Traditioneel en gevarieerd Noord-Portugal - een mooie bestemming

 20 April 2017   Typisch Fem

Portugal, onderdeel van het Iberisch Schiereiland, is een heerlijke vakantiebestemming. Hou je van een gevarieerd landschap? Wil je het pure, echte Portugal leren kennen? Dan is Noord-Portugal helemaal jouw ding! Zeker op een van de zeven campings die je op Huurtent.nl vindt. Een wijnlandgoed of grote familiecamping, er is voor ieder wat wils.

Noord-Portugal, het gebied boven de rivier de Douro, bestaat uit de drie gebieden Minho, Trás-os-Montes en Douro.

Portugese windmolen


Minho
Minho is de groenste streek van Portugal waar je het traditionele Portugal leert kennen. Aan de Costa Verde (groene kust) vind je de rustigste stranden van Portugal. Ga je naar de bekende badplaats Viana do Castelo? Sluit je dag af al slenterend door de oude straatjes en over schilderachtige pleinen, op zoek naar een restaurantje waar ze verse vis serveren. Natuurliefhebber? Dan kom je volop aan je trekken in het 700 km2 grote natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gere. Bergen, bossen, ravijnen en traditionele dorpjes, je vindt het er allemaal. Andere bezienswaardigheden in de regio Minho zijn het gebergte Serra da Cabreira, waar je teruggaat in de tijd, het middeleeuwse Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal, en Citânia de Briteiros, een gedeeltelijk gereconstrueerde Keltische/Romeinse opgraving. Ook het religieuze Braga, met onder andere bedevaartsoord Igreja do Bom Jesus do Monte, is een bezoek meer dan waard. Je bereikt het bedevaartsoord met een comfortabele kabelspoorbaan of via een gigantische trap van 686 (!) treden, die je langs fonteinen, kapelletjes en beelden voert.

Trás-os-Montes
Dit gebied bestaat uit granieten berghellingen met in de dalen kleine dorpjes en de steden Chaves, onder meer bekend om de natuurlijke warmwaterbronnen en de Romeinse brug, en Bragança, de hoofdstad van de provincie. In Trás-os-Montes kom je als natuurparken-gek helemaal tot je recht. In Parque Natural de Montesinho leven veel wilde dieren, zoals zwijnen en wolven. Liever aan de port met olijven? Bezoek dan het Parque Natural do Douro Internacional, waar langs de rivier Port-druiven en olijven groeien. Tot slot vind je in het Parque Natural do Alvão 300 meter hoge watervallen.

De natuur in Noord-Portugal


Douro
Dit gebied dankt zijn naam aan de rivier de Douro (gouden rivier), met uitgestrekte wijngaarden in diepe valleien. Porto, de tweede stad van Portugal, ligt aan de monding van de Douro. Deze prachtige stad heeft enorm veel te bieden. Wandel door de straatjes van de wijk Ribeira, waar kleurige huisjes, fijne restaurantjes en marktjes elkaar afwisselen. Beklim de eeuwenoude Torre dos Clérigos voor een prachtig uitzicht. Of loop over de Ponte Dom Luís I, de beroemde boogbrug ontworpen door meneer Eiffel.

Shopaholic, danser of muziekliefhebber? Ook daarvoor ben je in Porto aan het juiste adres. Na een dagje winkelen lekker uit eten en als afsluiter naar de disco, of relaxed in een cafeetje met live muziek, zoals fado of jazz.

Je ziet het: Noord-Portugal is een gevarieerde vakantiebestemming. Een prachtige combinatie van natuur, cultuur, stranden en stedentrips. Nu alleen nog de camping kiezen. Zie je jezelf al zitten op het terras van je glampingsafaritent van Glamping4all op het oude wijnlandgoed Quinta do Cascalhal? Kies je dit keer voor bijzonder kamperen in een tipitent van de camping zelf op natuurcamping Quinta do Rio? (Waar je trouwens ook gewoon met je eigen tent van harte welkom bent.) Of boek je via VacanceSelect 4-sterren familiecamping Orbitur Rio Alto met het strand vlakbij en veel sportieve mogelijkheden, zoals zeilen, (wind-)surfen, duiken, fietsen en golfen?

Ach, alle 7 campings zijn bijzonder, sfeervol en bieden goede service. En welke camping of kampeervorm je ook kiest: je kunt overal genieten van een vers visje op de BBQ, portje in de hand of juist een typisch Noord-Portugese Vinho Verde. Jong, licht en sprankelend. Net als jij en ik! Saúde ;-)




Anderen lazen ook onze blogs over  PortugalMinhoDourocampingVacanceselect