Glamping in Le Marche

 14 April 2022   Typisch Fem

De 5 beste glampingcampings in Le Marche

Le Marche ligt aan de Adriatische kust, ongeveer in het midden van de laars. Naast glooiende heuvels en authentieke dorpjes vind je in de Marken vooral veel glampingcampings. Lodgetenten, mobil homes, chalets en safaritenten; you name it. Vrij vertaald is Le Marche Italiaans voor de hemel. Dat zullen taalkundigen misschien niet met ons eens zijn, maar elke glampingfanaat wél ;-)

Middelgrote familiecamping Podere Sei Poorte
Het uitzicht vanaf het zwembad. Het heerlijke Italiaanse eten in het restaurant. Het strand op 20 km afstand of toch de ruime glampingplaatsen van wel 150 vierkante meter. Er zijn genoeg redenen om komende zomer voor deze familiecamping van Nederlandse eigenaren te kiezen! Het is er niet te druk en niet te rustig, precies goed voor de gemiddelde familie met kinderen. En de natuur? We hebben het hier over het noorden van Le Marche, met haar groene heuvels… Need we say more?

Uitzicht vanaf het zwembad op Podere Sei Poorte


Agriturismo Camping Le Marche & Villa Ti Amo
Deze minicamping van Bart en Gerda is klein, groen en heeft een grote tuin met zwembad en privésauna. Je zit hier helemaal goed als je een weekje - of twee weken, of drie…. - rust, ruimte en natuur zoekt. Kinderen vermaken zich op het voetbalveldje, de speelwei of met tafeltennis of tafelvoetbal. Ook worden er activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Wat glamping betreft kies je hier je eigen level van luxe. Wordt het een ingerichte glampingtent? Een luxe Casa Mobi, oftewel vakantiehuisje, of toch een appartement?

Agriturismo Le Marche en Villa Ti Amo met een heerlijk zwembad


Kleine camping Mar y Sierra
Deze minicamping scoort niet voor niets een 8,8 op de schaal van vakantie. Het is een kleine, groene camping met uitzicht op heuvels en de zee. Op de camping vind je een goed restaurant, een zwembad om lekker in af te koelen en het zandstrand van de Adriatische zee ligt op acht kilometer afstand. Ook niet verkeerd: UNESCO-stad Urbino ligt dichtbij, net als de steden Pesaro en Fano. Aan opties voor uitstapjes geen gebrek dus. De Nederlandse beheerder geeft je graag tips.

Camping Mar Y Sierra een kleine camping met uitzicht op de heuvels van Le Marche


Agriturismo / Countryhouse Il Girasole
Met slechts 12 plaatsen wordt het op dit landgoed nooit te druk. Je safaritent bevindt zich op een rustig deel van de gerestaureerde agriturismo. Al glampend heb je een prachtig uitzicht over de heuvels en de zee. Een lekker zwembad? Is er. Een restaurant met streekgerechten? Is er ook. Hup, die kinderen het zwembad in en relaxen jij!

Countryhouse Il Girasole een glamping met uitzicht over de heuvels


Minicamping Pronto Campi
Eén keer per week kun je mee eten tijdens de pizza- of pasta-avond. Alleen dat al is genoeg om enorm zin te krijgen in je glampingvakantie in Italië toch? Vanuit het grote zwembad kijk je zo de heuvels over en na het ontbijt vanaf de veranda van je GreenLodge safaritent rennen de kinderen rechtstreeks naar de trampoline. Of het speelbos, de schommel, voetbaltafel, pingpongtafel of de bar in het zwembad natuurlijk. Glamping in Le Marche? Si per favore.


Minicamping Pronto Campi in de Marche met een fantastisch uitzicht vanaf het zwembad





Anderen lazen ook onze blogs over  Marcheglamping