Een recept met Pit: Nederland kust Italië!
19 Maart 2015 Virginie
Spaghetti met courgette en boerenkool!
Misschien een beetje onhandig voor op de camping maar als je in Italië bent kun je de Nederlandse boerenkool vervangen door de Cavolo Nero (palmkool of zwarte kool), een wintergroente die vooral in de Toscaanse keuken wordt gebruikt.
Ik kan me voorstellen dat je denkt wat doet die boerenkool in mijn spaghetti?
Dat dacht ik ook!
Ik kan niet anders zeggen dan: Doen! Het is echt een dikke 9 waard. Heerlijk.
Het recept voor 3-4 personen:
-300 gram spaghetti
-1 blikje ansjovis
-2 grote tenen knoflook
-1 ruime eetlepel sambal
-1 courgette
-200 gram boerenkool
-250 gram kleine tomaatjes (Cherry)
-Pecorino geschaafd ongeveer 50 gram
Fruit in de pan de ansjovis met een deel van de olijfolie uit blik (al roerend fijnwrijven) de knoflook (fijngeperst) en de sambal ongeveer 2 minuutjes op laag vuur ( het mengsel mag niet aanbranden).
De courgette in stukjes snijden, de boerenkool fijnsnijden en alles toevoegen aan het mengsel. Dan 5 minuutjes op hoog vuur wokken. De spaghetti ondertussen koken.
De tomaatjes halveren of in vieren delen en kort meebakken met courgette/boerenkoolmengsel. Dan alles lekker door elkaar husselen en Smakelijk eten.
(Voor mijn mannen heb ik er nog wel een lekker stukje kipfilet bij gebakken (blijven barbaren).
Anderen lazen ook onze blogs over recepten, italië
Misschien een beetje onhandig voor op de camping maar als je in Italië bent kun je de Nederlandse boerenkool vervangen door de Cavolo Nero (palmkool of zwarte kool), een wintergroente die vooral in de Toscaanse keuken wordt gebruikt.
Ik kan me voorstellen dat je denkt wat doet die boerenkool in mijn spaghetti?
Dat dacht ik ook!
Ik kan niet anders zeggen dan: Doen! Het is echt een dikke 9 waard. Heerlijk.
Het recept voor 3-4 personen:
-300 gram spaghetti
-1 blikje ansjovis
-2 grote tenen knoflook
-1 ruime eetlepel sambal
-1 courgette
-200 gram boerenkool
-250 gram kleine tomaatjes (Cherry)
-Pecorino geschaafd ongeveer 50 gram
Fruit in de pan de ansjovis met een deel van de olijfolie uit blik (al roerend fijnwrijven) de knoflook (fijngeperst) en de sambal ongeveer 2 minuutjes op laag vuur ( het mengsel mag niet aanbranden).
De courgette in stukjes snijden, de boerenkool fijnsnijden en alles toevoegen aan het mengsel. Dan 5 minuutjes op hoog vuur wokken. De spaghetti ondertussen koken.
De tomaatjes halveren of in vieren delen en kort meebakken met courgette/boerenkoolmengsel. Dan alles lekker door elkaar husselen en Smakelijk eten.
(Voor mijn mannen heb ik er nog wel een lekker stukje kipfilet bij gebakken (blijven barbaren).
Anderen lazen ook onze blogs over recepten, italië