Canvas Holidays bestaat 50 jaar!

 16 December 2014   Ruud


Canvas Holidays bestaat 50 jaar!


De van oorsprong Engelse kampeerorganisatie Canvas Holidays is al tientallen jaren aktief in Nederland en is net als b.v. Eurocamp intussen een een ‘huishoudnaam’ geworden als het gaat om de verhuur van tenten en stacaravans. Canvas Holidays heeft een goede reputatie en heeft daarom ook veel trouwe klanten. Logisch dat Canvas Holidays al vanaf de start van deze site in 2002 in ons overzicht staat.

het begon met een idee...
Het is nu niet meer voor te stellen, maar tot 50 jaar geleden moest je je eigen tent en alle spulletjes in de auto proppen om op kampeervakantie te gaan. In 1964 bedacht de Engelsman John Cuthbert dat dat gemakkelijker moest, en bedacht de succesformule waarbij de tent en kampeeruitrusting al klaarstond op de camping.

Hij won hiermee toen al de prijs voor ‘het beste vakantie-idee’ en richtte Canvas Holidays op, de eerste aanbieder van luxe campingvakanties. In 1965 stonden er 25 tenten op twee campings in Noord-Bretagne waar de eerste gasten hun ‘luxe kampeervakantie’ doorbrachten.


luxe kampeervakantie in 1965


...en werd een nieuwe stijl van vakantie vieren!
Het idee sloeg aan en het aanbod groeide met campings in de populaire vakantielanden Frankrijk, Italië en Spanje. Ook de inrichting van de tenten werd steeds luxer; met elektrisch licht in plaats van gaslampen, een koelkast verving de koelbox en er kwamen échte bedden. In 1985 werd de eerste stacaravan geplaatst en de kinderen kunnen zich voortaan vermaken in de Hoopi club.

Vanaf het jaar 2000 komen er steeds luxere accommodaties zoals de Millennium stacaravan en de Chalets Deluxe. Vanaf 2009 biedt Canvas Holidays het FamilyExtra activiteitenprogramma dat verder gaat dan de standaard kinderclubs. In 2014 doet Canvas Holidays ook mee met de Glamping-trend en introduceert de Deluxe Safaritent en de supermoderne stacaravan Moda.


De superdeluxe  stacaravan Moda en de Safaritent van Canvas Holidays


Over Canvas Holidays Nederland
Canvas Holidays heeft nu ruim 80 campings in alle belangrijke vakantielanden in Europa in het programma, waarbij je kunt kiezen uit luxe compleet ingerichte accommodatie als bungalowtenten, safaritenten, stacaravans met 2 en 3 slaapkamers, allemaal eigen accommodatie van Canvas, of chalets en bungalows die bemiddeld worden voor de camping.

Sinds 1995 is Canvas Holidays onderdeel van het Engelse Wyndham Vacation Rentals en heeft vestigingen in diverse landen in Europa, waaronder Nederland en België. Boek je bij Canvas Holidays, dan boek je vertrouwd, want behalve een solide naam en reputatie is de organisatie ook aangesloten bij het Calamiteitenfonds, de SGR en de Geschillencommissie.
Canvas Holidays is in Nederland gevestigd in Leidschendam in hetzelfde pand als haar partner Landal GreenParks, en deelt veel van de kantoorfaciliteiten.
Anderen lazen ook onze blogs over  algemeennieuws