Voorjaar en Najaar tijd voor de city trip!

 13 November 2014   Femke

Twee vriendinnen van me hebben spontaan een weekendje Istanbul geboekt, hoor ik net. Bedacht tijdens de afgelopen vrijdagmiddagborrel, zitten ze aanstaande vrijdag rond dezelfde tijd op een zonnig terrasje te genieten van de Turkse metropool. Met haar prachtige paleizen, authentieke gebouwen, ontelbare restaurants en cafeetjes, geweldige winkels en 15 miljoen inwoners een populaire bestemming voor een stedentrip. En terecht!

Het najaar en het voorjaar zijn dé seizoenen waarin we massaal een city trip maken. De zomervakantie ligt al lang achter ons en de wintersport laat nog even op zich wachten. Omdat de meesten van ons niet zomaar 4 keer per jaar een week of langer op vakantie kunnen, kiezen we vaak voor een weekendje weg ‘tussendoor’. Tussen strand en sneeuw in, zeg maar. Zelf ben ik een groot fan van Rome, Barcelona en Parijs. Ook Praag, Londen en Antwerpen gaan me ongetwijfeld nog terugzien. Maar er staan nog veel meer Europese steden op mijn lijstje…

Citytrips / stedenreis


Madrid

Net als Valencia, is Madrid een stad in Spanje die ik nog niet bezocht heb. Terwijl er ’s avonds volop gefeest wordt in de straten en ik niet vies ben van een dansje. Terwijl er overal restaurantjes zitten met de lekkerste tapas en de sangria er in liters verkocht wordt. En ik ook daar inderdaad geen nee tegen zeg… Dit is het oorspronkelijke Spaanse leven zoals je dat lang niet overal meer ziet. Zeggen ze. Ik ga het een keer ervaren. Sin duda!

Porto

Niet zo ver van Madrid ligt Porto. Misschien moet ik deze twee steden gewoon samenvoegen tot een tripje schiereiland, bedenk ik me nu. De havenstad van Portugal schijnt een plaatje te zijn. Met oude smalle schippersstraten, volop cultuur, de kathedraal op de hoogste heuvel van de stad en de prachtige ligging op de oevers van de Douro. Misschien dat ik voor de gelegenheid ook maar een portje moet proberen. Als ik er dan toch ben… Porto: tot snel. Naturalmente!

Berlijn

De mooiste stad van Duitsland. Hij ligt zo ontzettend dichtbij en ik ben er nog nooit geweest. Ik durf het bijna niet hardop te zeggen. Historie, shoppen, lekker eten… Redenen genoeg om deze prachtige stad te bezoeken. Een goede vriend van me zegt dat de Berlijnse muur en het vroegere douanekantoor ‘Checkpoint Charlie’ erg indrukwekkend zijn. Als Nederlandse heb ik natuurlijk een gezamenlijke geschiedenis met Duitsland, dus alleen al daarom ga ik het ooit met eigen ogen zien. Bestimmt!

Athene

Vroeger op school heb ik jaren geleerd en gelezen over de Griekse cultuur en ik vond het altijd reuze interessant. Eigenlijk kan het dus echt niet dat ik nog nooit in Griekenland geweest ben! Wel in Italië, wel in Turkije, maar nog nooit in Griekenland… Wat me zo aantrekt in Athene? De oudheid, de mooie beelden, de kunst, het mooie stadscentrum, de oude theaters en de overblijfselen van vroeger tijden. Met natuurlijk de Akropolis als hoogtepunt. Ooit eet ik mijn gyros in deze stad. ß?ßa???!

Stockholm

Jong, hip & happening: dat stel ik me voor bij Stockholm. Natuurschoon, water en rust om de hoek, levendigheid en indrukwekkende gebouwen in de stad. Het middeleeuwse centrum moet wonderschoon zijn en laat ik dit alles nu graag per kayak verkennen. Lijkt me super! Dat ik gek ben op Scandinavisch design en de noordelijke mode speelt ook wel een beetje mee. Misschien dat deze stad wel als eerst aan de beurt komt. Maar ook al duurt het nog even, een keer eet ik hier mijn knäckebröd. Ingen tvekan!Anderen lazen ook onze blogs over  najaarvoorjaarstedentipsvakantie