5x de meest hondvriendelijke campings in Italië

 24 Februari 2022   Robert

Het moment waar je al het hele jaar naar uitkijkt; de zomervakantie. Maar waar laat je die trouwe viervoeter tijdens jouw vakantie? Die neem je mee natuurlijk! In Italië zijn er steeds meer campings die faciliteiten en accommodaties hebben die speciaal zijn ingericht voor jouw lieve hond. Zo zijn er campings met speciale uitlaatvelden, aan speciale hondenstranden of met een heel behendigheidsparcours voor jullie familievriend.

In de accommodaties van de verschillende aanbieders is een hond helaas niet altijd toegestaan. Kijk daarom goed bij de specifieke accommodatie of honden hierin welkom zijn. Natuurlijk wil je de hond ook een fijn dak boven zijn hoofd geven. Meld dit dus ook bij je boeking, vaak zijn er kosten aan verbonden en zo weet je zeker dat jullie hond welkom is.

Wij lichten de 5 meest hond vriendelijke campings in Italië uit voor jullie, in willekeurige volgorde:

Camping Le Pianacce, vlakbij de kust in Toscane

Le Pianacce is een mooi aangelegde terrassencamping op 5 kilometer van de stranden in Toscane. Bezoek vanaf de camping plaatsen als Bolgheri, Cecina of San Gimignano. Le Pianacce heeft een gigantisch waterparadijs voor kinderen van alle leeftijden, met waterspeeltuinen, glijbanen en peuterbad.

Voor de honden is er speciale aandacht, op Le Pianacce proberen ze de vakantie van jullie huisdier de mooiste ooit te maken. In het omheinde “Doggyland” kunnen ze vrij rennen en spelen met hun baasjes, zijn er hondentoiletten, drinkbakken en speciale hondendouches!
Ook op het strand is er aan jullie vriend gedacht; er is een speciaal hondenstrand waar ze welkom zijn. Uiteraard kan je door de bossen bij het strand ook prachtig wandelen.

Hondvriendelijke accommodaties op Camping Le Pianacce
Op moment van schrijven zijn honden enkel toegestaan in de tenten van Roan

Het zwemparadijs voor kinderen bij Le Pianacce




Weekend Glamping Resort aan het Gardameer

Misschien wel de meest kindvriendelijke camping aan het hele Gardameer! Vanaf het zwembad kijk je zo uit over het charmante dorpje Salò en het Gardameer. Op Weekend zijn de laatste jaren weer flink wat veranderingen doorgevoerd. Zo heb je bij elke accommodaties meer privacy door de natuurlijke opzet, en zijn er extra luxe stacaravans met jacuzzi bijgekomen.

Vanaf het seizoen 2022 wordt er ook aan jullie trouwe huisdier gedacht. Met een behendigheidsparcours van obstakels, springcirkels en hindernissen kan je hond zich helemaal uitleven. Ook is er een speciale hondenwasplaats gecreëerd om je hond de nodige verkoeling te geven na het spelen of op de warme dagen. Op het strand van Salò is een speciaal stuk afgezet voor gasten met honden, hier vind je water punten en bankjes. De perfecte plek om samen met je hond lekker het water in te gaan.

Hondvriendelijke accommodaties op Weekend Glamping Resort
Vacanze col Cuore biedt onder andere de Cottage Classic Country stacaravan voor 4 personen aan waar de hond welkom in is. Ook is de hond welkom in de Glamptent en op de kampeerplaatsen van Vacanze col Cuore.

Spelen in de speeltuin op Weekend Glamping Resort




Rosselba Le Palme, Elba

Een van de weinige hond vriendelijke campings op het mooie Elba, ontdek dit populaire eiland samen met je viervoeter vanaf Rosselba Le Palme. Deze camping is de enige camping in Europa met een eigen botanische tuin, en is te bereiken met de veerboot. De mooie zwembaden voor oud en jong, de ruim opgezette speeltuinen, en de prachtige nieuwe wellness zorgen ervoor dat dit een vakantie wordt om niet te vergeten.

Ook hier wordt je trouwe huisdier in de watten gelegd. Bij aankomst heeft de receptie de bak met vers water al klaarstaan! De botanische tuin van Otonne is ook toegankelijk met je vrolijke vriend, en hier kan je heerlijk wandelen in de natuur tussen de tropische planten.
Op het eiland zijn ook diverse diervriendelijke stranden, waar je met je hond mag ravotten in het zand of kan zwemmen in het water. Het Spiaggia di Mola hondenstrand is het eerste strand op het eiland waar ook speciale voorzieningen voor je viervoeter zijn.

Hondvriendelijke accommodaties op Rosselba Le Palme
Bij De Jong Intra en Suncamp kan je de Rent-a-Tent Lodgetent Forest of de Rent-a-Tent Safaritent Ivory huren, in deze accommodaties is maximaal 1 huisdier per boeking toegestaan.

Bij Roan kan je een Bungalowtent huren, ook hier is een huisdier toegestaan.

Via Vacanceselect is de Glamptent te huren, hier is je trouwe viervoeter ook welkom.

Spelen in de waterspeeltuin op Rosselba




Camping Village Cavallino, Adriatische Kust

In het noorden van Italie, direct aan de Adriatische kust vind je Camping Village Cavallino van de Baia Holidays Groep. Dit is bij uitstek dé familiecamping van de Adriatische kust; meerdere zwembaden, animatieteam, uitgebreide wellness met spa en een goed restaurant met lokale specialiteiten. Ga vanaf de camping een dagje naar Venetië, of bezoek een aantal prosecco boerderijen in de Valdobbiadene regio.

Op Camping Village Cavallino komen ze jouw hond aan al zijn of haar eisen tegemoet. Zo is er een speciaal stuk op het campingstrand gereserveerd voor gasten met trouwe viervoeter, en hebben ze een speciale hondendouche op het campingterrein. Ook zijn honden aan de ketting welkom bij het restaurant (buiten), en in de overige gemeenschappelijke gebouwen.

Hondvriendelijke accommodaties op Camping Village Cavallino
Vacanceselect, Estivotravel en Suncamp verhuren de Stacaravan Blu Romantic voor 4 volwassenen en 2 kinderen op Camping Village Cavallino, hier is jouw hond ook van harte welkom.
Suncamp verhuurt ook nog de Baia Lux en Baia Comfort, hier is je huisdieren ook welkom in.

Ook met de hond kan je bij het strand liggen van Cavallino




Lago Idro Glamping Boutique, aan het Idromeer in het noorden van Italië

Ook in het noorden van Italië, maar dan direct aan het Idromeer, vind je Lago Idro Glamping Boutique. Deze camping is vorig jaar voor het eerst geopend, en alle accommodaties en faciliteiten zijn dus nog gloednieuw! Een fijn zwembad met glijbanen, peuterzwembad en een goed restaurant maakt het helemaal af. Op het Idromeer kan gesurft, gezeild of gesupt worden. Hier kan jij je wel vermaken met je hond de komende zomer.

De hond kan al zijn energie kwijt tijdens de mooie wandeling rond het meer, of in de bergen rondom het meer. Ook het kiezelstrand aan het Idromeer is toegankelijk met hond, dat wordt dus heerlijk zwemmen in het heldere water van dit natuurmeer.

Hondvriendelijke accommodaties op Lago Idro Glamping Boutique
Vacanze col Cuore en Vacanceselect bieden beide de Cottage Next XL Superior Dog aan, een luxe hondvriendelijke stacaravan voor 5 personen.
Bij Vacanze col Cuore kan je ook nog kampeerplaatsen boeken op Lago Idro, hier zijn de honden uiteraard ook van harte welkom.

Met de hond in de stacaravan Next XL Superior Dog





Anderen lazen ook onze blogs over  2022hondgardameerIdromeerVenetoAdriatische kustToscaneItalië