De mooiste Franse campings met aquapark

 7 April 2022   Virginie

Een vakantie in Frankrijk met het hele gezin wordt nog leuker wanneer er volop waterpret is. Ben jij op zoek naar een Franse camping met een groot zwemparadijs? Maak je geen zorgen want Frankrijk heeft veel vakantieplekken met écht grote watercomplexen. Op deze, vaak luxe campings, vind je lagunebaden, een rivier, uitdagende glijbanen en voor de jongste kinderen vaak een mooi spraypark. Overigens vind je bij campings aan de Franse westkust vaak ook een binnenbad. Het beste recept voor een topvakantie met kinderen dus. En terwijl de kinderen spelen en spetteren kunnen ouders tijdens hun vakantie vaak ook even wegglijden op de lazy river of ontspannen in een bubbelbad.

Hier wat topcampings in Frankrijk met een groot waterpark

Atlantic Club Montalivet
Behalve dat deze vijfsterrencamping op loopafstand van zee ligt, heeft deze Franse camping aan de westkust van Frankrijk een prachtig waterpark met een spraypark en uitdagende glijbanen. Je kunt hier, afhankelijk van het weer, zowel overdekt als buiten zwemmen. En voor een massage, sauna of stoombad kunnen ouders de wellness bezoeken.

Groot waterpark op Atlantic Club Montalivet


Village Resort & Spa Le Vieux Port
Vervelen aan de westkust van Frankrijk kan op Village Resort & Spa Le Vieux Port absoluut niet. In het megagrote zwemparadijs kun je met je kinderen kiezen uit wel zeven zwembaden. En het wordt dit jaar alleen maar leuker met 5 nieuwe waterattracties. Behalve uitdagende glijbanen komt er ook een leuke waterspeeltuin bij. (zie blog)

Village Resort & Spa Le Vieux Port met groot aquapark


Domaine du Colombier
Een zwembadcomplex met wel 6 waterglijbanen dat wordt volop waterpret tijdens je vakantie in Fréjus. Domaine du Colombier heeft een tropisch waterparadijs waar je de kinderen niet meer uitkrijgt. Een lagune zwembad, zes glijbanen, stroomversnellingen en sproeiers. En niet onbelangrijk terwijl de kinderen zich vermaken in het aquapark laten ouders zich verwennen in de Balneo.

Domaine du Colombier


Camping La Pierre Verte
De Provence op haar mooist en dan verblijven op viersterrencamping La Pierre Verte, dat wordt een groot feest. Het zwembadcomplex met waterglijbaan en een apart kinderbadje is wel 2400 m² groot. Verder wordt het 'Tropisch' genieten bij het lagunebad met zandstrand. En vier je vakantie in het laagseizoen dan is één zwembad verwarmd, wel zo lekker bij minder hoge temperaturen.

Camping La Pierre Verte


La Baume/La Palmeraie
Tropisch genieten dat kun je volop tussen de palmbomen bij een van de twee aquaparken op deze vijfsterrencamping in Zuid-Frankrijk. Met de kinderen van de glijbanen racen, wie is het eerst beneden? En de jongste kinderen kunnen genieten van alle speeltjes in het gezellige kinderbad op La Baume/La Palmeraie. Ook hier kun je bij minder weer een duik nemen in het binnenbad.

vakantie in Zuid-Frankrijk op camping La Baume-La Palmeraie


La Sirène
La Sirène is een vijfsterrencamping in de Languedoc-Roussillon met een subtropisch waterparadijs met uitdagende waterglijbanen en voor de jongste kinderen is er een leuke waterspeeltuin. Voor de ouders is er een heus Wellnesscentrum. Een vakantieplek waar je volop gaat genieten van zon, zee, strand en een prachtig zwembadcomplex.

Camping La Sirène met een subtropisch waterparadijs


Les Vagues
Prachtige zandstranden, een warme zeewind en nog geen 600 meter verder ligt camping Les Vagues. Dit is een vakantie aan de Middellandse Zee gecombineerd met een paar zwembaden voor klein en groot, een golfzwembad en leuke waterglijbanen, nog meer te wensen? Nee niet echt, deze grote camping heeft echt alles in huis voor een fijne vakantie in Zuid-Frankrijk.

Les Vagues een camping met prachtige zandstranden maar ook een leuk zwembadcomplex


Les Ranchisses
Een vakantie in deze natuurlijke omgeving past erg goed bij gezinnen. Op camping Domaine Les Ranchisses is het zwembad het zonnige centrum met gezellige glijbaantjes en relaxbaden. En bovendien vind je hier vanaf juni 2022, volgens de camping, een nieuw overdekt waterparadijs om te bubbelen, maar ook op te spelen en te spetteren. Verder is de ligging aan de rivier ook leuk, dus vergeet je schepnetje niet. En ouders opgelet, wat dacht je van een momentje voor jezelf? De Spa op dit domein heeft alles in huis voor optimaal relaxen, een hamam, sauna, bubbelbaden, en massages. Verder kun je op het domein gastronomisch genieten, dus boeken maar.

Een mooi zwembadcomplex en in 2022 een nieuw overdekt zwembadparadijs op Les Ranchisses in de Ardèche


Domaine de la Rive
Voor een vakantie vol waterpret zit je aan het meer van Biscarosse op je plek. Camping Domaine de la Rive heeft een groot recreatiemeer, maar ook een gigantisch waterpark van meer dan 6500m². Voor de jongste bezoekers van deze vijfsterrencamping in Les Landes is er een waterspeeltuin die ook nog eens overdekt is waardoor je ook bij minder goed weer volop kunt spetteren en spelen. Binnen kunnen de oudere kinderen zich volop vermaken in het golfslagbad en in de wildwaterrivier. Voor durfals zijn er buiten 4 waterglijbanen waaronder de Water Rush. Ook voor ouders is hier een Wellnessplek ingericht om even te ontspannen na een uurtje zwemmen in de 30-meter zwembaan.

Camping Domaine de la Rive met een groot recreatiemeer maar ook een groot waterpark


Les Alicourts Resort
Op nog geen 750 kilometer van huis ligt vijfsterrencamping Les Alicourts Resort. Behalve het zwemmeer met zandstrand, waar je overigens ook kunt kabelskiën, waterfietsen, suppen en kanovaren is er ook een fijn verwarmd zwembadcomplex. Het aquapark is één groot waterspeelfeest. De waterglijbanen, het piratenschip, het lagunezwembad en het peuterbad kunnen ook gedeeltelijk overdekt worden, wel zo makkelijk als de zon er even niet is. Verder kunnen ouders even bijkomen van een jaar hard werken in het wellnesscentrum.


Een verwarmd zwembadcomplex op Les Alicourts Resort, dat is nog eens vijfsterren genieten







Anderen lazen ook onze blogs over  zwembadzwemparadijsFrankrijkLanguedoc-RoussillonCôte d’AzurAquitaineArdecheProvence