Een recept met Pit: Nederland kust Italië!

 19 Maart 2015   Virginie

Spaghetti met courgette en boerenkool!

Misschien een beetje onhandig voor op de camping maar als je in Italië bent kun je de Nederlandse boerenkool vervangen door de Cavolo Nero (palmkool of zwarte kool), een wintergroente die vooral in de Toscaanse keuken wordt gebruikt.


Spaghetti met boerenkool


Ik kan me voorstellen dat je denkt wat doet die boerenkool in mijn spaghetti?
Dat dacht ik ook!
Ik kan niet anders zeggen dan: Doen! Het is echt een dikke 9 waard. Heerlijk.

Het recept voor 3-4 personen:

-300 gram spaghetti
-1 blikje ansjovis
-2 grote tenen knoflook
-1 ruime eetlepel sambal
-1 courgette
-200 gram boerenkool
-250 gram kleine tomaatjes (Cherry)
-Pecorino geschaafd ongeveer 50 gram

Fruit in de pan de ansjovis met een deel van de olijfolie uit blik (al roerend fijnwrijven) de knoflook (fijngeperst) en de sambal ongeveer 2 minuutjes op laag vuur ( het mengsel mag niet aanbranden).
De courgette in stukjes snijden, de boerenkool fijnsnijden en alles toevoegen aan het mengsel. Dan 5 minuutjes op hoog vuur wokken. De spaghetti ondertussen koken.

De tomaatjes halveren of in vieren delen en kort meebakken met courgette/boerenkoolmengsel. Dan alles lekker door elkaar husselen en Smakelijk eten.

(Voor mijn mannen heb ik er nog wel een lekker stukje kipfilet bij gebakken (blijven barbaren).





Anderen lazen ook onze blogs over  receptenitalië

OVER DE AUTEUR

Virginie

Als ik mag kiezen tussen een vakantie op de camping of een vliegvakantie dan wordt het toch altijd die camping ergens in Europa. De afgelopen 20 jaar heb ik dan ook met heel veel plezier gewerkt aan onze website Huurtent.nl

Ik verzorg samen met Ruud en Robert de content en het aanbod en we bezoeken minstens twee keer per jaar diverse grote en kleine campings in heel Europa. Wij maken foto’s, bezoeken de regio met al haar bezienswaardigheden, geven de bezochte campings een review en schrijven hierover in onze blog.