Wordt het Koos of Bollo de Beer?

 11 April 2015   Femke

De kracht van de mascotte
De avontuurlijke Aartje Twinkel, gezellige Koos Konijn en altijd vrolijke Pardoes & Pardijntje. Een beetje park of camping heeft tegenwoordig zijn eigen mascotte. En zeg nou zelf. De speurtocht wordt stukken leuker als Flurki de Beer meeloopt. En als de groenjarige Orry in de Kids Club is, wil je kind ineens wél geschminkt worden. Er gaat een pluchen knuffel van de beste vakantievriend ever mee naar huis en zo worden vakantieherinneringen tot ver na de vakantie nog tot leven gebracht!

Kinderanimatie
De mascotte maakt actief deel uit van het animatieprogramma en kinderen kunnen samen met hun favoriete eekhoorn, wasbeer of kikker aan de knutsel of op de foto. De vriendelijke vriend van je kinderen staat garant voor lachende gezichtjes en praat overigens zelden. Hij is daarentegen altijd in voor een handje of een knuffel. Ook een dansje in de kinderdisco laat hij niet aan zich voorbij gaan. Veel parken en campings gaan voor de beer als kindervriend. Zo heeft Eurocamp Buddy Bear, Arke gaat al jaren voor Barkie en Bollo van Landal is ook nog steeds springlevend. De mascotte trekt zo lekker veel publiek en het aantal deelnemers aan het animatieprogramma wordt door hem minstens verdubbeld. Ja, een verklede student verhoogt de vakantiepret. Als familiecamping, gezinscamping of vakantiepark kun je dus echt niet meer zonder.

Mascottes op de camping

Kids VakantieMascotte Award
Dat vakantiemascottes in hoge mate bijdragen aan de vakantievreugde, blijkt wel uit het feit dat er een heuse Kids VakantieMascotte Award bestaat. Deze award is uitgereikt op de landelijke vakantiebeurs eerder dit jaar. Bijna 2500 kinderen en ouders brachten hun stem uit en uit de zestien deelnemende mascottes is Koos Konijn van Roompot Vakanties de grote winnaar gebleken. De tweede plaats was voor Bollo de Beer van Landal Greenparks en Gympie van KNGU Zomerkampen veroverde de derde plaats.

Werken in het animatieteam
De hele zomer incognito in een berenpak. Een paar uurtjes per dag met kinderen spelen en daarna lekker de plaatselijke kroeg in. Gratis kost en inwoning in het hoogseizoen. Geen mondelinge vaardigheden, theaterskills of verbale improvisatie vereist. Er zijn slechtere vakantiebaantjes… Ik zou het wel weten als ik weer 16 was.



Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenkinderencampingvakantie