Campings met nieuwe zwembaden en glijbanen

 9 Januari 2020   Typisch Fem

Nieuw Zwembad


Als er íets bovenaan mijn wensenlijstje voor een camping in de zomervakantie staat, is het wel een goed zwembad. Niet alleen een pierenbadje voor de kleinsten, snelle glijbanen voor de tieners of een relaxgedeelte voor mij. Nee, doe mij maar de hele mikmak als het effe kan. Uitzoeken op welk park en welke camping de zwembaden vernieuwd zijn in 2019 of worden in 2020, is voor mij dus geen onlogisch tijdverdrijf. Sterker nog, het is een hartstikke nuttig onderdeel van mijn zoektocht!
Heb je interesse in mijn top 10 van vernieuwde baden en spiksplinternieuwe zwembadcomplexen op campings in Frankrijk, Italië, Kroatië en Nederland? Lees dan vooral verder.

1 Camping Park Umag, Istrië

Goed nieuws voor iedereen die Kroatië nog niet ontdekt heeft – of nog eens terug wil na een positieve ervaring natuurlijk. Aan de Kroatische kust ligt camping Park Umag en – je had al zo’n vermoeden – de tekeningen voor hun nieuwe zwembadcomplex liegen er niet om. Vlakbij de Canova Baai vind je later dit jaar meer dan 1700 m2 zwemplezier. Vooral de kleinere kinderen gaan het activitybad met waterspeeltoestellen, glijbanen en babybad ongetwijfeld te gek vinden.


Nieuw zwembadcomplex op Park Umag


2 Camping Mediterraneo, Adriatische kust, Italië

Met haar plannen voor een waterpark van maar liefst 2000 m2 maakt camping Mediterraneo zich vast populair onder gezinnen met én zonder kinderen. De uitbreiding van hun zwembad naar zeven baden staat namelijk in het teken van sporten, wellness en relaxen. Wat dat betekent? Dat jij met je luie reet in het grote lagoonbad of jacuzzi kunt gaan liggen, een lesje aquagym kunt volgen of baantjes kunt trekken in het semi-Olympische wedstrijdbad. En dat terwijl je kinderen zich vermaken in het kinderbad met glijbaan of het kleurrijke spray park en je tieners zich uitleven in het nieuwe skatepark, dat ook gepland staat voor 2020. Kijk, die Italianen snappen wat we willen op vakantie.

Nieuw Zwembad op camping Mediterraneo aan Adriatische kust


Skatepark op Mediterraneo aan de Adriatische kust



3 Camping La Marina de Canet- Les Peupliers, Zuid-Frankrijk

Lage en hoge. Rechte en kromme. Voor kleine en grote kinderen. In het nieuwe zwembadcomplex op middelgrote familiecamping Les Peupliers in Zuid-Frankrijk vind je vanaf mei 2020 werkelijk alle soorten glijbanen. Ze gaan de boel namelijk uitbreiden met twee spectaculaire waterglijbanen en een nieuw zwembad. Of je kroost nu houdt van spanning, actie of gewoon graag koppeltje duikelt of chillt, op deze camping is iedereen uren zoet. Is het een keer wat minder weer? Dan gaat het schuifdak van het zwembad dicht. Eén dingetje om rekening mee te houden: in het laagseizoen is het zwembadcomplex twee dagen per week gesloten.


Nieuw zwembadcomplex op La Marina de Canet-Les Peupliers


4 Camping Pra' delle Torri, Adriatische kust, Italië

Zoek je een glampingvakantie voor zomer 2020? Grote kans dat de populaire camping Pra’ delle Torri aan je wensen voldoet. Het park had al van alles te bieden, en dat wordt alleen maar meer. Later dit jaar wordt namelijk hun waterslidepark geopend, met daarin een multislide met 6 lange, parallelle glijbanen én een lange glijbaan met veel bochten en lichteffecten, de zogeheten aquatube. En als alles goed gaat, wordt dit complex in 2021 verder uitgebreid met nog meer spectaculaire glijbanen, zoals de spaceboat en blackhole. Hmmmm… op die manier vinden mijn pubers het vast geen straf om nog een jaartje mee te gaan.

Multislide en Aquatub op Pra Delle torri


5 Camping Le Ruisseau des Pyrenees, Frankrijk

“Leip man. Superchill.” Gewoon even een voorspelling van de reactie van mijn jongste. In 2019 is op de Franse camping Le Ruisseau niet alleen een nieuw glijbanencomplex bij hun toch al mooie zwembad geopend. Er is ook nog eens een waterspeeltuin bij gekomen voor de jongste bezoekers, het zogenaamde waterspraypark. Uren speelplezier gegarandeerd! En voor mezelf? Ik zie me al helemaal liggen in het andere deel, namelijk dat met de spa, bubbelbaden, hydromassage en lazy river. Ieder z’n ding hè.

Camping Le Ruiseau des Pyrenees Aquitaine glijbanencomplex


Camping Le Ruiseau des Pyrenees Aquitaine relaxbad


6 Camping Bi Village, Kroatië

Voor de jongste bezoekers van camping Bi Village in Kroatië is er sinds 2019 een fantastische waterspeeltuin met glijbanen, fonteinen, schietkanonnen, een spraypark, opblaasbare figuren, klimrekken en noem maar op. De camping beschikt nu over drie zwembaden, zodat kinderen en volwassenen van elke leeftijd aan hun trekken komen.

Volop waterpret op Bi Village


7 Camping Ardoer Ons buiten, Zeeland

Op zomervakantie in eigen land? Dan wil je ook tijdens minder warme dagen lekker kunnen zwemmen en relaxen. Op camping Ardoer snappen ze dat. Ze zijn dan ook begonnen met een nieuwbouw voor het zwembad en een compleet wellnesscentrum met sauna, massage- en rustruimtes etc. Voor de kinderen wordt in de huidige tuin een water-zand-speeltuin gerealiseerd en de binnenspeeltuin wordt uitgebreid. In mei 2020 is alles naar verwachting af. Mooi op tijd voor jouw vakantie!

Nieuw binnenbad met wellnesscentrum op Ardoer camping Ons Buiten


8 Camping Cisano San Vito, Gardameer, Italië

Eigenlijk hebben we het hier over twee campings, namelijk Cisano en San Vito. Ze zijn met elkaar verbonden via een tunnel, zodat gasten dubbel kunnen genieten van alle faciliteiten. Ga jij voor rust of juist voor drukte? Vast staat dat je een groot nieuw lagunezwembad met zachte bodem en leuke glijbanen tot je beschikking hebt. Wat ons betreft een goede basis voor een fijne vakantie.

Nieuwe zwembad Cisano San Vito


9 Camping Val Durance, Zuid-Frankrijk

De nieuwe spacebowl op deze Zuid-Franse camping is in 2019 dankbaar in gebruik genomen door hordes enthousiaste kinderen en jongeren. De bowl maakt deel uit van het nieuwe aquapark van 1700 m2, waarin je ook een zwembad, drie andere glijbanen en een kinderbad vindt.


De nieuwe spacebowl op Val Durance


10 Camping Chateau de Lez Eaux, Noord-Frankrijk

Normandië is prachtig, maar het weer kan er nog wel eens omslaan. Maar hé, wie zegt dat een zomervakantie vraagt om dertig graden? Speciaal voor bewolkte en koudere dagen, wordt er as we speak hard gewerkt aan een overdekt tropisch zwemparadijs op kasteelcamping Chateau de Lez Eaux. Zowel kleintjes als tieners kunnen zich straks het hele jaar door vermaken in dit zwembad met waterspeeltuin en meerdere glijbanen. En oja, een buitenbad hebben ze ook gewoon.


Overdekt tropisch paradijs Chateau de Lez Eaux, Noord Frankrijk


11 Camping Marina di Venezia aan de Adriatische kust

Deze camping heeft sowieso al een erg groot watercomplex met vele zwembaden bestaande uit o.a. een golfslagbad, lagunebad met leuke waterattracties voor de jongste bezoekers. Maar de nieuwste attractie zal menig tienerhart doen laten kloppen. Nieuw in 2020 is de nieuwe attractie de Funny Wave op het Aqua Marinapark. De glijbaan is bijzonder hoog en heeft een spannend parcours. En voor de jongste bezoekers komt er een kleurrijke gezellige nieuwe glijbaan in het Lagune Zwembad.

De Funny Wave is nieuw op camping Marina di Venezia, spannend voor tieners


12 Camping Mas St. Josep aan de Costa Brava, Spanje.

Op camping Mas Sant Josep staat waterpret sowieso voorop. Nieuw voor 2020 zijn een Aquapark met grote glijbanen voor liefhebbers van snelheid en een splashpark voor de jongste bezoekers.


Een nieuw aquapark op camping Mas Sant Josep aan de Costa Brava


13 Camping Domaine du Verdon in de Provence Alpes

Nieuw in 2020 op camping Domaine du Verdon een aquapark met bubbelbaden en een waterval. Geniet met volle teugen van de 2 zwemparadijzen! Onder een stralende vakantiezon kan het hele gezin zich vermaken dankzij het overloopzwembad, de lagunerivier, de bubbelbaden en de glijbanen. Welkom in de Provence!

Nieuw aquapark op camping Domaine du Verdon






Anderen lazen ook onze blogs over  2020zwembadzwemparadijszwemparknieuwnieuwsFrankrijkIstriëItaliëKroatiëNederland