Je bent een Ezel als je dit niet leuk vindt!

 23 Januari 2014   Ruud

Wandelen is fantastisch! Contact met de natuur, het landschap, de frisse lucht. Een geweldige kans om de omgeving te verkennen en andere mensen te ontmoeten. Maar wat als de kleintjes moe worden of de weg te lang lijkt? Dan kun je op de rug van een ezeltje gaan zitten.

In de Aveyron bijvoorbeeld, is dit mogelijk bij Les Ânes de Monédiès in Le Fraysse.
Je kunt voor één, twee of meer dagen rondreizen door het beboste landschap. Prachtige pittoreske dorpjes, mooie vergezichten, ontmoet de pelgrims die naar Santiago de Compostella onderweg zijn.

Het departement Aveyron in de Midi-Pyrénées is vernoemd naar de rivier die er doorheen stroomt. De omgeving is ruig, met bergen en bossen, en iedereen die van Parijs over de A75 via Clermond Ferrand naar het zuiden reist kent de indrukwekkende tolbrug bij Millau.

Ruim honderd kilometer verder, in het noordwesten van de Auvergne en net over de grens met het departement Tarn vind je Les Ânes de Monédiès in Le Fraysse. Vanuit deze lokatie kun je al vanaf €50 prachtige tochten maken met de ezeltjes. Er zijn tochten met en zonder gids, en het maakt niet uit of je al eerder zo’n tocht gemaakt hebt, je wordt uitgebreid voorgelicht en geïnstrueerd voor je op pad gaat.

De website van Les Ânes de Monédiès is mooi, maar alleen te lezen als je goed Frans spreekt. Gelukkig zijn er op internet genoeg vertaal-hulpmiddelen te vinden. Bijvoorbeeld Google Translate: http://translate.google.nl/#fr/nl/.

Campings in de Aveyron vind je op https://huurtent.nl/frankrijk/aveyron.asp.



Anderen lazen ook onze blogs over  belevingfrankrijk