Gezinscamping aan zee
Zwembad met kleuterbad, glijbaan
Restaurant op de camping
Smal maar breed strand
Marche ontdekken vanaf de camping
Olympisch zwembad, hoogseizoen animatie
Diverse sportvelden
Bedevaartsoord Loreto bezoeken

Boeken op camping La Risacca? Kies hier verblijf en organisatie:

 CHALET/HUISJE/APPT


Over camping La Risacca, Marche

Een strandvakantie aan de Adriatische kust in de regio Marche? La Risacca is een viersterrencamping direct aan de kust en heeft een privéstrand. Camping La Risacca is vrij een grote camping met een fijne Italiaanse sfeer. Liefhebbers van Italië zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Of je nu van de zee, een actieve of een culturele vakantie houdt, hier heb je alles bij de hand. En niet onbelangrijk, de kinderen hebben er pret voor tien, want daar zorgt het animatieteam en het grote zwemparadijs wel voor.

Een prachtige kust vind je in de regio Marche
Net onder het stadje Loreto ligt viersterrencamping La Risacca. De ligging direct aan het strand en de Adriatische Zeeis natuurlijk ideaal. In Marche heb je ook de mogelijkheid om de natuur in te trekken. In het westen van de regio kun je zelfs bergwandelen. Daar liggen de Apennijnen. De Monte Vettore, de hoogste berg in Marche, is bijna 2500 meter hoog. Het binnenland is heuvelachtig. De heuvels zijn bedekt met wijnranken en olijfgaarden.

Je loopt vanaf je accommodatie zo naar de zee
Loop je tussen de bomen richting Adriatische Zee, dan verschijnt plots het strand. Het mag dan geen breed strand zijn, fijn is het er zeker. En best handig: je rent zo de zee in voor een koele duik. Vaak organiseert het animatieteam op het strand spelletjes voor de kinderen. Maar je kunt er ook watersportcursussen volgen. Glij je liever van de reuzeglijbaan? Dan is het zwemparadijs iets voor jou. Met het diepe zwembad, grote peuterbad en waterspeeltoestellen heeft het hele gezin waterpret.

Tennis, voetbal, trampolinespringen ...
Naast de camping ligt een groot sportterrein. Hier speel je een potje tennis, voetbal, volleybal, basketbal ... noem maar op. De sportvelden zijn dé plek voor activiteiten voor je kinderen. Ze kunnen trampolinespringen of meedoen met de sportwedstrijden van het animatieteam. En nadat je heerlijk opgefrist bent kun je een gezellige avond op de camping verwachten. Er staat regelmatig een dansvoorstelling of theatershow op de agenda. Maar eerst even lekker Italiaans eten, wat dacht je van een pizza of een pasta vongole?

Een fijn vakantiehuis en de zee aan je voeten
Overnachten in een vrolijk gekleurd huisje? Of zoek je liever een beschut kampeerplekje tussen struiken en bloemen? Misschien dicht bij de uitgang of vlak bij het strand? Op een rustige plek met privacy of tussen de andere campinggasten? Op camping La Risacca is er plaats voor iedere vakantievierder. Het campingterrein is goed onderhouden. Je komt dus altijd op een nette plek te staan. En ondanks dat de camping best groot is is de sfeer erg relaxed.

Bijzondere geschiedenis van het Heilige Huis
Op twintig minuutjes rijden van camping La Risacca ligt bedevaartsoord Loreto. Op de heuveltop van de stad ligt de Basiliek van het Heilige Huis. Deze basiliek heeft een bijzondere geschiedenis. In de dertiende eeuw wilden moslims het huis waarin Maria had gewoond, vernielen. Daarom brachten kruisvaarders het in veiligheid. Ze namen het mee op een schip mee uit Nazareth. Volgens de legende brachten engelen het toen verder naar een heuvel. Daar werd later Loreto gesticht. Om het huis bouwde men een basiliek: de Basiliek van het Heilige Huis. Sindsdien is Loreto een bedevaartsoord.

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping La Risacca!


Boeken op La Risacca

VacanceSelect verhuurt op camping La Risacca stacaravans, mobilehomes, chalets,bungalows of appartementen.
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs