Eerste dag op camping Vauban in Volgelsheim

 30 Augustus 2015   Huurtent

Na een relaxte reis met de tourcaravan (max. 90 km. per uur is een zeer relaxte reisstijl voor ons, altijd druk druk druk en snel snel snel) aangekomen in Zuid Duitsland/Midden Frankrijk. Je moet uiteraard alert zijn op het feit dat er ook een huis op wielen meerijdt, je bent langer, de auto reageert anders en het verkeer reageert anders op jou. Maar hulde aan de bestuurder en petje af voor Ruud, het begin van onze caravanreis is goed begonnen en langzaam maar zeker wordt het ook warmer. Op naar de zon en wordt het nu Duitsland of Frankrijk?

vakwerkhuis in Burkheim


Wij kiezen uiteindelijk voor Frankrijk en komen tegen 18.00 uur aan op camping Vauban bij Neuf Brisach. De camping ligt tegen het vestingstadje aan en de camping voelt al goed bij aankomst. De zeer aardige eigenaresse heet ons welkom. En ja er is nog ruimte genoeg, kies maar uit. O ja WIFI, weliswaar niet 80% dekking op dit moment, maar wel GRATIS…. Verder kun je bij haar lekker verse croissants, stokbrood en pain au chocolat bestellen voor de ochtend en heeft ze heerlijk koud bier in de aanbieding (graag even flesjes terugbrengen i.v.m. statiegeld).

Nu een plaatsje uitzoeken, wordt het zonnig, schaduwrijk of iets er tussenin? Veel Nederlanders op deze camping, allemaal met caravan of camper, de een wat groter dan de andere. Wij toch wel een beetje zenuwachtig tussen al deze die-hards!!! Dus een plek uitgezocht waar wij de caravan heel relaxed zo in kunnen rijden, alsof wij al jaren onderweg zijn. Gelukkig treffen we hier ook een bijzonder aardige buurman en deze heeft ons beloofd er altijd voor ons te zijn bij vragen of problemen…

Pootjes uitgedraaid, elektriciteit aangesloten, water bijgevuld. Lekker even douchen en eten in het aanbevolen restaurant Les Deux Roses, Heerlijk gegeten (niet wat er op de kaart stond, was allemaal op, maar gewoon wat er nog wel was..) en uiteraard een Elzasser Gewürztraminer gedronken. Hierop heerlijk geslapen in ons eigen bedje, top.

Wat wij nog niet verteld hebben, onze fietsen zijn ook mee. Een vakantie zonder fietsen is voor ons geen vakantie. Dus een fietsendrager voor op de dissel van de caravan gehuurd en een fietsendrager voor op de auto mee achterin. Dus wij kunnen overal fietsen!

fietsen vanaf de camping


Onze eerste fietstocht is van Breisach am Rhein naar Burkheim. Een leuke tocht die langs de Rijn loopt richting Burkheim en dan door de appelboomgaarden en maïsvelden terug. Onderweg hebben we natuurlijk Breisach am Rhein en het mooie plaatsje Burkheim bezocht. Een bezoek aan het Münster van Breisach (grote imposante kerk, hoog gelegen) met het relikwie van de heilige Sint Servatius. En genoten van het historisch centrum van Burkheim met de mooie vakwerkhuizen. Hier even bijkomen van de fietstocht omhoog en lekker Flammenkuchen met Pfifferlingen (soort zeeeer dunne pizza met cantharellen). Thuis lekker nagenieten met een glaasje wijn en zin in ons volgende tochtje.

zitje in Burkheim


Meer over de plaatsen die we in deze blog noemen:

Campings in de Elzas

Neuf Brisach is een klein vestigingsstadje op de rand van Frankrijk in de Elzas, grenzend aan Duitsland. De vestiging en de oude gebouwen in de stad zijn in de baroktijd gebouwd en worden een 'meesterwerk' genoemd door de kenners. De architect is de beroemde vestingbouwkundige Sébastien Le Prestre de Vauban. Het is een leuk stadje om te verblijven, je kunt heerlijk langs de Rijn fietsen en genieten van het water. Kijk hier op onze websites naar campings in de omgeving van Neuf Brisach: Campings in de Elzas)

Anderen lazen ook onze blogs over  verslagbelevingcampingfrankrijkreizenkamperenvakantie