Vind jouw ideale camping met deze top 10 lijstjes

 10 Januari 2019   Femke

Camping Union Lido staat ook in onze top 10 lijst


De zomervakantie. Het onderwerp is weer gevallen aan tafel en zo langzamerhand is het weer tijd om na te denken over jullie bestemming voor komende zomer. Zie jij dankzij de hoeveelheid campings en aanbieders door de bomen het bos niet meer? Weet je niet waar je moet zoeken? Laat ons je helpen. Want waarschijnlijk weet je wél dat je een goed zwembad wilt voor je kinderen of tieners. Dat je dichtbij het strand en de zee wilt zitten, of juist rustig tussen de groene bergen. Of dat de camping in elk geval in Italië moet liggen. Hoe fijn is het dan om een lijst met campings voor je neus te krijgen, met daarin de top 10 van campings die precies aan jouw hoofdcriterium voldoen?

Campinglijstjes per thema en per land


Precies, dat dachten wij ook. En dus stelden we deze 11 themalijstjes voor je samen. We hebben gekeken naar de wensen en voorkeuren van onze bezoekers en boekers en daar kwam een top 10 uit per thema én eentje ‘per thema per land’. Populaire campings, kindercampings, campings aan zee, campings met een zwembadencomplex, campings met wellnessfaciliteiten, glamping campings, tienercampings, campings in de bergen, kleine groene campings, campings in de bossen of campings aan een meer of rivier. Kies jouw thema en je krijgt - hup - met één klik 10 suggesties aangereikt. Zo makkelijk kan het zijn :-).

Top 10 Populaire campings
Als velen je al voor gingen, zal het inderdaad wel een prachtige en goede camping zijn. Onder dat motto boeken veel mensen een camping voor de zomervakantie. En geef ze eens ongelijk. Bella Italia bijvoorbeeld, aan het Gardameer, is al jaren favoriet. En wat denk je van het Lanterna Premium Camping Resort in Istrië? Kwaliteit gegarandeerd!

Top 10 Campings voor kinderen
Kamperen met het hele gezin of met kleine kinderen vraagt toch om andere faciliteiten dan kamperen met z’n tweetjes of tieners. Zo wil je bijvoorbeeld een apart kinderbad en een speeltuin voor de kleintjes. Check, check, dubbelcheck. Op deze campings vind je het allemaal.
Zo is Union Lido een fantastische camping aan de Adriatische kust, met een enthousiast animatieteam en kies maar: het aquapark of het strand?

Top 10 Campings bij strand en zee
Sommige mensen hebben pas vakantie als ze zandkorrels onder hun voeten voelen. De Middellandse Zee, Adriatische of Atlantische kust; zolang er maar een strand dichtbij is, is het goed. Camping Las Dunas bijvoorbeeld is zo’n strandcamping dichtbij zee, aan de Costa Brava om precies te zijn. Mijn vriendinnetje ging er als kind al heen weet ik me te herinneren, dus dit moet wel een topper zijn. Of nog zo'n favoriet, maar dan in Zuid-Frankrijk, je vind op Le Serignan Plage alles voor een zonnige vakantie aan een fantastisch strand.

Top 10 Campings met superzwembaden
Het is geen vakantie zonder minstens 4 zwembaden, 12 glijbanen en een waterspeeltuin. Aldus menig kind en tiener. Weten waar grote en kleine waterratten zich goed kunnen uitleven? Check deze lijst. Zelf was ik ooit op De Krim in Texel en mijn jongens hebben er stuk voor stuk een zwembroek versleten.

Top 10 Campings met wellness
Een sauna om in te relaxen. Massage of schoonheidsbehandelingetje op z’n tijd. Ik zou het wel weten als ik puur voor mezelf moest kiezen. Zodra mijn kinderen niet meer meegaan, vertrek ik richting de Ardèche om op camping Le Ranc Davaine helemaal tot rust te komen.

Top 10 Glamping campings
Mijn persoonlijke favoriet. Kamperen met benefits, zoals ik het deze week ergens las. Op al deze campings vind je luxe glamping accommodaties, zoals safaritenten met eigen sanitair en een loungebank op het overdekte terras. I like.
Bijela Uvala in Istrië is er zo een. Met ruime keuze aan safaritenten en glamping stacaravans. En camping Weekend aan het Gardameer heeft sowieso glamping zo'n beetje uitgevonden!

Top 10 Campings voor tieners
Zelf surf ik meteen naar de top 10 van tienercampings in Italië, want dat we komende zomer terug willen naar het Gardameer of Toscane is wel duidelijk. De gezellige dorpjes, het lekkere eten en ijs en de rijke cultuur; wij zijn er gek op. En tja, als ik wil dat mijn pubers nog graag meegaan, moet ik ze wel iets bieden hè. Een zwembad, disco en de nodige sportieve actie bijvoorbeeld. Mijn oog blijft hangen op campings Lido, Le Pianacce en Norcenni Girasole Club. Even overleggen thuis nog.

Top 10 Campings in de bergen
De gezonde berglucht. Wandelpaden en mountainbikeroutes in de buurt. En niet te vergeten het adembenemende uitzicht. Oostenrijk of Italië in de zomer staat zeker weten nog op mijn verlanglijstje. Camping Sportcamp Woferlgut in Zell am See lijkt me wel wat. Eens kijken of het daar in de zomer net zo mooi is als in de winter!

Top 10 Kleine en groene campings
Sommige campings in deze lijst doen een beetje denken aan een agriturismo of boerderijcamping. Heerlijk na een druk jaar werken! Nergens zo lekker uitrusten als midden in de natuur wat mij betreft. Zo vind je in de Dordogne Le Pech Charmant, net zo charmant als zijn naam en mét een mooi zwembad.

Top 10 Campings in een bosrijke omgeving
Waarom alleen op zondag het bos in voor de nodige ontspanning, als je er een hele vakantie van kunt maken? Of een fietsvakantie of wandelvakantie, dat zou voor mij weer eens iets anders zijn. Hoe dan ook, campings bij de bossen zijn er genoeg. Kijk zelf maar.
Herbolzheim in het Zwarte Woud, Duitsland ligt op ruim 600km van Utrecht.

Top 10 Campings bij een meer of rivier
Als klein meisje vond ik het heerlijk. Steentjes gooien of kanoën in de Ourthe in de Ardennen, of zwemmen in een fijn Frans meertje. Soms is water alles wat je nodig hebt in je vakantie.
Continental Lido ligt zowel in de buurt van het Lago Maggiore als aan het Lago di Mergozzo, dus water genoeg.




Anderen lazen ook onze blogs over  top 10campingtipskinderenkindvriendelijkadrenalineanimatiecamping onder de zonrivierzwembadzwemparadijsgroenklein