Fietsen langs de Rijn.

 3 September 2015   Huurtent

Ok, even melden. Onze buren zijn vanochtend zowat allemaal vetrokken???

Wij hebben dit stuk van de camping nu zowat voor ons zelf. Dat betekent dat wij vanochtend op onze gemakje, zonder goedbedoelde aanwijzingen, onze voortent eens opgezet hebben. Volgens de fa. v. Uden (St.Oedenrode) dé ultieme test voor een goed huwelijk. Voor de doorgewinterde kampeerder mag het dan misschien een fluitje van een cent zijn, wij zien er door de mededeling van v. Uden een beetje tegenop.

Fietsen langs de Rijn


GELUKT. Zonder mopperen en dat onder een volle zon die ons vriendelijk bleef aankijken. En eerlijk is eerlijk ’s avonds, in augustus, valt er toch een laag vocht over je heen, en dat is met een voortent/luifel te voorkomen. Maar goed we hebben weer veel geleerd van gebruiksaanwijzingen, die vooral niet te volgen zijn, en ons gezond verstand.

Termen die voor ons nieuw zijn: “ladderspanners”,“witte tentpees”, “petluifelstokje”, “Quick Lock steun”, “neem nu één van de twee hoekstukken voorzien van een staander en verbind deze met het middenstuk” Zeg nou zelf is dit normaal taalgebruik?

Na deze exercitie vonden wij dat we wel een reisje langs de Rijn hadden verdiend. Dus hup de grens over naar Duitsland en heerlijk 40 km. langs de Rijn gefietst op fantastische fietspaden. Onderweg veel water gedronken en veel water gezien want de temperatuur hangt hier zo ongeveer tegen de 32 graden aan. De stadjes die wij tegenkwamen waren wat uitgeblust en stilletjes. Maar de natuur is fantastisch en de mensen onderweg aardig, dus wat wil je nog meer?

Fietsen langs de Rijn


Morgen gaan wij kijken hoe lang het duurt om de voortent weer af te breken, want we gaan verkassen!

Fietsen langs de Rijn






Anderen lazen ook onze blogs over  frankrijkfietsencampingkamperenverslagvakantie