Koken met producten die de regio biedt op vakantie?

 16 Mei 2016   Virginie

Wij zijn vaak in mei of juni een weekje onderweg, om campings te bezoeken. Heel leuk werk, ons hoor je niet klagen en onze collega's op kantoor verheugen zich op onze souvenirs en verhalen!

Maar.... we missen daardoor wel de mooiste aspergetijd in Nederland. Wij wonen in een fantastisch aspergegebied en zijn vooral fan van de asperges van Annie van Hoof. Dit jaar niet dus!

Of toch? Gelukkig komen we regelmatig kampeerders tegen die al 40 jaar door Frankrijk reizen. Rietje en Henk zijn zo'n ervaren Frankrijkreizigers! Hoezo geen Asperges? Alsof ze alleen in Brabant zo lekker zijn! ' s Morgens dus op de fiets naar de markt in Bedoin, onder aan de Mont Ventoux. Heerlijk die geuren van verse kruiden zoals rozemarijn, thym en basilcum, de kleuren van tomaten, paprika's en aubergines. En dan die bergen zoete aardbeien én asperges.


koken op de camping


De prijzen zijn ook aantrekkelijk dus een kilo asperges mee, eieren, verse peterselie en een plak heerlijk ruikende ham! Als toetje heerlijke aardbeien en meloen. Allemaal vers van de markt in Bedoin!

Dus hierbij ons campingrecept, weliswaar zonder de traditionele Hollandaise saus, maar met een makkelijke "Francaise" botersaus.


Asperges met botersaus 2 pers:

-1 kg Asperges

-2 gekookte eieren

-Dikke plak gekookte ham ( of 2 stukken zalm op het bakplaatje)

-Peterselie

-Boter

Asperges bewaren in vochtige doek ( liefst in koelkast). Voorbereiden van asperges: schillen met scherp mesje of dunschiller en eind 2-3 cm verwijderen.

Grote pan vullen met water, snufje zout en theelepel suiker toevoegen. Asperges erin, mocht je geen grote pan hebben snij dan de asperges in twee stukken. Maar dit mag alleen op de camping!!

Water aan de kook, 5 minuten door laten koken en daarna gas af en 15 minuten in water laten garen! Heb je maar één pit dan mag je de eieren met Asperges mee laten koken, anders intussen de eieren 10 minuten koken en ham in kleine stukjes snijden. De boter ( ongeveer 50 gram) laten smelten. Asperges afgieten, en daarna serveren op bord of schaal. Eieren, kleingesneden peterselie en ham over de kopjes uitspreiden en vervolgens de gesmolten boter hierover, en voilà dat wordt smullen. De mannen in ons gezelschap hebben nog wat frites gehaald op de camping, om hun bord te vullen met extra koolhydraten, die ze goed konden gebruiken voor de fietstocht naar de top van de Mont Ventoux.



Anderen lazen ook onze blogs over  etenkamperenreceptenZuid-Frankrijk