Wist je dit al? Creditcard mee op vakantie.

 26 Juni 2015   Ruud

Als je binnenkort op (kampeer)vakantie gaat, neem dan ook je creditcard mee. Het heeft meer voordelen dan je denkt!Hieronder volgen een aantal tips en weetjes, met dank aan ICS, de organisatie achter VISA Mastercard.

Wist je dat?
• …je met je creditcard sneller door de tolpoorten in Frankrijk en Italië bent. Als je de tol met je creditcard betaalt, ben je sneller door de tolpoorten. Er staan namelijk minder auto’s in die rij dan voor de poorten waar u contant kunt betalen. Let op het creditcard -symbool boven de poortjes voor de goede rij.
• …je met je creditcard ook geld kunt opnemen bij een geldautomaat. Wanneer je contant geld nodig hebt, kun je met je creditcard bijna overal in het buitenland geld opnemen bij geldautomaten. Geld opnemen met een creditcard brengt meestal wel wat extra kosten met zich mee.
• …je aankopen met sommige creditcards verzekerd zijn. Vrijwel alles wat je met een creditcard op vakantie koopt, is vaak gratis verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dit is wel zo prettig als je net gekochte zonnebril gestolen wordt.
• …je wereldwijd op 30 miljoen adressen met je creditcard kunt betalen: in winkels, restaurants, hotels en bij benzinestations.

Tips ter voorbereiding
• Weet je je pincode nog? In steeds meer landen is het gebruik van de pincode verplicht, ook in Frankrijk en Italië. Het is dan ook belangrijk dat je de pincode van je creditcard weet.
• Boek vooraf online je hotel en/vakantiewoning met een creditcard. Mocht het geboekte hotel bijvoorbeeld onverhoopt niet blijken te bestaan of is de reisorganisatie failliet gegaan, dan ontvangt je je geld terug bij een aantal creditcard organisaties.
• Verhoog tijdelijk je bestedingslimiet. Je kunt je bestedingslimiet (tijdelijk) laten verhogen, zodat je altijd voldoende geld op zak hebt. Denk aan borg die je via je creditcard stort, dat kan er flink inhakken. Zorg tijdig voor een hogere limiet op je creditcard en gun jezelf een onbezorgde vakantie.

Creditcard mee, altijd handig!





Anderen lazen ook onze blogs over  tipsgeldreizenonderwegvakantiefrankrijkitalië