De overeenkomst tussen campings en pepernoten

 12 Oktober 2015   Femke

Hoe zorg ik ervoor dat ik komende zomer zit waar ik wil zitten? Wanneer kan ik het beste boeken en is mijn favoriete camping dan nog wel vrij? Vragen als deze krijgen wij bij Huurtent regelmatig. Omdat er nog steeds veel misverstanden zijn over last minute deals en vroegboekkortingen, en wij uit ervaring weten hoe vervelend het is als de camping van je keuze volgeboekt is, zetten we wat overwegingen voor je op een rij. Zodat ook jij in 2016 op je favoriete camping zit!

vroegboeken


Pepernoten in augustus
Het lijkt wel alsof alles opschuift. Het snoepgoed ligt al in de schappen en de speelgoedcatalogi vallen al op de mat voordat de stoomboot zelfs maar in zicht is. Tegen de tijd dat het herfstvakantie is, is er geen paddestoel meer te bekennen in het bos en nog even en de paaseieren en kerstkransjes zijn het hele jaar door te koop. Ook de vakantieaanbieders en campings doen mee aan deze trend. Het promoten van de zomervakantie 2016 begint al voordat zomer 2015 is afgelopen. Steeds vroeger krijgen we reclamefolders van reisbureaus en promotiemailings van vakantieparken in de al dan niet digitale brievenbus. Waarom is dat toch?

Voordelen van vroegboeken
Wachten op last minutes en dus laat boeken, is lastig voor de aanbieders. Zij kunnen de planning van hun personeel, accommodaties, animatie etc. pas laat in orde maken en dat zorgt voor onzekerheid en stress. Ze zouden dus nogal gek zijn als ze laatboekers zouden belonen en vroegboeiers zouden straffen! Eigenaren van campings en vakantieparken vinden het simpelweg fijn op tijd te weten waar ze aan toe zijn. En dus proberen ze ons vroeg te laten boeken. Klinkt logisch. Is ook best logisch.

De keerzijde van last minute deals
Natuurlijk verpakken ze het t.z.t. wel leuk, zodat jij daadwerkelijk gelooft dat je voor een prikkie in je gedroomde stacaravan zit, maar de waarheid bij last minutes ligt meestal toch ietsje genuanceerder. Natuurlijk zijn er last minute goede deals te scoren, zeker als je niet aan de schoolvakantie vastzit, maar besef je wel dat je dan beperkte keuze hebt. Alleen wat nog over is, wordt in de aanbieding gegooid. Als je er vroeg bij bent, heb je het nog voor het kiezen.

Je zomervakantie nu al uitzoeken. Moet dat echt?
Wat doen de campings zoal om ons op tijd te laten nadenken over onze zomervakantie voor volgend jaar? Juist. Ze verleiden ons met mooie folders, foto’s en goede argumenten. Én aantrekkelijke vroegboekkortingen. Terwijl we in gedachten bij de herfstvakantie, Sinterklaas en Kerst zijn, en eerder een skipak kopen dan een bikini, worden we gestimuleerd onze bestemming voor komende zomer uit te zoeken. Waar we helemaal niet altijd zin in hebben! Komt wel, denken we dan. Eerst die drukke feestmaand maar eens achter de rug hebben en dan zien we wel weer verder… Juist dit is waar veel gezinnen de mist in gaan. Al is het nog zo begrijpelijk dat je er nog niet mee bezig bent, vroeg boeken loont echt! Organisaties als Eurocamp, Canvas Holidays (zelfs 50% korting op je tweede vakantie bij Canvas Holidays**) en Suncamp bieden nu al hoge kortingen voor zomer 2016. Op de site van Huurtent vind je al diverse aanbiedingen per camping en aanbieder.

Populaire camping? Opschieten geblazen!
Op huurtent.nl geven we al jaren een lijstje van de meest populaire campings weer. Dit lijstje wordt, geloof ons, erg goed bekeken. Veel mensen gaan voor gemak. Willen niet te lang en te diep nadenken. En waarom zou je ook, als anderen dat al voor je hebben gedaan? Als je je bedenkt dat velen met jou graag op Bella Italia zitten, en dan ook nog het liefst in die vijfpersoons stacaravan dichtbij het zwembad, dan is het niet zo moeilijk te geloven dat juist deze campings sneller volgeboekt zijn dan je denkt. Vooral de grote campings zijn snel vol. Heb je speciale wensen? Wil je een bepaalde tent, caravan of kampeerplek? Wacht dan niet te lang! Ook wij hebben het meegemaakt dat we moesten uitwijken naar een andere camping omdat onze droomplek al bezet was. Dat overkomt ons dus geen tweede keer…


Bovenstaande argumenten voor het boeken van je favoriete camping gelden trouwens ook voor het kopen van pepernoten. Ik weet nu al dat ik die met witte chocolade per se wil, dus waarom zou ik wachten tot de drukke koopavonden? Ik denk zelfs dat ik in januari 2016 alvast een voorraadje voor december 2016 aanleg. De houdbaarheidsdatum staat het toe, dus ik zou toch gek zijn als ik die uitverkoop negeer?

Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiecampingglampingnieuwsvroegboekkortingvoorpretvakantietipskamperen