Dit mag je deze zomer niet missen op het meer van Iseo!

 30 Maart 2016   Ruud

Christo: The Floating Piers, project for Lake Iseo (18 juni tot 3 juli 2016).

Slechts 16 dagen kun je het nieuwste kunstwerk van de bekende kunstenaar Christo bekijken en bezoeken. Het project omvat een pier in het meer van Iseo, bestaande uit 70.000m2 glimmende gele stof op een modulair draagsysteem van 200.000 losse polyethyleen blokken die op het water drijven.

Dit wordt een kunstwerk dat net boven het wateroppervlakte zal uitsteken en dat meebeweegt met de golven en de wind.

The Floating Piers op het meer van Iseo


Je kunt over deze 3 kilometer lange pier wandelen, van het plaatsje Sulzano via de zuidzijde van het eiland Monte Isola tot het kleine eiland San Paolo, waar je dan helemaal omheen kunt lopen. De pier is 16 meter breed en zo’n 50cm hoog met afgeschuinde kanten. Het materiaal loopt vanaf het water door tot 1.5 km de straten in van Sulzano op het vasteland en Peschiera Maraglio op het eiland.

Natuurlijk moet je, als je de kans krijgt, over de pier wandelen, maar ook vanaf de bergen in de omgeving kun je het geheel op een totaal andere manier bewonderen.

The Floating Piers van Christo


Na afloop van de tentoonstelling wordt The Floating Piers afgebroken en worden de materialen gerecycled.

Ken je de beroemde Christo niet?

Christo is een Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar die vooral bekend is om het met stof ‘inpakken’ van grote objecten, zoals in 1985 de Pont Neuf in Parijs en in 1995 de Rijksdag in Berlijn. Kunstwerken van Christo zijn vooral esthetisch van aard en bedoeld om mensen met andere ogen te laten kijken naar de omgeving. Voor Christo en zijn in 2009 overleden vrouw Jeanne-Claude is het essentieel dat de kunstwerken toegankelijk zijn voor het grote publiek. Ook is de kostbare financiering van de kunstwerken geheel op eigen rekening en zonder sponsoring.

» Website Christo The Floating Piers «


Christo, photo: Wolfgang Volz

Operations manager Vladimir Yavachev, Christo and registrar/curator Josy Kraft are scouting the future location of the project, Lake Iseo, May 2014
Photo: Wolfgang Volz


Kampeervakantie in de buurt?

In de buurt van het meer van Iseo vind je enkele campings. Tip! een Glampingvakantie op camping Del Sole, maar ook vanaf het Gardameer of Lago Maggiore kun je deze zomer een dagtochtje maken naar The Floating Piers, van 18 juni tot 3 juli 2016.



Anderen lazen ook onze blogs over  Italië2016kunstIseobelevingtips