Voordelige tentvakanties nu te boeken!

 21 Maart 2016   Huurtent

Een kampeervakantie in een compleet ingerichte tent in het hoogseizoen is niet persé heel goedkoop, maar een vliegvakantie met 2 of 3 kinderen is toch een stuk duurder.

Wij kunnen uit ervaring spreken dat het zeker de moeite waard is om een luxe tentvakantie te boeken in het voorjaar of najaar. Je zult zien dat de kosten voor zo’n kampeervakantie een stuk lager zijn dan in het hoogseizoen.

goedkope tentvakanties voor- en najaar


Hoe kunnen wij je overtuigen dat een luxe campingvakantie in het voor- of najaar heel goedkoop kan zijn?

Even wat voordelen van een kampeervakantie in een ingerichte bungalowtent op een rij:

Je tent staat klaar en is compleet ingericht. Dat scheelt veel bagage, gesjouw en tijd. Geen gesleep met tenten, luchtbedden en inrichting en je hoeft niets op te bouwen, en je beleeft toch het echte kampeergevoel. De leefruimte van een bungalowtent is groot en je hebt weliswaar geen eigen toilet en badkamer in de tent, maar daartegenover staat dat je het sanitair niet zelf hoeft schoon te maken. Verder staan bungalowtenten vaak ruimer opgesteld dan stacaravans. Je kunt natuurlijk ook voor een luxere tent kiezen, zoals een Lodgetent met eigen sanitair, maar dan zijn de kosten wel wat hoger.

Verder kun je in het voor- en najaar al een bungalowtent huren tussen de €100 en €300 per week (afhankelijk van land of regio). Dat maakt het natuurlijk heel aantrekkelijk om eens een extra vakantie te boeken buiten het hoogseizoen, en misschien wel in een regio die je anders niet zo snel zou kiezen.

Hoe ziet zo’n ingerichte bungalowtent er uit:

In de meeste gevallen is het een bungalowtent, een tunneltent of een ruime De Waardtent, geschikt voor 4 tot 6 personen. Hierin kun je comfortabel slapen op echte matrassen. De keuken heeft een vierpits gasstel met koelkast/vriesvak. Er is een complete keukeninrichting. Verder staat er een tafel met stoelen voor binnen en buiten en staan er 2 stoelen buiten om te relaxen. Diverse organisaties plaatsen grote parasols of zelfs partytenten buiten, zodat je ook lekker in de schaduw voor je accommodatie kunt zitten.


voordelige tentvakantie voor- en naseizoenWat stop je nog wel in je koffer: je kleding, bedlinnengoed, hand- en theedoeken, badlakens en in het voorjaar is een extra slaapzak wel aan te raden. Sommige organisaties verzorgen zelfs opgemaakte bedden en linnengoed.

Welke regio’s zijn aantrekkelijk in het voor- en najaar?

Geen zin om ver te rijden of slechts 1 weekje vakantie? Kies dan voor een kampeervakantie in het noorden van Frankrijk, in België, Nederland of Duitsland en maak gebruik van de vroegboekkortingen die diverse tentorganisaties bieden. Maar heb je wel 14 dagen dan is het nog leuker om naar Spanje of Italië te gaan en dan wordt een voorjaarsvakantie goedkoop en ook nog eens heel relaxed. Want de kans op mooi weer is groot, en de campings staan in de startblokken en hebber er zin in.

Huurtent, de naam zegt het al heeft veel organisaties in haar aanbod die bungalowtenten in het voor- en najaar aanbieden met vroegboekkorting. Dit zijn de grotere organisaties zoals Rent-a-Tent, Eurocamp, Canvas Holidays, Selectcamp en Roan. Maar kijk zeker ook eens bij de kleinere tent verhuurorganisaties: Juliette Tentvakanties, Happytent, KoKo, Budgettent, Recreatent, RensCamp, Creuse Active, Carazur, ComfortTent, Countrycamp, Tentholidays en Family Holidays.

Je ziet, omdenken is gunstig in het voorseizoen: Een kampeervakantie in een tent in het voorjaar/najaar: een goedkoop verblijf op de camping, kies eens als avontuur voor een regio waar je nog nooit geweest bent, en bovendien heb je zo geld over voor de zomervakantie.
Anderen lazen ook onze blogs over  voorjaarnajaarvroegboekkortinggeldkamperentipstentvakantie