Dagboek van een vakantie aan de Ourthe

 23 Mei 2017   Typisch Fem

25 juli 1991, La Roche

“Met samengeknepen billen zit ik in de natte kano. Achter me zit mijn moeder, die ik blindelings vertrouw. Toch zit ik op mijn nagels te bijten … Een uur geleden zaten mijn broertje en ik nog rustig pootje te baden en waren we steentjes aan het gooien in het ondiepe water. En nu zitten we midden op de rivier in een kajak met pap en mam. Dat ik dit durf! Ik kan niet wachten het op school te vertellen als we terug zijn.


Vakantie aan de Ourthe


Het is donderdag vandaag. Al zou het ook woensdag kunnen zijn. Zoals altijd staat tante aan de oever foto’s te maken. Foto’s van ons in de kano, van ons aan het zwemmen, van die geplukte feloranje bloem waar ik gisteren mee kwam aanzetten en van de zon die wegzakt in het water. Stuk voor stuk belanden ze waarschijnlijk weer in het familiealbum dat van deze zomervakantie gemaakt gaat worden. Maar ach, wat kan het mij ook schelen. Dan ziet iedereen mijn open mond en grote ogen maar. Kanovaren doe ik ook niet elke dag, dat snappen zelfs die stoere lui uit de klas wel.

Volgens mij komen er zo nog een paar bochten, dat zag ik eerder op het kaartje. Aaaahhhhhh, daar komt weer een stroomversnelling aan. Ik kan niet eens zien hoe ver we naar beneden vallen! Naast ons zie ik papa en Barry peddelen als een gek. We weten toch wel wat we doen hè. Waarom hadden we ook alweer een route van 8 km genomen? We hadden ook naar Jos en Erwin kunnen gaan kijken, die iets verderop bezig zijn met raften. Zou ik dat volgende keer ook mogen? Anyway, ik weet niet meer waarom ik zo enthousiast stond te springen bij de balie net. Pas als we doorweekt en helemaal hyper uitstappen bij het eindpunt, weet ik het wél. Dit is namelijk niet alleen spannend, het is vooral ook heel gaaf! Volgend jaar wil ik alléén in een kano, als het mag. En dan neem ik droge kleren mee. Zou je ook op kanoën kunnen in Nederland eigenlijk?

Na het uitwisselen van kano- en raftavonturen, vis vangen voor het avondeten en een potje Yahtzee, plof ik uitgeteld neer op mijn luchtbed. Mama heeft net een wijntje ingeschonken en zit een boekje te lezen. De oranje bloem staat naast haar op het tafeltje. Papa is een rondje gaan mountainbiken. Wat zullen we morgen eens gaan doen? Mam had het over een markt in Durbuy, en ik wil zeker ook zwemmen. Wat ik hier zo gaaf vind, is dat het nergens écht druk is. Vorig jaar op dat park moesten we een kwartier wachten voor de glijbaan, hier zijn wij zowat de enige zwemmers! Ik heb trouwens ook geen prikogen nu ik erover nadenk. Pffff, ik hou mijn ogen niet meer open. Als we morgenvroeg aan de harde broodjes en croissantjes zitten, zal ik zeggen dat ik deze vakantie de gaafste tot nu toe vind. Vinden pap en mam vast leuk om te horen :-)”


Camping Floreal La Roche aan de OurtheOok kamperen aan de Ourthe?
Lijkt een zomervakantie aan de Ourthe, net als Femke, je wel wat? Zat je op je stoel te wiebelen bij het lezen van haar dagboek van jaren geleden? Femke en haar familie verbleven destijds in een bungalowtent op camping Floreal in La Roche. Maar de Ardennen en specifiek het gebied aan de Ourthe bieden meer, ook als je houdt van glamping! Bekijk de campings in dit rivierengebied en beleef de actieve gezinsvakantie van je leven.
Anderen lazen ook onze blogs over  actiebelevingcampingFrankrijkBelgiëglampinghuurtentenvakantieverslagaan rivier