Caravan pimpen voor dummies

 9 Juni 2017   Typisch Fem

Je caravan of camper is je tweede huis. Je brengt er hele weekends en vaak zelfs meerdere weken achter elkaar in door. Hoe leuk is het dan als je caravan helemaal in jouw stijl is? Met gezellige foto’s, kekke beeldjes, een vrolijk servies en een leuk bloemetje op tafel. Want waarom je huis wél gezellig aankleden en je caravan niet :-).

Caravan pimpen


Als diehard kampeerders hebben we er een speurtochtje op losgelaten. Wat zijn de leukste manieren om je vakantiehuis of caravan te pimpen? Of om je net gekochte tweedehands caravan er weer helemaal leuk en fris uit te laten zien? Wij kwamen tot de volgende top 10:

1 Plakfolie

In de kastjes, op de koelkast, om de bedstee mee op te fleuren … Wij verbleven ooit in een pipowagen en daar waren alle kastdeurtjes opgeleukt met vrolijke folie in geel met rode stippen. Daar gaan je kinderen vanzelf de clown van uithangen, kan ik je vertellen.

2 Lichtjes en slingers

Ik heb ze afgelopen zomer in menig caravan gespot: zo’n kleurrijke lijn met vlaggetjes. Al dan niet vergezeld door een snoer met LED-lampjes. Het is een feit: een beetje verlichting en versiering verhoogt de vakantievreugd.

3 Kastknopjes

Porseleinen knopjes op de keukenkastjes maken de keuken in de caravan meteen knus en geven het geheel een vintage look. Ook de kastjes in de badkamer, slaapkamer en boven de zithoek knappen ervan op. Je kunt ze tegenwoordig bij elke bouwmarkt kopen, en ook in de kringloopwinkel zou je wel eens goed kunnen slagen.

4 Leuke haakjes voor van alles en nog wat

Als je toch in die kringloopwinkel bent, kijk dan meteen even voor wat fijne kapstok- en handdoekenhaakjes. Haakjes zijn namelijk handig voor werkelijk alles. Jassen en kleding. Handdoeken en keukengerei. Sjaals en kettingen. Als je een beetje zoekt, vind je de leukste exemplaren.

5 Frisse gordijntjes en (nieuw gestoffeerde) kussens

Elke oude of grauwe caravan frist op van nieuwe gordijnen. Van die knusse met stippen, of gewoon effen in een kleurtje dat bij jou past. Ook bijpassende plaids, een sfeervolle sprei op het bed en gezellige sierkussens doen het bijzonder goed. Bijna alsof je thuis zit ;-)

6 Tafelzeil

Met knusse ruitjes of kleurrijke bloemen. Met retro kant, grafische patronen of fotoprint. Tafelzeil is er in allerlei kleuren en soorten en het makkelijke is dat ze het in de winkel op maat knippen voor je. Zelf heb ik een zeil op tafel met inspirerende teksten erop, heel verrassend voor iemand die dagelijks met tekst bezig is, maar misschien ga ik deze zomer wel voor een dessin met cupcakes, ananassen, autootjes of schoolbordverf.

7 Posters, spreuken, foto’s en ansichtkaarten op de muur

Het kaartje van dat museum. De toegangskaartjes van het plaatselijke zwemparadijs of pretpark. Plak ze met dubbelzijdige tape op de muur en je beleeft elk avontuur nog vele keren. En oja, het staat errug leuk :-).

8 Vinyl vloertegels

We hadden het al over zeil op tafel. Nou, zeil kan natuurlijk ook goed op de grond. Er zijn speciale plaktegels te koop die je zo over de oude vloer heen plakt. Weg caravanvloer met vlekken en beschadigingen, hallo fris en smetteloos vloertje!

9 Klamboe

Niet alleen sfeervol maar zeker ook functioneel, zeker in warmere landen waar je lekgeprikt wordt. Dat worden er vier in leuke kleurtjes voor ons, want die irritante muggen moeten ons altijd hebben.

10 De vuurkorf

Uiteraard staat hij ook in de lijst, de vuurkorf of vuurschaal. Voor het roosteren van marshmallows. Om bij op te warmen als het ’s avonds afkoelt. Voor die fijne kampvuurgeur die zo lekker in je kleding en haren blijft zitten … Geen gezellig terras zonder vuurkorf, als je ’t mij vraagt.


Ben je al naar de bouwmarkt gerend of internet aan het afstruinen? Niet alleen je eigen caravan, ook huurcaravans, stacaravans en huurtenten zijn meer dan prima op te leuken! Hang wat gezellige Nederlandse vlaggetjes aan je bungalowtent of safaritent, of een rits grappige lampjes. Een gezellig tafelkleedje en of bloempotje maakt je gehuurde accommodatie voor 2 weken een gezellig eigen campingplekje.

Denk ook eens aan gezellige stoeltjes, een likje verf over de caravan - wie zegt dat hij wit moet zijn? - en sfeervolle lampionnen en kaarsjes. Laat die gezellige bbq’s, relaxte middagen en zwoele zomeravonden maar komen.
Anderen lazen ook onze blogs over  accommodatiebelevingcaravanhuurtentenkunststrandhuisjetoercaravantrendsvoorpret