Camping in het hart van de Auvergne
Zwembadcomplex met kleuterbad
Speeltuin, minigolfbaan
Puy de Dôme, uitgwerkte vulkaan
Avonturenpark Parc Ecureuil in Chatel-Guyon
Clermont-Ferrand, Vichy kuuroord
Genieten van riviertjes, beekjes en meren
Themapark Vulcania

Boeken op camping Le Ranch des Volcans? Kies hier verblijf en organisatie:Over camping Le Ranch des Volcans, Auvergne

Camping Le Ranch des Volcans in het hartje van de Auvergne, aan de rand van het natuurpark Des Volcans met de beroemde, groene vulkanen die zo kenmerkend zijn voor deze streek. Zwembad, muziekavonden en gastvrijheid.

Leuke camping met Wild West decor
Camping Le Ranch des Volcans ligt in Châtel-Guyon, zo’n 20 km ten noorden van Clermont-Ferrand en het kleinere plaatsje Riom. Het vlakke kampeerterrein heeft aangenaam schaduwrijke plaatsen en is erg groen. Op de camping zijn drie zwembaden, waaronder een ondiep peuterbad. Leuk voor de kleine campinggasten is dat ze niet alleen lekker kunnen spelen in het water, maar ook in de speeltuin of op de minigolfbaan.

Rust, ruimte en natuur maar ook veel activiteiten
De Auvergne is een mooie plek voor een ontspannen vakantie. Het is hier genieten van de natuur, met stromende beken, kleine riviertjes en meren. Een bekende trekpleister in de omgeving is de 1464 meter hoge Puy de Dôme, een groene, uitgewerkte vulcaan, die een fantastisch uitzicht biedt. Leerzaam én avontuurlijk is het themapark Vulcania, waar je alles te weten komt over vulkanen. In Châtel-Guyon zelf is een avonturenpark Parc Ecureuil, met spannende hindernisbanen in het bos, voor kinderen en volwassenen geschikt.

In de hele regio rond de Puy de Dôme worden leuke activiteiten voor een sportieve vakantie georganiseerd: kanovaren, mountainbiken, ballonvaarten, paint-ball spelen, paardrijden en nog veel meer. Clermont-Ferrand, een stad met een oud en gezellig centrum, ligt op ongeveer twintig kilometer. Een aanrader is ook het statige oude kuuroord Vichy, bekend van het gelijknamige bronwater. De stad ademt nog helemaal de sfeer van een luxe badplaats van rond 1900, met in het park rond de heilzame bronnen een overdekte, houten flaneerboulevard.

Deze camping is ook erg geschikt als rustpunt op weg naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk, want vanuit Châtel-Guyon ben je zo weer op de snelweg naar het zuiden van de Auvergne.

Via Huurtent.be boek je de ideale familievakantie naar camping Le Ranch des Volcans!


Boeken op Le Ranch des Volcans

VacanceSelect verhuurt op camping Le Ranch des Volcans stacaravans, mobilehomes.
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs