7 redenen om te gaan kamperen deze zomer

 5 Februari 2016   Femke

Wat zullen we komende zomervakantie eens gaan doen? Het is de vraag der vragen in de eerste maanden van het jaar. Programma’s als Campinglife zijn weer op de buis en de boekingen stromen binnen bij campings, vakantieparken en vakantiehuizen. Tijd om de knoop door te hakken mensen!

Toch schuiven veel mensen de beslissing voor zich uit. Wordt het een appartement aan de Spaanse costa of een agriturismo in Toscane? Een luxe resort in Turkije of toch een stacaravan of huurtent in Zuid-Frankrijk? We twijfelen er wat op los met z’n allen. En ondertussen raken de campings voller en voller… Om je over de streep te helpen, en je ervan te overtuigen dat kamperen al lang niet meer het ’tis-hier-fantasties-imago’ heeft van vroeger, geven we je 7 redenen om te gaan kamperen deze zomer. Of je nu gaat voor luxe glamping met comfort en luxe of voor back to basic kamperen met gaststel en luchtbedden, deze voordelen pik je in elk geval mee!
7 redenen


1 Gezonde buitenlucht
Buiten zijn is gezond. Daar kunnen we kort over zijn. Je hoeft niet per se op safari te gaan of je wandelschoenen aan te trekken om van de natuur te genieten. Simpelweg buiten eten, een wandelingetje naar de campingsuper en een wijntje drinken voor je caravan is al heerlijk. En veel beter voor je dan die airco of bedompte lucht in een hotel.

2 Vrijheid blijheid
Op de camping bepaal jij wat je doet en wanneer. Weg met de stress! Je hebt geen last van onbemande hotelrecepties, storende kamermeisjes die de boel komen poetsen of restaurants waarin je alleen kunt ontbijten tussen 7 en 9 uur ’s morgens. Je doet alles lekker op momenten dat het jou uitkomt. Niks moet, alles mag. Zoals het hoort op vakantie!

3 Speelmaatjes voor je kinderen
Dit is voor mij persoonlijk misschien wel de hoofdreden om voor een camping te kiezen in plaats van een appartement of vakantiehuis. “Als je de tent of caravan uit loopt, is er altijd wel iemand om mee te spelen”, aldus mijn zoon. Vaak is er een speeltuin, een animatieprogramma of een zwembad, waar het lekker spelen is. Maar ook een simpel potje voetbal of yahtzee met de buurkinderen doet het altijd goed bij mijn jongens. Da’s toch nét iets anders als de hele tijd met je ouders opgescheept zitten in de hotelkamer…

4 Contact met anderen
Aansluitend op punt 3 kom ik op de maatjes voor mezelf. Ik vind het hartstikke gezellig om ’s avonds even bij de buren op de thee (of wijn) te gaan. Of om overdag een keer een praatje te maken, elkaars kinderen mee te nemen naar het strand of met z’n allen te gaan barbecuen. Op een camping leg je zo lekker makkelijk contact. I love it.

5 Vriendelijk voor je portemonnee
Kamperen is over het algemeen goedkoper dan verblijven in een hotel of resort. Uitzonderingen daargelaten - er zijn natuurlijk spotgoedkope hotelletjes en dure luxe glamping vakanties - is vakantie op een camping het meest aantrekkelijk voor mensen die níet de postcodekanjer gewonnen hebben. Zeker als je op vakantie gaat met je eigen caravan of tent, is kamperen ontzettend betaalbaar. Zo blijft er geld over voor excursies, stopsessies en etentjes in leuke stadjes…

6 Huisdier toegestaan
Bruno of Kitty mag gewoon mee op vakantie. Niet op elke camping zijn huisdieren toegestaan, maar op veel campings wel. Het is nergens zo fijn wandelen als langs het strand. Het zou toch zonde zijn als de hond hier niet van kon meegenieten? Bovendien scheelt het enorm in de kosten voor een pension of oppas.

7 Zijn wie je bent
Hoe lekker is het als je een paar weken puur natuur door het leven mag? Als je niet dagelijks in de weer hoeft met stijltang, hakken en make-up om jezelf toonbaar te maken? Het is natuurlijk niet verboden en in de toiletgebouwen hangen gewoon spiegels, maar al die opsmuk hoeft hier niet. Lang leve naturel.
Anderen lazen ook onze blogs over  kinderenalgemeenbelevinggezondkamperentipsvakantie boekenvoorpret