Zullen we samen op vakantie gaan?

 14 Juli 2014   Femke

Met vrienden op vakantie. Het klinkt zo gezellig en knus. Het zijn vaak vakanties waar je nog jaren met plezier op terugkijkt. Wel geldt hier: bezint eer ge begint. Hele vriendschappen sneuvelen tijdens exotische en minder exotische tripjes en dit is te voorkomen door samen vooraf goede afspraken te maken. Maak deze afspraken vóór de vakantie, bijvoorbeeld tijdens een gezellig avondje en ook de voorpret is gegarandeerd!




Waar let je op bij de overweging wel of niet samen te gaan?
Natuurlijk is het belangrijk dat jullie een beetje op 1 lijn zitten. Als persoon. Als stel. Als gezin. Wat verwachten jullie van de vakantie? Waar wil je heen en wat wil je ongeveer uitgeven? Het is niet handig als de een wil relaxen en vooral veel boeken wil lezen, terwijl de ander staat te trappelen de omgeving te verkennen en zich op dag 1 opgeeft voor surfles en alle excursies. Het is ook aan te raden vooraf te bespreken of je elke dag uit eten gaat of dat jullie zelf een potje koken. Wordt het een reis waarin volop wordt geshopt en ’s nachts de kroeg onveilig wordt gemaakt, of denk je meer in termen van strand, zee en ligbed? Niets is goed of fout; genieten is immers persoonlijk!

Kids involved!
Heb jij en/of heeft het bevriende stel kinderen? Dan vergt de trip extra afstemming. Zo is het handig te weten of het kroost van je vrienden elke dag friet met kipnuggets mag, of dat er met enige regelmaat wat vitaminen naar binnen gewerkt moeten worden. Doen ze aan middagdutjes in eigen bedjes of is slapen in de buggy de normaalste zaak van de wereld? Ook de vraag of jullie elke dag samen willen optrekken of dat af en toe een dagje met het eigen gezin een acceptabele optie is, is interessant. Wordt er op elkaars kids gepast? Hoe staat het met cadeautjes voor de kinderen en de behoefte aan privacy van jezelf en je reisgenoten? Goede onderwerpen voor op de agenda van jullie voorpretavond.


Hopelijk zijn jullie er aan het eind van deze avond uit en zitten jullie op 1 lijn. Hordes vrienden gaan al jaren samen op vakantie en hebben een perfecte modus gevonden. Laat je dus niet afschrikken door doemscenario’s, maar investeer in een goede voorbespreking. Niets leuker dan gezellig met een wijntje erbij fantaseren en plannen maken. Op deze manier wordt delen vermenigvuldigen. Je vakantie op het spel zetten is 1 ding. Maar je vriendschap… Dat gaat jou dus niet gebeuren!






Anderen lazen ook onze blogs over  vakantievrienden