Little Eurocampers: jong geleerd is oud gedaan

 4 Mei 2015   Femke

Als je als kind al ging kamperen, is de kans dat je nu nog altijd kampeert groot. Er zijn niet veel mensen die het roer compleet omgooien zodra ze uit huis zijn en alleen nog maar vijfsterrenhotels en all inclusive resorts opzoeken. Wil je dat jouw zoon of dochter later ook nog geniet van het buitengevoel, het kriebelende gras onder de voeten en het zonnetje op het tentdoek? Dat jouw junior de kleine dingen van het leven waardeert in plaats van altijd maar meer, groter en beter wil? Investeer dan nu in camping time met je kind!

Kamperen is herinneringen maken

Don’t get me wrong. Ik schrijf niet zomaar een promotiepraatje voor kamperen. Ik en kamperen gaan way back… Vijfendertig jaar geleden heb ik leren lopen. Dat is op zich niet heel apart voor een zesendertigjarige, hoor ik je denken. Maar had ik al verteld dat dit voor mij zo grote avontuur op een camping plaatsvond? Dat mijn eerste herinneringen aan vakantie terug te brengen zijn naar de woorden familie, caravan, luchtbed, leren fietsen, voetballen, spelletjes doen, zwemmen en barbecuen? Mijn ouders namen mij en mijn broertje mee naar diverse plekken in Nederland, Denemarken en Duitsland. Niet heel verwonderlijk dus dat ik en mijn broer jaren later nog steeds graag op de camping te vinden zijn. Op de bewuste camping waar we allebei hebben leren lopen, maar zeker ook op andere campings. In Frankrijk, Italië, Spanje of de Ardennen….

Mijn checklist voor kamperen met kleine kinderen

Inmiddels kijk ik - als ik een camping uitzoek - naar de hoeveelheid glijbanen en leuke stadjes in de omgeving, maar mijn kinderen zijn dan ook al wat groter. Waar ik op lette toen mijn kinderen kleiner waren (lees: toen we op pad gingen met meerdere baby’s c.q. peuters), was vooral het sanitair op de camping. Voor ieder plasje een paar honderd meter lopen voor een wc… nee bedankt. Moet je niet willen! Ik kan me ook een vakantie herinneren waarbij het kinderbadje 1.40 meter diep bleek te zijn. Geloof me, dat was geen succes met een dreumes. Het pierebadje kwam dus ook op de checklist. Net als het speeltuintje, de grootte van de caravan of de tent, de aanwezigheid van veel speelruimte en aparte slaapkamers voor onze kinderen. Dat laatste is echt ideaal als je meerdere kinderen hebt en niet wilt dat ze elkaar continu wakker houden… Wat me trouwens ook opviel, is dat je lang niet overal een omheind terras of veranda met een hekje hebt. En dat is juist zo handig als je je kruipende of net lopende koter niet elk kwartier uit de tent van de buren wilt vissen. Of uit het zwembad ietsje verderop.


Kindvriendelijk kamperen met Little Eurocampers
Wil je jezelf nu een zoektocht besparen? Dan raad ik je de gezinsvriendelijke campings van Eurocamp aan. Eurocamp weet precies wat wij als ouders van (jonge) kinderen belangrijk vinden op vakantie. Een jaar terug heette hun extra kindvriendelijke label nog Petit Paradis, maar het tegenwoordige Little Eurocampers klinkt natuurlijk veel herkenbaarder. Op Little Eurocampers campings zie ik dat aan alles gedacht is. Van veilig omheind terras tot verduisteringsgordijnen. Van nachtlampje tot magnetron en van aparte slaapkamers tot deurhekjes. Als je wilt, zetten ze een campingbedje en kinderstoel voor jullie klaar en oja, ook om de peuterzwembaden en schaduwrijke plekken hoef je je niet druk te maken. Je hoeft alleen nog maar uit de 80 meest kindvriendelijke Eurocamp campings te kiezen en dan heb je vakantie! Vakantie zoals vakantie bedoeld is.

Anderen lazen ook onze blogs over  tipskamperenkinderencampingbabyvakantievakantie boekenmeivakantie