Vliegen naar je glamping accommodatie, een ontspannen begin van je vakantie

 8 Juli 2018   Typisch Fem

vliegen naar jouw Glamping Camping


Wil je een keer luxe kamperen op een warme bestemming in Oost-Europa of aan de Middellandse Zee, maar vind je het te ver om met de auto te gaan? Pak dan eens het vliegtuig! Natuurlijk biedt de auto als vervoersmiddel naar je vakantiebestemming veel praktische voordelen, maar ook een aantal nadelen waar je met vliegen geen last van hebt. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Geen gedoe, geen stress. Relax!

Tot rust komen is voor mij de allerbelangrijkste reden om op vakantie te gaan. Even geen werk, huishouden en andere (sociale) verplichtingen. Heerlijk!
Begint de vakantie in de auto en is het een eind rijden, dan is de vakantiestemming meestal ver te zoeken door lange files, dreinende kinderen en een altijd tegenvallende overnachting onderweg. Een keertje vliegen is dan een welkome afwisseling. Je zet je koffers in de auto, rijdt naar het vliegveld en eenmaal daar raak je als vanzelf in vakantiesferen. De exotische bestemmingen op de vertrekborden, het omroepen van late passagiers en de opstijgende en landende vliegtuigen, wie wordt er niet blij van? Voor de kinderen is genoeg te zien en te doen, de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet ben je op de plaats van bestemming. Geen gedoe, geen stress en geen tijdverlies.

Extra vakantiedagen

Want vliegen scheelt niet een paar uur, het scheelt zo twee of meer vakantiedagen! Da’s toch een hele besparing. Vertrek een paar dagen later of - nog beter - geniet juist ten volle van die extra dagen. Ontspannen in de ligstoel op het terras van je ruime glamping stacaravan. Kaasplankje, worstje erbij, koel drankje in de hand. Mmm ….

Glampingtenten: comfortabel, ruim en compleet ingericht

Rij je met de auto naar de camping, dan is de verleiding groot om de halve huisraad mee te nemen. Je weet maar nooit of het inklapbare eettafeltje en de extra ligstoelen nog van pas komen. Onmogelijk als je gaat vliegen, maar ook totaal overbodig! Die luxe lodgetent of prachtige safaritent die je hebt geboekt, is van alle gemakken voorzien. Ruime tenten met een smaakvolle inrichting, comfortabele bedden, complete keuken en vaak een overdekte veranda met loungeset. Alles wat je nodig hebt, kan in je koffer. Je leukste bikini, een paar fleurige jurkjes en uiteraard bijpassende slippertjes. Laat nog wat ruimte over voor de kleding van je partner en kinderen en hup, het vliegtuig in!

Omgeving verkennen? Huurauto!

Met het vliegtuig op luxe kampeervakantie gaan, betekent niet dat je, eenmaal op de plaats van bestemming, de camping niet meer afkomt. Een huurauto is heel betaalbaar en zo geregeld op de luchthaven of bij een lokale verhuurder. Huur de auto voor een dag, een paar dagen of een week en je hebt alle vrijheid om overal heen te gaan en de omgeving te verkennen. Voor een keer een ander strandje, een dagtripje naar een nabijgelegen dorpje of stad of om gewoon al rijdend je vakantiebestemming wat beter te leren kennen.


Vele bestemmingen in Zuid- en Oost-Europa

Spanje, Italië, Kroatië; met het vliegtuig ben je er binnen een paar uurtjes. Zeker in Italië en Spanje hebben bijna alle grote steden wel een luchthaven waar dagelijks verschillende luchtvaartmaatschappijen op vliegen. Er is er altijd wel eentje in de buurt van jouw luxe kampeeraccommodatie. Vooral in het voor- en naseizoen vind je voordelige vliegtickets, maar hou de boekingsites ook in de gaten voor leuke aanbiedingen in het hoogseizoen!


Vliegen naar een stijlvolle kampeerplek met gegarandeerd aangename temperaturen … Zet het vliegtuig maar klaar. En oja, maak die superdeluxe lodgetent maar alvast in orde. Koelkast koud, de loungeset op de veranda en de barbecue ernaast: we komen eraan! Gewoon een keertje lekker luxe. Voor de afwisseling. Pakken we de volgende vakantie weer de auto.
Anderen lazen ook onze blogs over  glampingreizentipsvakantie boekenvakantieverkeerautovakantieonderwegvoorpretvliegenvliegvakantie