2016 voor beste campingvakantie aanbieder.

Best of both worlds
De tenten van Glamping4all hebben allemaal een eigen badkamer, een volledig ingerichte keuken en goede bedden. De huurtenten staan niet alleen op kleine, groene campings, maar op campings van verschillende groottes. Van kleinschalige boerencampings met een paar tenten tot grotere campings met animatie en zwemparadijs. Leuk voor gezinnen die een grotere camping zoeken omdat de kinderen dan zo fijn kunnen spelen in de speeltuin, het zwembad en op het voetbalveld! Eén ding hebben alle tenten van Glamping4all gemeen: ze staan op een mooie plaats op de camping. Zodat je optimaal van de natuur en het buitengevoel geniet. Want dat is en blijft toch waar het bij glamping om draait.

Een topper in het Glamping4all assortiment is middelgrote camping Waikiki aan de Adriatische kust in Italië.

Zwembad op camping Waikiki


Voor een compleet overzicht van onze glampingaanbieders, inclusief Boerenbed, Gustocamp, Vodatent, FarmCamps, Country Camp en anderen, kijk op de glampinggids!





Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenglampingvoorpretverslagbeleving