Kamperen met kinderen - het verhaal van Anique

 18 Maart 2014   Anique

De zomervakantie, of hoe wij het vroeger noemden 'grote vakantie', was elk jaar weer een groot feest. Meestal reden wij 's nachts aan.

Dat betekende dat we met z'n allen om 6 uur naar bed moesten, om vervolgens om 4 uur weer op te moeten staan. Nou ja, op moeten staan, het was meestal zo dat mijn moeder onze dekbedden en kussens afpakte, wij ondertussen doorsliepen, en zij die achterin onze auto ging leggen zodat de achterbank omgetoverd werd tot een comfortabel slaapbankje. Dan liepen mijn broertje en ik snel naar de auto om daar verder te slapen. Het eerste stuk van de reis waren we dan ook altijd erg rustig.

Totdat we wakker werden, het werd dan tijd voor broodjes, worstjes en wat te drinken. Dus stopten we naast de weg, waar de slaapbank weer omgetoverd werd tot een gewone bank, onze pyama's werden verruild voor normale kleding en we werden volgestopt met eten. Daarna, hup, naar onze camping.

De camping was toen meestal ergens in Frankrijk, meestal in de buurt van de Vendee. Daar aangekomen werd alles uitgepakt, en werd de camping uitgebreid onderzocht. Ik heb leuke herinneringen aan de grotten en steden die we hebben gezocht, de zwembaden waar we de hele dag te vinden waren, en natuurlijk de vriendjes en vriendinnetjes die we tijdens de vakanties ontmoetten.

Ik heb het altijd geweldig gevonden. 's Morgens werd je wakker omdat je door de hitte niet meer kon blijven liggen, er werd dan door papa een krantje en een stokbroodje gehaald. En soms gingen we mee om een chocolade croissantje te bestellen.. en Francais!

Na het eten werd het tijd om je badjasje over je pyama aan te trekken, je toilettasje en een handdoek mee te nemen en dan meestal een minuutje of vijf lopen naar het toiletgebouw. Daar liep je dan op je slippertjes, in de zon. En natuurlijk heel hard zingen in de douche zodat de hele camping er van kon genieten.

Na het douchgebeuren werden hele dagen aan het strand of aan het zwembad besteed, ik kon met mijn broertje gerust de hele dag bezig zijn in het water. Glijbaan op, glijbaan af. Tikkertje in het water, nieuwe vette truukjes verzinnen, en doen wie het grootste bommetje kon maken!

Rond een uur of zes waren we dan meestal ook uitgeput en hadden we rode oogjes van het chloor, of verzilte lichamen van de zoute zee. Snel gingen we weer douchen, dit keer wat minder uitbundig en sneller, omdat we honger hadden!

Mijn moeder draaide haar hand er niet voor om te koken, alhoewel we zeker ook uit eten gingen, maar het gezelligste vond ik toch wel het eten bij de tent met veel anti-muggenkaarsjes zodat je snachts niet de hele nacht lag te krabben. Snel afwassen, en daarna een spelletje. En dan kon je meestal je ogen niet meer open houden en gingen we heerlijk slapen in ons tentje. Het fijnste vond ik het altijd wanneer het regende, want dat is zo'n rustgevend geluid in je tentje.

Toen we wat ouder werden, werden de spelletjes verruild voor het animatieteam, dat op elke camping wel te vinden is en 's avonds toneelstukken, dansshows, karaokeshow etc. vertoond. En nog wat later waren het onze ouders die eerder sliepen dan wij, omdat de disco openging. Sommige dingen vergeet je dan ook nooit, het sfeertje op een camping en de geur en geluid van een tent.

En nu, nu ben ik oud genoeg om zelf op vakantie te gaan met vriendinnen, al voor de tweede keer. Vorig jaar ben ik naar Calella geweest, en dit jaar wordt het Rimini. Niet in een tentje, maar in een appartement. Geen vers stokbrood 's morgens, of muggenkaarsjes, maar wel ontzettend gezellig en ik heb nu alweer zin om naar Rimini te gaan!

Maar toch ben ik dit jaar extra gelukkig, want na mijn 10 daagse reis naar Rimini mag ik toch nog even mee met mijn ouders, en daar kan ik dan nog eventjes genieten van de regen op de tent, het verse stokbrood en de spelletjes tot laat in de avond...


Anderen lazen ook onze blogs over  campingbelevingkinderenvakantiekamperenverslagmeivakantie