Hoera voor Nederland

 11 Februari 2022   Huurtent

We zijn er de afgelopen twee jaar pas echt achter gekomen waarom ons land zo geliefd is bij twintig miljoen toeristen: Nederland is echt mooi.

De afgelopen jaren zijn we ons eigen kikkerlandje erg gaan waarderen tijdens vakanties in eigen land, wandel- en fietstochten door verschillende provincies. En om eerlijk te zijn hebben wij nog een lange lijst met to-do in Nederland.

Even wat wensen voor de komende jaren:

Wakker worden aan het strand in Nederland

Heerlijk toch, om ’s morgens wakker worden met op de achtergrond het geluid van de golven. En dan de dag aan zee afsluiten met een prachtige zonsondergang. Dit staat al jaren op ons verlanglijstje dus het moet er eindelijk, maar eens van komen. Gelukkig hebben wij al een lijstje van leuke strandhuisjes.

1. Wat dacht je van de Beach Houses op het strand van Kijkduin ( het Haagse Zuiderstrand) dat is een win-win situatie. Het strand aan je voeten en de stad op de fiets te bereiken.

Den Haag, beach houses op het strand bij Kijkduin


2. Kibbeling eten en slenteren over de fijne boulevard van Vlissingen en daarna slapen in een Beach House aan het strand?

Strand bij Vlissingen met een beach house


3. In het voorjaar Tulpenvelden bewonderen in Noord-Holland en afkoelen aan het strand? En slapen in een strandhuis bij een koninklijke badplaats, Julianadorp aan Zee?

strandhuisjes Julianadorp


4. Misschien wat zuidelijker aan de kust, in Zuid-Holland bij Hoek van Holland, genieten van een zonsopgang vanaf een mooie villa aan het strand?

Strand bij Hoek van Holland, slapen in een villa aan het strand


5. Zin in oesters en daarna slapen aan het strand van het Zeeuwse Kamperland? Dan is misschien een kindvriendelijk beachhouse voor 6 personen misschien wel een idee?

logeren aan het strand in Zeeland, Roompot Beach Resort


Twee provincies die nog ontdekt moeten worden:

Groningen en Friesland ontdekken moet er ook echt eens van komen. Het lijkt ons fantastisch om ook eens de zon te zien opkomen tijdens een wadlooptocht. En natuurlijk moeten we ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Het park ligt op slechts drie kwartier van zowel Leeuwarden als de stad Groningen. En dit is blijkbaar ook de plek in Nederland waar het nog echt donker is, een Dark Sky Park. Hier kun je dus op je rug liggend nog echt sterren tellen, magisch voor Nederland.

Wat dacht je van een verblijf aan het Lauwersmeer. En dan een hapje eten bij “het Booze Wijf”? Dit is niet wat je denkt want dit restaurant ligt namelijk op de punt waar het Lauwersmeer en de Waddenzee elkaar tegenkomen. Vroeger een gevaarlijk punt en woest. Nu een heerlijke plek om te lunchen en de kinderen kunnen in de speeltuin heerlijk spelen. Je kunt hier op de camping/vakantiepark Lauwersoog luxe chalets huren, dus overnachten kan ook.

Overnachten aan het Lauwersmeer op camping Lauwersoog


Wild spotten op de Veluwe:

Ook staat er op ons lijstje om ’s morgens vroeg wild te spotten en een Moeflon of een Wild Zwijn op de foto te zetten tijdens een verblijf op de Veluwe. En natuurlijk zou dit leuk zijn als we dit mogen doen vanaf onze vakantiewoning midden in de natuur. De Cuber Outdoor Suite is zo’n bijzondere accommodatie midden in de natuur maar wel compleet voor een bijzondere experience.

Outdoor Suite op de Veluwe







Anderen lazen ook onze blogs over  Noord-HollandZuid-HollandGroningenFrieslandVeluweglampingNatuurWaddenwandelenWaddeneilandstrandstrandhuisjestadswandeling