Agriturismo in Toscane

 4 Augustus 2016   Huurtent

Verliefd op Italië? Dan ben je dat vast ook op Toscane!
Mijn eerste echte Italië-ontmoeting was de regio Toscane, het niet uit te leggen, bijzondere glooiende landschap, de kleuren groen, de bijzondere dorpjes, de geuren, het eten en de fantastische stranden. Voor mij en ons gezin staat Toscane bovenaan in de top-10 van onze favoriete vakantiebestemmingen.

Vroeger gingen we dan naar één van de grotere campings in Toscane omdat onze kinderen daar hun vriendjes vonden. Tegenwoordig kiezen wij voor een verblijf op een kleinschalige camping of een agriturismo. Heerlijk zo’n verblijf op het platteland bij een mooie wijn- of olijfboerderij. Zo’n agriturismo is de perfecte uitvalsbasis voor ons om de omgeving rustig te kunnen bekijken.


Agriturismo in Toscane


Je verblijft op een agriturismo in een fijne accommodatie die kan variëren van luxe vakantiehuis, appartement tot een fijne luxe ingerichte lodgetent veelal met eigen sanitair. Op een echte agriturismo wordt altijd nog iets geproduceerd, wijn, olijfolie, pesto’s, jams, ingemaakte groenten, typische Italiaanse kazen zoals Taleggio, Ricotta, Fontina etc. of andere heerlijke Italiaanse producten en dan nog het liefst biologisch.

Italiaans Eten


Je verblijft weliswaar op een boerenbedrijf maar dat wil niet zeggen dat de voorzieningen onvoldoende zijn. Wij treffen vaak een mooi aangelegd zwembad met ligbedden en soms zelfs een sportzaaltje met fitness-apparaten en een jacuzzi. Maar dat is natuurlijk niet altijd aanwezig. Wat je wel altijd zult vinden op een agriturismo is rust, ruimte en gastvrijheid. Verder kun je ook nog boffen wanneer de eigenaar houdt van koken en graag zijn kookkunst met je deelt. De eenvoudige agriturismi koken één potje, de wat luxere hanteren zelfs een menukaart voor een uitgebreide keuze.
Een aanrader: zorg wel dat je een auto ter beschikking hebt want de agriturismi kunnen nogal eens wat afgelegen liggen en je wilt natuurlijk niet al het moois in de omgeving missen?


Toscane





Anderen lazen ook onze blogs over  ToscaneagriturismocampingglampingItaliëkamperenreizenvakantieverslag