Groene glamping campings in de Randstad

 18 Juni 2024   Typisch Fem

Denk je aan glamping, dan denk je misschien niet direct aan de Randstad. Voortaan wél doen hoor, want met de prachtige Noordzeekust en steden als Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam om de hoek heeft de Randstad juist veel te bieden. In dit blog vertellen we meer over kleine, sfeervolle campings in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Want juist in de drukte is een oase van rust en ruimte een supergoed idee voor de zomervakantie!

Bijzondere glamping accommodaties in Noord-Holland

Noord-Holland heeft een gevarieerd landschap met uitgestrekte stranden, kilometers duinen, bossen en polders. Je vindt er leuke badplaatsen als Zandvoort, Bergen aan Zee en Egmond aan Zee, waar je volop kunt zonnen, watersporten en drankjes kunt doen in gezellige strandtenten. In de diverse Nationale Parken is het heerlijk wandelen en fietsen. Er is bovendien altijd wel een stad of dorp dicht bij de camping met een mooi museum, rijke historie, gezellige markt of mooie architectuur. Zullen we gaan?

1 Vrijstaande strandhuisjes in Julianadorp
Direct aan zee vakantievieren? Altijd al je eigen huisje op het strand willen hebben? Deze wens wordt werkelijkheid in Julianadorp aan Zee, in het noorden van Noord-Holland. In deze strandhuisjes vind je twee slaapkamers en kun je met vier tot zes personen verblijven. Het strand hier is schoner dan schoon, veilig voor kinderen en dankzij de hoge golven kun je prima golf- of kitesurfen. Klinkt dit als de ideale vakantie of niet?

Strandhuisjes Julianadorp aan zee


2 Diverse lodgetenten met sanitair, ‘t Gooi
In de bossen van ’t Gooi vind je dit kleine, groene Landal vakantiepark met luxe safaritenten in verschillende groottes. De accommodaties hebben allemaal hun eigen sanitair en overdekt terras, zodat je heerlijk in je eigen bubbel kunt blijven als je daar zin in hebt. Zoek je liever wat actie in de natuur op? Er worden hier volop yogalessen, bootcampsessies en hardloop- en wandeltochten door de bossen georganiseerd. Aan jou de keus wat het wordt, het is jouw vakantie ??

Landal Gooise Heide overview


3 Safaritenten van Vodatent, Bovenkarspel
Op camping De Gouwe Stek kun je goed vakantievieren met kinderen in een kleinschalige, groene omgeving. Op de kleine camping vind je 50 plaatsen, waaronder safaritenten voor vier en zes personen. Kinderen vermaken zich met een speurtocht, op een van de speelvelden, op de skelter of trampoline of in het piratenschip. Ook leuk: loop het blote voetenpad met z’n allen. Of loop naar het Streekbos, waar je lekker in het meertje kunt zwemmen.

fotobord Gouwe Stek


Bijzondere glamping accommodaties in Zuid-Holland

Zuid-Holland is een uitstekende provincie voor een glamping vakantie omdat je dicht bij zee en strand zit. Scheveningen, Noordwijk en Katwijk; de ene badplaats is nog leuker dan de andere. Deze stranden zijn perfect voor ontspanning, watersporten en mooie wandelingen. Verder vind je in Zuid-Holland diverse natuurgebieden zoals de Biesbosch en de duinen. Ook aan cultuur en historie geen gebrek. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Den Haag, Leiden, Delft of Rotterdam of een pretpark als Duinrell of Drievliet. Om daarna snel terug te keren naar jouw rustige glamping camping.

4 Van mega vogelhuis tot kampeerraket, Vlaardingen
Op minicamping De Vreemde Vogel vind je – zoals de naam al doet vermoeden – heel veel originele accommodaties! Wat denk je bijvoorbeeld van grote ‘vogelhuisjes’ voor mensen? En een caravan verbouwd tot boomhut, een woonwagen, raket of een vliegtuig? Alle accommodaties hebben verwarming en privé sanitair en zelfs opgemaakte bedden en het ontbijt zijn inclusief. Verder kenmerkt deze groene camping zich door een gezellige vuurplaats met minibar, tuincafé met terras aan het water en veel speelruimte voor de kinderen.

De struisvogel accommodaties op de vreemde vogel


5 Belltenten, tipi’s en domes, Zuid-Beijerland/
Op TinyParcs Cast Away op het eiland Tiengemeten kun je glampen als nooit tevoren. Je vindt er 20 accommodaties aan het water, dus neem je zwembroek en supboard mee! Of je nu in een tipi, eilandkamer, dometent of belltent slaapt: avontuur gegarandeerd. Je zit midden op het eiland in het Haringvliet, waar je met een pontje naartoe gaat. De enige medevakantievierders hier zijn de huurders van de andere glamping accommodaties en een stel Schotse hooglanders. Echt iets voor rustzoekers dus.

Het hoofdplein op cast away


6 Strandvilla’s, Hoek van Holland
Roompot heeft 40 beachvilla’s te huur, direct bij het strand in Hoek van Holland. Je verblijft hier met zes personen als je wilt en ook een ontbijtje op het strand behoort elke ochtend tot de mogelijkheden. Of word jij liever wakker met een duik in zee? Of het nu voor de zomervakantie of herfstvakantie is: met een vakantiehuisje op het strand maak je het hele gezin blij!

zicht vanaf de duinen op de beach villas aan het strand


Bijzondere glamping accommodaties in Utrecht

In de provincie Utrecht gaan gevarieerde natuur, historische en culturele bezienswaardigheden en ontspannen aan het water hand in hand. Er zijn veel fiets- en wandelroutes, bijvoorbeeld langs de Loosdrechtse en Vinkeveense plassen. Qua natuurgebieden denk je als eerst aan de Utrechtse Heuvelrug en de Vechtstreek. En zeg je stedenbezoek, dan mogen naast Utrecht stad de gezellige dorpen Oudewater, Wijk bij Duurstede en Amersfoort niet ontbreken. Natuur? Check. Charme en geschiedenis? Check. Nu alleen nog een leuke groene camping boeken en je bent er klaar voor.

7 Safaritenten in het weiland, Leersum
De naam van deze minicamping zegt genoeg: Mooirust. Met slechts drie plaatsen is privacy hier een vast gegeven. In de safaritenten zijn twee slaapkamers en een badkamer en je hebt een overdekte veranda. Vanuit hier is het heerlijk fietsen of wandelen en je kunt ook leuke kanotochten doen in de omgeving. Ook een dagje uit naar bijvoorbeeld Ouwehands Dierenpark of Utrecht is goed te doen.

Zicht op de safaritenten op mooirust


8 Safaritenten in het bos, Doorn
RCN Vakantiepark Het Grote Bos ligt op de Utrechtse Heuvelrug. Het park is weliswaar wat groter, maar het ligt midden in de natuur en voelt knus aan. Er zijn veel wandel- en fietsroutes in de omgeving, er is een buitenbad met glijbaan, een survivalparcours en een waterspeeltuin. Ook wat betreft glamping accommodaties heb je veel keuze. Slaap jij komende zomervakantie met je gezin in een safari-lodgetent, stacaravan, chalet, tentvilla of bungalow?

Zicht vanaf boven op het zwembad van het Grote Bos


9 Safaritenten op een landgoed, Leersum
Molecaten Park Landgoed Ginkelduin is nog zo’n levendige, groene camping met veel glamping mogelijkheden. Ze verhuren bungalowtenten, cabins, lodgetenten, chalets en staanplaatsen met of zonder eigen sanitair. Je kiest dus zelf je niveau van luxe. Op dagen dat de kinderen niet in het zwembad of binnenspeeltuin of sportvelden bezig zijn, huur je lekker een kano of trek je eropuit in de mooie omgeving. Fijne vakantie alvast!

Het speelkasteel op Ginkelduin






Anderen lazen ook onze blogs over  2024Zuid-HollandNoord-HollandUtrechtNederland