BBQ-time - Leuke recepten voor de Barbeque!
16 Juli 2014 Femke
Het zonnetje schijnt. Er is geen wolkje aan de lucht en je hebt geen zin om binnen te gaan staan koken. En waarom zou je ook? Het is weer barbecuetijd! Of het nu op de camping of gewoon in je eigen achtertuin is; vakantiegevoel gegarandeerd met deze lekkere recepten.
Met deze heerlijke barbecuerecepten wordt het een lange, zwoele zomeravond. Op sites als leukerecepten.nl en bbq-recepten.nl vind je er nog veel meer. Of je nu kiest voor vlees, vis of juist vegetarisch: de bbq is voor iedereen een zomerfeest!
Lees hieronder de recepten voor:
• Spiesjes met asperges en spek
• Geroosterde zoete aardappel
• Griekse salade
Spiesjes met asperges en spek
Ingrediënten (ca. 7 stuks)
500 gr. witte asperges
125 gr. ontbijtspek in lange plakken
1 courgette
Olijfolie
1 theel. tijm
Bereiding
Schil de asperges en snijd de harde uiteindes er af. Snijd de asperges in ca 4 stukken. Kook de stukken asperges 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en wat afkoelen. Snijd ondertussen de courgette in plakken en halveer deze. Meng de tijm met een scheut olijfolie.
Geroosterde zoete aardappel
Ingrediënten (4 pers.)
3 middelgrote zoete aardappels
1 theel. paprikapoeder
1 theel. tijm
3 eetl. olijfolie
Snufje zeezout
bereiding
Was de aardappels en snijd ze doormidden. Snijd daarna in plakken van va 0,5 cm dik. Meng de paprikapoeder, tijm, zeezout en olijfolie door elkaar en schep de partjes aardappel door dit mengsel zodat ze allemaal bedekt zijn met de marinade. Grill de stukken aardappel in ca 10 – 15 min gaar en aan beide kanten bruin.
Griekse salade
Ingrediënten (4-6 pers.)
½ komkommer
120 gr. zwarte olijven (1/2 potje)
1 rode ui
2 tomaten
200 gr. fetablokjes
100 gr. sla
Handje verse muntblaadjes
Dressing
1 eetl. citroensp
1 theel. oregano
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
peper en zout
Bereiding
Schil de komkommer eventueel en snijd in stukjes. Snijd ook de rode ui in dunne ringetjes en de tomaat in partjes. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Anderen lazen ook onze blogs over beleving, recepten, eten, gezond
Met deze heerlijke barbecuerecepten wordt het een lange, zwoele zomeravond. Op sites als leukerecepten.nl en bbq-recepten.nl vind je er nog veel meer. Of je nu kiest voor vlees, vis of juist vegetarisch: de bbq is voor iedereen een zomerfeest!
Lees hieronder de recepten voor:
• Spiesjes met asperges en spek
• Geroosterde zoete aardappel
• Griekse salade
Spiesjes met asperges en spek
Ingrediënten (ca. 7 stuks)
500 gr. witte asperges
125 gr. ontbijtspek in lange plakken
1 courgette
Olijfolie
1 theel. tijm
Bereiding
Schil de asperges en snijd de harde uiteindes er af. Snijd de asperges in ca 4 stukken. Kook de stukken asperges 3 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en wat afkoelen. Snijd ondertussen de courgette in plakken en halveer deze. Meng de tijm met een scheut olijfolie.
Geroosterde zoete aardappel
Ingrediënten (4 pers.)
3 middelgrote zoete aardappels
1 theel. paprikapoeder
1 theel. tijm
3 eetl. olijfolie
Snufje zeezout
bereiding
Was de aardappels en snijd ze doormidden. Snijd daarna in plakken van va 0,5 cm dik. Meng de paprikapoeder, tijm, zeezout en olijfolie door elkaar en schep de partjes aardappel door dit mengsel zodat ze allemaal bedekt zijn met de marinade. Grill de stukken aardappel in ca 10 – 15 min gaar en aan beide kanten bruin.
Griekse salade
Ingrediënten (4-6 pers.)
½ komkommer
120 gr. zwarte olijven (1/2 potje)
1 rode ui
2 tomaten
200 gr. fetablokjes
100 gr. sla
Handje verse muntblaadjes
Dressing
1 eetl. citroensp
1 theel. oregano
2 eetl. olijfolie
1 teentje knoflook
peper en zout
Bereiding
Schil de komkommer eventueel en snijd in stukjes. Snijd ook de rode ui in dunne ringetjes en de tomaat in partjes. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Anderen lazen ook onze blogs over beleving, recepten, eten, gezond