Populaire campings zomer 2017 - deel 2

 28 Oktober 2016   Femke

Vorige week gaven we je al enkele pareltjes van campings, als ultieme tip voor komende zomer. Want een populaire camping is niet voor niets populair, toch? Deze week vind je de overige 8 campings die een plek verdienen in de lijst ‘meest populaire campings van Europa’. De campings bevinden zich niet in Nederland en Italië dit keer (zoals de eerste 7 van de lijst) maar in de Ardennen, Spanje, Kroatië, Oostenrijk, Duitsland en Luxemburg.

Vroegboekkortingen zomervakantie
De campings in deze lijst zijn stuk voor stuk het bezoeken waard. Omdat de een nu eenmaal houdt van groot en de ander van klein, staan er zowel kleine als XL campings op onze lijst. En als we daarbij vermelden dat je bij een tijdige boeking al snel vele euro’s korting krijgt, wordt het helemaal interessant. Dat snappen wij helemaal.

8 Feriendorf Bayerwald am Donautal, Duitsland
Charmant en gezellig, dat is deze kleine camping in het Beierse Woud. De Nederlandse eigenaren geven je volop tips om de omgeving te verkennen. Wat dacht je van het drielandenpunt op de grens van Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland? De sfeervolle steden Wenen, Linz en Passau of de geweldige wandel- en fietsroutes in de groene omgeving? Ook liefhebbers van outdoor sporten komen hier volledig aan hun trekken.

Camping het Beierse Woud


9 BestCamp Parc La Clusure, België
De Ardennen hebben van alles wat, van natuur tot pittoreske dorpjes en van grotten tot goede restaurants. Camping BestCamp Parc La Clusure is een middelgrote camping middenin de Ardennen, die geschikt is voor gezinnen met jonge en oudere kinderen. Vanuit hier kun je de boel perfect verkennen. Een voordeel volgens mij: spiksplinternieuw sanitair. Een voordeel volgens mijn tieners: er is gratis wifi. Tja.

10 Iris Parc Birkelt, Luxemburg
Zeg je Luxemburg, natuur en familiecamping, dan zeg je Birkelt. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat vooral het zwembad hier ideaal is, door het dak dat zowel dicht als open kan. Sinds mijn verblijf in een van de stacaravans daar, is er veel vernieuwd. Mijn kinderen hadden de overdekte speeltuin en een safaritent van Eurocamp ook wel wat gevonden …

Iris Parc Birkelt, Luxemburg


11 Camping Natterer See, Oostenrijk
Glamping in Tirol. Een luxe accommodatie op een kleine, sfeervolle camping aan een meer in de bergen. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Ik zou de luxe van een safaritent of lodgetent met eigen sanitair niet willen missen, maar een massale camping vind ik zo … massaal. Deze kleine camping vlakbij Innsbruck valt vast in de smaak. En hij ligt op acceptabele rijafstand. Ook niet onbelangrijk!

12 Camping Lanterna, Kroatië
Kroatië is echt een upcoming vakantieland als het gaat om luxe kampeervakanties. Deze supergrote camping aan zee wordt dan ook volop bezocht door families met kinderen van alle leeftijden. Van disco tot zwembadencomplex. Watersport tot cultuur. Stacaravan tot lodgetent. Zit er een glampingaccommodatie voor jou bij?

13 Camping Las Dunas, Spanje
Ik heb me laten vertellen dat deze camping in Noord-Spanje weliswaar mega is, maar toch knus voelt. Las Dunas is ruim opgezet, waardoor je je geen sardientje in een blik voelt. Je hebt het strand bij de hand, de animatie is heel uitgebreid en je kunt bovendien gewoon pannenkoeken bestellen in het campingrestaurant! Ideaal voor liefhebbers van zon, zee, strand en Hollandse kost.

Camping Las Dunas, Spanje


14 Camping Castell Montgri, Spanje
Op deze XL camping vind je werkelijk alles wat je zoekt. Estartit op loopafstand, Barcelona en Girona dichtbij voor dagtripjes, meerdere zwembaden voor je kinderen en een disco voor je puber. De glamping mogelijkheden variëren van een safari- of lodgetent met douche en wc tot een ingerichte tent of stacaravan. Kan het jou niet groot genoeg en wil je dat je kinderen volop vertier hebben op vakantie? This is the place to be.

15 Camping El Delfin Verde, Spanje
Nog zo’n grote camping aan de Costa Brava. Maar liefst vijf sterren heeft El Delfin Verde en dat merk je. Een uitgebreid waterpark, waar peuters, kleuters, kinderen en tieners volop aan hun trekken komen. De camping ligt pal aan het strand, heeft een openlucht disco en ligt centraal en dichtbij steden als Girona en Lloret de Mar. Gezinnen met tieners: opgelet!

Tip: Vroegboekkortingen in 2017 bij diverse kampeerorganisaties, soms tot wel 40%!




Anderen lazen ook onze blogs over  2017campingCosta BravaDuitslandBelgiëLuxemburgOostenrijkSpanjevroegboekkorting